icon

Zub múdrosti

esmera
6. máj 2012

Ahojte, neviem, či tu už takáto diskusia založená bola, ale predpokladám, že áno, no nič to :D Skúsim aj ja...Ide o to, že by som sa rada spýtala, ak niekomu vyberali zub osmičku, tak mne to robili dolu pred 9 dňami, chirurgicky, nebola totiž prerezaná. Chcem vedieť, či je normálne, ak mi ešte trnie sánka, a ak ňou nemôžem dobre hýbať, ani dobre rozprávať a poriadne otvoriť ústa, či to robilo aj niekomu z vás a kedy sa to asi tak napraví, či sa nemusím báť, že mi to tak už zostane, ďakujem

Strana
z2
lenka1311
10. máj 2012

Neboj, všetko bude OK Ja som si to ešte vyplachovala repíkom, aby som nedostala nejaký zápal do toho. Fakt, teraz si na to ani len nespomeniem, že aké bolesti som prežívala. Tuším, že aj pôrod bol ľahší a menej bolestivejší.
Musíš len vydržať....

esmera
autor
Odpoveď bola odstránená
esmera
autor
Odpoveď bola odstránená
strapco13
10. máj 2012

@drzubok nevyjadris sa?

esmera
autor
Odpoveď bola odstránená
drzubok
10. máj 2012

@esmera
@strapco13 to chce čas, kontraktura povolí 🙂 po 7 dnoch by to malo íst pomaly k lepšiemu 🙂 . velkost otvvorenia ust by mal chirurg objektivizovat- zmerat.

esmera
autor
Odpoveď bola odstránená
esmera
autor
Odpoveď bola odstránená
drzubok
11. máj 2012

@esmera nikto ti presne nepovie ako dlho to bude trvat, ale mesiace nie. podobné kontraktury vzniknu aj po obyčajnej anesteze - ktorá sa aplikuje práve tam ako aj ked ta opichovali pri vyberaní osmičky. Takto vzniknutá kontraktura trvá niekedy aj týždne, pričom ide len o obyč.iniekciu, vpich. To sťažené otváranie spôsobuje stiahnutie- krč svalov, ktoré sa do blízkosti uhla sánky upínaju... takže len trpezlivost, a rozcvičovať, aktívne aj pasívne. teda dvoma prstami.

esmera
autor
Odpoveď bola odstránená
drzubok
11. máj 2012

@esmera prostredník a ukazovat spojiš akobysi išla lusknut, vložíš to medzi zuby a otvaraš, pomaly postupne, cítiš mierny tah napatých svalov, takýmto spôsobom sa to roztahuje. a najlepšie je to robiť s obidvoma rukami

esmera
autor
Odpoveď bola odstránená
drzubok
11. máj 2012

@esmera do miernej bolesti s citom... iste že prejde samé, len si to chcela urýchliť.

esmera
autor
Odpoveď bola odstránená
drzubok
11. máj 2012

@esmera rozcvičuj to, určite je to lepšie ako samé.... nahriat rozcvičit plus nejaký mydocalm na noc prípadne NSA a natahovat. tak to funguje na stomchir. a potom napíš že to prešlo

esmera
autor
Odpoveď bola odstránená
esmera
autor
Odpoveď bola odstránená
esmera
autor
Odpoveď bola odstránená
esmera
autor
Odpoveď bola odstránená
nasta197
17. dec 2012

Ahoj mam bolesti už 5 dní kolko dní mam este vydržať tie bolesti ci ist k zubarovi zajtra? boli ma s toho ucho a mam zapalene hrdlo tiež mi ten zub mudrosti vidno štvrtinku a dasno bolí poriadne ani dotknuť ... poradte som tehotná 7tt dami doktor aj nejaku injekciu ? mam strach

ramone_666
21. nov 2017

Rok 2012 no nevadí, stať sa môže hocikedy hocikomu.......mne vyberali spodné osmičky chirurgicky, prvý zub v pohode, po druhom hrča jak hovado, bolesť, strnutá huba z tej strany tak som išla na chirurgiu kde mi to robili no volačo mi tam pichol a vytiekol hnis bordel hnusoba......a bolo dobre už

ponyza
2. sep 2022

@drzubok dobry den ja mam miernu konttakturu co to presne znamena

Strana
z2