Zlomený zirkonový mostík: Čo robiť ďalej?
Ahojte, v novembri 2023 som si dala robiť zirkonový mostik na 10 horných zubov. Predtým som mala keramické korunky .
Pred Vianocami sa mi stalo, že som nejako zle zahryzla a veľmi ma zaboleli zuby. Neskôr som zistila, že mám prasknutý mostík od ďasna dole a ten istý zub je prasknutý aj od zadu krížom. Bola som u zubára, ktorý mi to robil, tak nechápal čo sa mohlo stať. Dohodli sme sa, že keď budem doma tak sa u neho zastavím a dohodneme sa, lebo mi musí stiahnuť mostík a vyrobiť nový. Dnes som bola u neho a objednal má až o 2 mesiace. Neviem či v takomto prípade platí reklamácia, pretože ten mostík nestál malo peňazí a predstava, že by som to mala znovu platiť ma desí. Máte niekto podobné skúsenosti, pretože zirkonove zuby sú prezentované ako pevné a mne vydržali cca 1 rok.
Mne sa tiez zlomil zirkonovy mostik. V podstate sa zlomil hned po nacementovani, este v ten den. Hned som reklamovala, ale tiez ma objednal na az za nejaky cas. Nakoniec som si ale dala samostatne korunky, nie mostik.
@paulica to si si mala odkomunikovat rovno s ním aby si vedela na com si, ved to je dosť veľká suma peňazí a samozrejme, tie zuby máš v záruke. Otázka, na čo sa tá záruka vzťahuje. No a napr. ja mam zirkonove korunky ale každý jeden zub zvlášť. Teda keď sa mi niečo pokazí, nahradí mi len ten 1 pokazený zub, nie ze mi bude sťahovať celý mostík z 10 zubov ako tebe kvôli 1 zubu.

@paulica ja mam zirkonove zuby ale bez mostika. Jeden sa mi zlomil po pol roku. Tiež zubar nechapal..nuž stava sa. A rozpraval mi že tiež uz raz videl zlomeny mostik zo zirkonu.
Reklamaciu mi povedal že uzna, čiastočne...ale napokon som si dala opraviť inemu, lebo sa mi pačil jeho šetrnejší postup.