icon

Žltá stolica, hnačka, grganie, bolesť pod hrudnou kosťou a chudnutie. Čo mi je?

petulienka01
10. jan 2023

Dobrý večer mamičky!
Prosím niekto kto sa s tým stretol. Od augusta mám ťažkosti. Začalo sa to žltou stolicou,po pár dňoch žltou hnačkou. Bolesti pod ľavým rebrom, teraz už aj chrbát. Velmi veľakrát sa mi grga aj na lacný žalúdok. Bolesť sem tam aj v strede pod hrudnou kosťou. Gastroenterolog ma poslal na CT,okrem stukovanej pečene nič. Kalprotektin hodnota 116. Schudla som 6kg. Za všetky rady budem vďačná. Ďakujem

dilino
11. jan 2023

@maxpower39 nechodí nikam ma 50 kg nevládal by pracovať.

dilino
11. jan 2023

36 rokov má.

maxpower39
12. jan 2023

@dilino kto ho odporučil na hospitalizáciu v Martine tiež mám problémy po odstránení žlčníka a nikto ma tam nechce odporučiť že nič mi nezistili a ja sa nemám lepšie už rok

dilino
12. jan 2023

@maxpower39 ON bol po známosti. Treba sa pýtať všade sú teraz čakacie lehoty.

maxpower39
12. jan 2023

@dilino keď sa smiem spýtať aké lieky berie a to má silnú cukrovku a čím mu to vzniklo životným štýlom alebo vrodené

petulienka01
autor
12. jan 2023

@zuzike123 Dnes som dostala výsledky pankreatickych enzýmov. Sú v norme.

maxpower39
12. jan 2023

@petulienka01 aký bude ďalší postup doktora

katarinka89
12. jan 2023

@maxpower39 toto by aj mňa zaujimalo- odkedy som toto čítala tak už mám aj ja chorý pankreas 🤣

petulienka01
autor
12. jan 2023

@katarinka89 Mila pani čo je Vám také smiešne?! Smiešne je keď niekto je chorý????

katarinka89
12. jan 2023

@petulienka01 ty aj vieš brat niečo s nadhľadom? Nevieš čítať medzi riadkami? Tak si to ešte prosím ta pozorne precitaj a pochopíš ( mozno) že som tým myslela seba a ,,hypochondriu,,..keď niečo prečítam, počujem začnem to mať aj ja.pekny deň ti zelam

maxpower39
12. jan 2023

@petulienka01 ako bude postupovať doktor ako sa vyjadril aj pracujete

kviettocek2
14. jan 2023

Ja som mala čosi podobné len ešte bolesť brucha k tomu a zistila som si že nám helicobactera dá sa to zistiť aj doma so stolice po liečbe ok iba chrbát ostal bolieť ale to je o inom

petulienka01
autor
14. jan 2023

@kviettocek2 Už som si robila dvakrát test s negatívnym výsledkom.

fauko
Odpoveď bola odstránená
petulienka01
autor
14. jan 2023

@fauko Tam ma poslať nechcú chirurg aj gastroenterolog tvrdia-, že pankreas je v poriadku. Opierajú sa o CT a pqnkreaticke enzými.

fauko
Odpoveď bola odstránená
petulienka01
autor
14. jan 2023

@fauko Mate s tým skúsenosti?

zuzike123
15. jan 2023

@petulienka01 mas zvyseny kalprotektin, aku dg a liecbu na to nastavil gastros?

petulienka01
autor
15. jan 2023

@zuzike123 Z jeho strany bol postoj taky, ze mierny zapal v tráviacom trakte a na to sa nedáva nič.

zuzike123
15. jan 2023

@petulienka01 uprimne? Zmen gastroenterologa. Je to nadlimit, treba to riesit. Urcite by stalo za to absolvovat kolonoskopiu.

petulienka01
autor
15. jan 2023

@zuzike123 Áno úprimne.

maxpower39
15. jan 2023

@fauko máte nejakú skúsenosť s rakovinou pankreasu

maxpower39
15. jan 2023

@labocca smiem sa spýtať aké antibiotiká ste brali a aké problémy tomu všetkému predchádzali ďakujem za vašu odpoveď

labocca
15. jan 2023

@maxpower39 uzivala som 3 tyzdne Normix. A problemy trvali dlhodobejsie cca aj rok,kym sa na to prislo. Zo zaciatku som mavala bolesti pod rebrami,na jednej aj druhej strane,bolesti brucha,hnacky. V bruchu som mala na pravej strane vacsiu hrcu. No a casom som zacala zo dna na den chudnut ale velmi...asi 10 kg behom par tyzdnov. Potom ma odoslali na kolonoskopiu tam bolo vsetko v poriadku a nasledne mi robili test na SIBO. Mala som tazky stupen....

maxpower39
15. jan 2023

@labocca a pomohol vám ten normix mne ho predpísali len na 7 dní už vám je lepšie ako s tým bojujete

labocca
15. jan 2023

@maxpower39 pomohol na stastie!!!
Musim povedat,ze teraz je lepsie ovela..vaha uz naspat,zial, aj viac kg🙂
Uvidim co dalej,vravia,ze sa to zvykne aj vratit. Ono je vhodne drzat spominanu Fodmap dietu ...

maxpower39
15. jan 2023

@labocca stálo sa že vám to prišlo z ničoho nič alebo tomu niečo predchádzalo

labocca
15. jan 2023

@maxpower39 z nicoho nic...ale trvalo to dlho. Tie vyssie uvedene tazkosti u mna prichadzali postupne.

maxpower39
16. jan 2023

@labocca to vám zistili z duchovného testu alebo ako a akú hodnotu ste mali

labocca
16. jan 2023

@maxpower39 ano z dychoveho…
Hodnotu si uz presne nepamatam. Len viem,ze tazky stupen…vrsj vysoka hodnota.