Zmenilo vám užívanie antidepresív život?
Ahojte tie ktoré beriete AD ako vám to pomohlo/nepomohlo?🙂
Ja momentálne dva týždne beriem ad ( citalec 10 )na uzkostnu a PP a po dlhom čase sa až dnes cítim trochu lepšie že mi ustúpili aj vedlajšie účinky, môžu sa ešte niekedy objaviť alebo by to malo byť už len lepšie ?
@christin1280 mne absolutne nepomohli. Brala som ine, nespominam si na nazov, bolo to uz roky dozadu. Sice by sa dalo povedat, ze pomohli, ale len v tom smere, ze ma nic "netrapilo" lebo akoby mi to vyplo emocie alebo co. Ale nedalo sa tak existovat. Bola som totalne nepouzitelna, vraj som niekedy ani nerozpravala alebo odpovedala divne, len som pozerala doblba. Ja si z toho obdobia ani vela nepamatam. Samozrejme som nemohla ani soferovat a este aj dlho po ich dobrati (co je u nas velka zataz, kedze byvame hodinu od mesta bez verejnej dopravy) a doslova to zo mna spravilo zeleninu, citila som sa akoby som bola v nejakej bubline a len odtial sledovala svet okolo. Bolo to pre mna fakt hrozne a aj preto mam problem sa odhodlat najst pomoc, lebo toto uz nechcem zazit. Nastastie som sa mozno aj vdaka tomu naucila svoje stavy trosku lepsie zvladat, resp aspon o tom povedat manzelovi otvorene, ze momentalne som mimo. Je to asi aj moja chyba, ze keby s tym idem za dr, mozno mi zmeni davku alebo nieco a vobec by to tak nemuselo byt, ale mna to velmi vylakalo a odvtedy som tam radsej nebola. Zaroven mi ako dr nesadla... + tiez po rokoch som sa tam konecne odhodlala ist a nevycuvala som z toho a okrem toho, ze mi vobec nepomohla ani som nemala pocit, zeby ma chapala alebo brala vazne, tak ma poslala este aj za psychologickou, ale pre mna to bolo zataz naviac. Nechcelo sa mi to znova cele niekomu dalsiemu vysvetlovat a rozpravat a najma po tom, s akym pocitom som odchadzala od psychiatricky a potom s tym co som zazila s tymi liekmi, tak uz som to dalej neriesila... Bohuzial tieto veci su asi na dlhe trate :-/ Kazdopadne drzim palce, nech sa citis lepsie.
@bayuska ďakujem a môžem vedieť kvôli čomu si ich užívala ? Ono ja trpím už skoro dva roky aj na terapie som chodila a nemala som iné východisko ..
@christin1280 jasne, ako to co robim ja urcite nie je zdrave, som zastancom toho, ze to treba riesit, len ja na to zatial prdim. Zijem s tym prakticky cely zivot a kym to nebude mega zle, alebo nenajdem zase odhodlanie, tak to zatial nebudem riesit, aj ked viem, ze tym padom pred tym len zatvaram oci. Vtedy mi diagnostikovali uzkostno-depresivnu poruchu, tourettov syndrom a este nieco, uz ani nepamatam.
Ja ich volám pracovne radostniky, alebo antidepresace, alebo dame, si Bambiho,prípadne perníky,aby bol život krajší.Ak sadnú ,ide to po masle, musia byť presne nasadené, vtedy fungujú a uľaví sa.
Ak sa berú dlhodobo ,nefungujú, tak je to vecou osobnostnej vybavenosti , resp.ak je niekto dlhodobo nešťastný a uhrava to na depresiu ,tak je to porucha osobnosti , psychopatia. Eto nemožna,že máte antidepresíva dlhodobo sa nič nezmenilo, fabulacie . Ak ich beriete pravidelne napumpuju Vás serotoninom ,a aj keby padali tragace bude to ok.
@christin1280 Mne napriklad AD ktovieako nepomahaju, mam nespavost a uzkostne/panicke stavy. Kamoska ma depresie a jej pomahaju velmi, a to uz hned prvy den, ako si ich da. Raz za cas sa snazi vysadit, ale po nejakom case sa jej to vzdy vrati. Nasadi a je zase dobre a naozaj hned, co vsetci tvrdia, ze nie je mozne. Ale ludia na tieto lieky reaguju fakt rozne.
@christin1280 postupne vedo.priznaky odozneju...
@marianarem Nie je Absolute mozne,aby ad pomohli uz prvy den.mozno bzd,ale ad..to ASI tazko.
@sonoio AD Cipralex to je, u nej je to naozaj tak, je to opakovana skusenost. Vidi to aj jej manzel, ze zmena nastane velmi rychlo. Ja si netrufam pri tychto liekoch tvrdit, co je a co nie je mozne. Rozumie niekto tomu, preco niekomu sadnu nejake AD a inemu nie? Preco niekto musi vyskusat aj 5-6 druhov, kym najde tie spravne? Preco niekomu nezaberie nic? Preco niekomu isty cas lieky zaberaju a potom prestanu? Preco sa niekto ide zblaznit z vedlajsich ucinkov a iny nema ziadne? Nerozumie sa tomu. Pri psychiatrickych pacientoch nikto nerobi ziadne odbery, nikto nevie, co presne u nich nefunguje a ani co a ako funguje. Preto sa neda povedat ani to, ako presne zareaguju na dany liek a ako rychlo.

pozri si na instagrame zuzkamrackova... píše o braní AD aj po čase kedy sa jej "uľavilo"