Zubárka spojila zuby plombou

kristynatulova
17. máj 2025

Dobry vecer
Mela jsem kaz pod plombou a od toho mi trochu chytl druhy
Tak mi to zubarka vyvrtala.
A dala bilou plombu. Jenze jak jsem to mela umrtvene tak jsem nevedela ze mi plombou spojila oba zuby. Mam celkove discomfort u toho zubu a I citlivost a bolesti
Asi SE zubarce nechtelo a tim piplat.
Dentalni niti SE tam taky nedostanu pochopitelne
Dost me to stve

alantroj
17. máj 2025

Mne to pride akoby ti zaplombovala aj kaz. A este aj spojila dva zuby. Utekaj si to dat opravit. Synovi to takto spravil debil zubar na miecnom. Nad zubom sa mu urobil hnisavy vacok a musel ist von. Chvalabohu mlieecny.

kristynatulova
autor
17. máj 2025

@alantroj vsak to si rikam taky. Boli to jako prase a jeste to ani nemuzu vycistit mezi zuby.
Za co jsou placeny ti zubari
To my normalni lidi by Jsme to udelaly lip. Protoze by nas napadlo ze toto SE nesmi.
Ja jsem totiz na zuby velmi hakliva a pecuji o ne. Z mini kazu mam toto no hruza

laurinka27
17. máj 2025

Okamzite zmenit zubara, takto sa v ziadnom pripade vyplne nerobia, CELE ZLE. Tipujem, ze tvoja zubarka ma snad 70 rokov.

kristynatulova
autor
17. máj 2025

@laurinka27 no spis Ji neni ani 20.
Jsem v Anglii a tady je zubar snad I dite.
Katastrofa. Davam na ni stiznost .
Ted SE bojim o zuby ach Jo. Snad SE to zachrani nejak. Mam to Jen 4 dny tu plombu

ninka2018
17. máj 2025

@kristynatulova preboha tá matrice isto nepoužíva, zmeniť stomatológa....nechcem si predstaviť ako to je vyčistené

majus2323
17. máj 2025

@alantroj vacok sa ale neurobil z toho že zubár spojil 2 zuby .....

majus2323
17. máj 2025

@kristynatulova celé zle. Treba opraviť. Mne toto zubárka raz spravila zo zadu na predných zuboch 😀

kristynatulova
autor
17. máj 2025

@ninka2018 no ja taky ne. Strasne v tom cuka a boli

kristynatulova
autor
17. máj 2025

@majus2323 a placeny jsou za co teda?
Hruza

guudy
18. máj 2025

@kristynatulova hroza, najdi si ineho zubara a za toto ‘veldielo’ by som ziadala vratit cast penazi.

tibor79
18. máj 2025

Takto som to mala kedysi s amalgan.plombou. Keď to videl nový zubár, za hlavu sa chytal. Celé zle. Určite hľadaj iného zubára.

lukbe
18. máj 2025

Ak bolí, musí ísť výplň von a preliecit. Zbytočná práca to bola a zle odvedená.

koniarova
18. máj 2025

Ježišmária. Zlaté Slovensko.

hrabovo
18. máj 2025

@koniarova no... Aj mne to tak spravila zubárka... Na Slovensku, no comment

koniarova
18. máj 2025

@hrabovo áno. Aj tu sa nájdu takí šuflikanti. Smutné.

kaca222
18. máj 2025

@koniarova v Anglicku je systém čo sa týka zubov a poistenia dosť nanič z hľadiska kvality. Tu na SK ľudia nadávajú, že musia platiť, ale aspoň kto chce, môže robiť kvalitne. V Anglicku kto ide k zubárovi “na poisťovňu” síce neplatí, ale kvalita je otrasná.

kristynatulova
autor
18. máj 2025

@lukbe
@koniarova no cesko a slovensku jsou na tom podobne.
Sice MI zubarka z ceska dala matrici ale 2x Se mi udelal kaz pod plombou.
Takze z uplne mini kazu byl najednou hluboky. Takze ja mam zle skusenosti I z cech o z anglie.
Hruza za co jsou placeny ti zubari.

kristynatulova
autor
18. máj 2025

@hrabovo a zachranila ti ty zuby. Ja mam z toho nejvetsi strach ze mi zuby posrala uplne.
Sice jsem na to prisla temwe hned. Ale stejne

kristynatulova
autor
18. máj 2025

@lukbe jak prelecit? Jako neplombovat? Ja bohuzel musim zitra k te same. Protoze to boli a nez bych vimenila jineho tak to trva nez SE provede zmena zubare a to asi nevydrzim tak dlouho.
Takze ja Ji asi budu must rikal Co ma delat.

kaca222
18. máj 2025

@kristynatulova lebo Česko má to isté čo Anglicko - zubár nemôže zobrať za výplň na poisťovňu doplatok. Čiže reálne to musí urobiť na💩. Ako píšem. Pacient spokojný, že má výplň zadarmo, ale potom to takto vyzerá.

kristynatulova
autor
18. máj 2025

@kaca222 presne tak.
Ja v cesku zaplatila 700 za vypln a stejne nicely rok a proste udelany na prd a tady v Anglii model proste zubarka nema a ona spoji dva zuby. Rozum to nebere proste

anita6666
18. máj 2025

Máš to urobené zle. Oba zuby musia byť samostatne stojace jednotky a musí byť medzi nimi medzera. Čiže zrejme potrebuješ výplň na oba,ale samostatne,nie spojiť 🧐

kristynatulova
autor
18. máj 2025

@anita6666 presne tak

laurinka27
18. máj 2025

Da sa to normalne opravit, ale musis si najst kvalitneho zubara, ktory pouziva spravne postupy. Ak pojdes k tej istej zubarke, tak ona ti to urcite nespravi dobre (je jasne, ze nevie, co robi) a riskujes, ze ti nenavratne poskodi zuby este viac.

lukbe
18. máj 2025

@kristynatulova no ak je tam zápal, čo teda je, ak boli, tak zub vyčistí, asi aj kanáliky, nechá otvorený alebo dá najprv liečivú vložku.

hrabovo
18. máj 2025

@kristynatulova áno, iná zubárka mi to po dakom čase opravila, keď som si dala strojček. Sama krútila nad tým hlavou, že veď zuby sa hýbu celý život, že ako to mohla takto spojiť

hrabovo
18. máj 2025

@koniarova bohužiaľ

kristynatulova
autor
18. máj 2025

@lukbe no me v tom uplne jako neboli. Jen trochu cuka . Spis me boli po te injekci tvar ale uz to je 5 dni. Mozna to mam v hlave. Sama SE divim no

kristynatulova
autor
18. máj 2025

@hrabovo nechapu jak tohle zubare napadne udelat. I my laici vime ze tak to opravdu NE!

alantroj
18. máj 2025

@majus2323 z toho ze zaplomboval neopravenuy kaz.pod tym napravo predsa presvita nieco cierne. ak ju to boli tak jej to pisem ako varovanie lebo mojmu synovi to takto presne dopadlo