icon

Zubná protéza - skúsenosti

1. dec 2021

Dobrý večer, máte niekto vyberacie zubnú protézu ? Chcem sa spýtať že ako ste si na ňu zvykli, ci sa s ňou dá normálne fungovať, nevadí Vám pri jedení, bozkávaní sa🙈🙈🙈😂 rozprávaní a tak. Ďakujem 🙂

Strana
z2
derdia
30. jan 2024

@petulda333 suuuper a co sa tyka bozkavania a tak? Vsetko ok?
Ja mam take zle zuby, ze asi v 45 to budem musiet riesit

petulda333
30. jan 2024

@derdia ano,ja uz ani nemam pocit,zeby som mala umele zuby. A manzel tiez sa nestazuje 😁 ja som o zuby zacala prichadzat pocas prveho tehotenstva (27r) a v druhom uz uplne. Teda len horne. V celkovej anesteze mi vybrali vsetke,teda vacsinu uz len korene. Casom by som chcela protezu vymenit,ale tie sumy su sialene. Ja som platila 90e za protezu. A ti co ma predtym nevideli,nepoznali ani si nevsimli,ze ju mam.

derdia
30. jan 2024

@petulda333 takze netreba sa toho tak obavat, ze?
Lebo ja mam keramicky mostik predny tam 3 zuby, jeden chyba, potom mam otrasne 4 vzadu, ktore ked zacnu boliet tak len vytrhnut, lebo su plne vyplnene amalgamom, potom mam i implantat, hore a este jeden ktory teraz odumrel a dva normalne.... 🤦‍♀️A popravde ked zacne nieco boliet mam chut ich vytrhnut vsetky.

petulda333
30. jan 2024

@derdia vobec nie. Na tu bolest si spominam a nezavidim ti. Ja toto rozhodnutie nelutujem

maickamf
30. jan 2024

Gro uspechu je poctivo tu snimatelnu nahradu nosit, vela s nou rozpravat, jest a pod. Je to dolezite hlavne v prvych dnoch. Ak nieco bude tlacit, treba ist naspat na labak pribrusit, ale hlavne nosit, nosit, nosit....nech si usta zvykaju.
Vela ludi sa s tym naucilo zit a cudzi si to ani nevsimne😉

maickamf
30. jan 2024

A robia sa aj flexi protezy, bez kovovych prvkov, da sa v nich aj spat, su z prijemnejsieho materialu, treba sa informovat na labaku- teda zubna technika

bellam
30. aug 2025
@anonym_autor

@desore áno takáto kombinácia vychádza cca 5000€ 🙂 to je pre mna tiež dosť veľa ja mám maximálny rozpočet do 1300€ no tak by sa dali spraviť porcelánové mostíky lem keby ich bolo za čo uchytiť :/ ja som úplne nešťastná zo svojho chrupu hanbím sa už aj rozprávať pomaly 🙈

@anonym_autor dobrý večer, prosím vás ako ste nakoniec poriešili vaše zúbky, dali ste si protézu?
Ja riešim teraz niečo podobné, preto prechádzam príspevkami a hľadám rady a skúsenosti. Dúfam, že všetko dopadlo v pohode.Ďakujem

autor
31. aug 2025
@bellam

@anonym_autor dobrý večer, prosím vás ako ste nakoniec poriešili vaše zúbky, dali ste si protézu?
Ja riešim teraz niečo podobné, preto prechádzam príspevkami a hľadám rady a skúsenosti. Dúfam, že všetko dopadlo v pohode.Ďakujem

@bellam dobrý večer,áno dala

bellam
31. aug 2025
@anonym_autor

@bellam dobrý večer,áno dala

@anonym_autor ďakujem za odpoveď
a ste spokojná, neboli komplikácie ? Dúfam, že neľutujete 🙂

autor
1. sep 2025
@bellam

@anonym_autor ďakujem za odpoveď
a ste spokojná, neboli komplikácie ? Dúfam, že neľutujete 🙂

@bellam som spokojná neboli komplikácie,zúbky išli von na 2x dokopy to bolo 13 zubov. Do týždňa som mala hotovú dočasnú náhradu a asi po 4mesiacoch,ak sa už úplne všetko zahojilo,som už dala spraviť normálne ďalšiu.

bellam
1. sep 2025
@anonym_autor

@bellam som spokojná neboli komplikácie,zúbky išli von na 2x dokopy to bolo 13 zubov. Do týždňa som mala hotovú dočasnú náhradu a asi po 4mesiacoch,ak sa už úplne všetko zahojilo,som už dala spraviť normálne ďalšiu.

@anonym_autor super👏🏼 som rada, že všetko dopadlo dobre , ďakujem, že ste sa mi ozvali 🙂

Strana
z2