icon

Zlomený zirkonový mostík: Čo robiť ďalej?

paulica
3. feb 2025

Ahojte, v novembri 2023 som si dala robiť zirkonový mostik na 10 horných zubov. Predtým som mala keramické korunky .
Pred Vianocami sa mi stalo, že som nejako zle zahryzla a veľmi ma zaboleli zuby. Neskôr som zistila, že mám prasknutý mostík od ďasna dole a ten istý zub je prasknutý aj od zadu krížom. Bola som u zubára, ktorý mi to robil, tak nechápal čo sa mohlo stať. Dohodli sme sa, že keď budem doma tak sa u neho zastavím a dohodneme sa, lebo mi musí stiahnuť mostík a vyrobiť nový. Dnes som bola u neho a objednal má až o 2 mesiace. Neviem či v takomto prípade platí reklamácia, pretože ten mostík nestál malo peňazí a predstava, že by som to mala znovu platiť ma desí. Máte niekto podobné skúsenosti, pretože zirkonove zuby sú prezentované ako pevné a mne vydržali cca 1 rok.

monicazbb
3. feb 2025

@paulica ja mam zirkonove zuby ale bez mostika. Jeden sa mi zlomil po pol roku. Tiež zubar nechapal..nuž stava sa. A rozpraval mi že tiež uz raz videl zlomeny mostik zo zirkonu.
Reklamaciu mi povedal že uzna, čiastočne...ale napokon som si dala opraviť inemu, lebo sa mi pačil jeho šetrnejší postup.

diewcatqoo
3. feb 2025

Mne sa tiez zlomil zirkonovy mostik. V podstate sa zlomil hned po nacementovani, este v ten den. Hned som reklamovala, ale tiez ma objednal na az za nejaky cas. Nakoniec som si ale dala samostatne korunky, nie mostik.

nikpa
3. feb 2025

@paulica to si si mala odkomunikovat rovno s ním aby si vedela na com si, ved to je dosť veľká suma peňazí a samozrejme, tie zuby máš v záruke. Otázka, na čo sa tá záruka vzťahuje. No a napr. ja mam zirkonove korunky ale každý jeden zub zvlášť. Teda keď sa mi niečo pokazí, nahradí mi len ten 1 pokazený zub, nie ze mi bude sťahovať celý mostík z 10 zubov ako tebe kvôli 1 zubu.

paulica
autor
3. feb 2025

@nikpa mne sa nedá zvlášť na každý zub, lebo mi už chýbali 2 zuby, ale asi by bol lepšie urobil keby to bol rozdelil a nie v celosti.