icon

Zubný implantát, mostík alebo protéza

5. jún 2025

Ahojte,
idem si po radu a pripadne pre skusenosti.
Zlomil sa a vypadol mi prvy zub, spravili mi na jeho miesto docasne medzernik.
Ale budem si musiet najst nejake trvacnejsie riesenie na to.
Zubarka mi navrhla 3 alternativy :
zubny implantat namiesto toho 1 zubu vpredu (cca 1300 eur),
mostik (s obrusenim vedlajsich zubov), tiez cca 1000 -1300 eur
proteza - taka ta klasicka, vyberatelna, pricom by s nou vyplnili aj vzadu chybajuce zuby, a tym by sa tie zvysne predne neopotrebovali a nekazili tak rychlo - cca 500-600 eur

Pri vybere 1-2 by som si aj tak asi musela dat spravit aj tu protezu, ale bola by len na zadne zuby, pretoze to ryzchlejsie opotrebovanie prednych by bol problem stale a postupne a rychlejsie by odchadzali aj tie dalsie predne zuby. Len tak by som si ju nemusela davat stale a nebol by problem s chybajucou jednotkou, keby ma nahodou napr. nejaka navsteva prekvapila alebo rano v zhone ju zabudla doma 😅
Penazenka radi moznost 3 🙂
Co by ste zvolili? diky

alenka58
6. jún 2025

ak len trochu môžeš tak určite implantát, ja mám 10 implantátov už 16 rok, robili mi ich v Stomaklinik, Dr. Ducko

misana84
8. jún 2025

Autorka nemyslite vážne, že radšej miniete peniaze na výlety ako do zubov….🤦🏼‍♀️koľko máte rokov, že nemate ani zadné zuby? Môj manžel má implantáty lebo mal blizko seba zuby a aj keď nepoznám nikoho kto by sa viac o ne staral tak mal kazy, cysty…tak muselo sa ťahať.a to dávali mu do zadu, predné má ok. Mal kombináciu. Má ja mostíky. A super. Je to drahé ale zuby človek potrebuje

autor
8. jún 2025
@misana84

Autorka nemyslite vážne, že radšej miniete peniaze na výlety ako do zubov….🤦🏼‍♀️koľko máte rokov, že nemate ani zadné zuby? Môj manžel má implantáty lebo mal blizko seba zuby a aj keď nepoznám nikoho kto by sa viac o ne staral tak mal kazy, cysty…tak muselo sa ťahať.a to dávali mu do zadu, predné má ok. Mal kombináciu. Má ja mostíky. A super. Je to drahé ale zuby človek potrebuje

@misana84 ano, myslim to vazne - deti su detmi len raz a to uz tiez pomaly aj "vyletia z hniezda" a radsej im (a mozno hlavne sebe) doprajem pekne spolocne spomienky ako miniem majland na zuby ...
praveze je to len esteticky problem, fungujem bez zadnych zubov hadam aj 20 rokov (mam asi 4 stolicky) , uz od zakladnej som mala problemove zuby a v tom case sa na estetiku nekladol taky doraz ako teraz a ti skolski aj statni zubari sa nebabrali s nimi, nesnazili sa ich zachranit ... ked uz sa muselo moc lepit, tak radsej vytrhli.
Nemam peniaze nazvys a urcite posledne, co ma momentalne prioritu v mojom zivote, je vysolit viac tisic eur na zuby, len aby ma spolocnost neodsudzovala

misana84
8. jún 2025

Tak potom poznáš odpoved čo si vybrať.daj si to na čo máš. Alebo nič keď nezáleží na estetickom výzore a funkciu spĺňajú tie čo máš.

minenkaa
8. jún 2025

Zuby nikdy neboli a ani nebudú iba esteticky problém

autor
8. jún 2025
@misana84

Tak potom poznáš odpoved čo si vybrať.daj si to na čo máš. Alebo nič keď nezáleží na estetickom výzore a funkciu spĺňajú tie čo máš.

@misana84 no hej, vyzera to tak ... mozno ten 1 implantat na 1tku sa pokusim nejako zafinancovat, mozno si najdem nejaku brigadu navyse a budem sa modlit, aby ostatne prezili, kym sa deti osamostatnia a ja budem moct viac minat na seba 😎

janka1011
8. jún 2025
@libusak

Ja by som sla do implantatu. Aj ked ho treba o 10 rokov vymenit

@autor jednoznačne implantát. Alebo aspoň ten mostík. Určite nie protéza, pokiaľ nemáš aspoň dôchodkový vek. Aj keď dnes už ani dôchodcovia nechcú chodiť s protézami.
@libusak to kto ti povedal, že sa musí po 10 rokoch meniť? Je to blbosť.

frantiska
8. jún 2025
@janka1011

@autor jednoznačne implantát. Alebo aspoň ten mostík. Určite nie protéza, pokiaľ nemáš aspoň dôchodkový vek. Aj keď dnes už ani dôchodcovia nechcú chodiť s protézami.

@janka1011 a ako viete ze bude zarucene implantat v poriadku? Je tu viacero diskusii ake ma vyhody ale aj nevyhody implantat.Samozrejme zalezi od lekara,ale aj od stavu pacienta.Nie kazdemu sa implantat prijme a potom su len problemy aj zo zdravymi zubami.Tazko zhodnotit ci ten moj zubar ktoreho si najdem je ten pravy ,alebo sa mu jedna len o peniaze.Ja a nielen ja ale aj mnohy iny na to doplatili ako citam dane forum ,a kazdy ide podla svojich skusenosti .Na to je uvedene forum aby sa pisala pravda a nebolo ublizovane cestnym zubarom ,za co im patri velka vdaka . Ja som tiez mala smolu prisla som o peniaze za 3 implantaty o zdrave zuby vyhodila som za 3 roky peniaze ako za auto a moj zubar co urobil bolo len to ako sa ma zbavit.A nehovorim o bolestiach, antibiotikach a traume.Zvazovala by som slovo , jednoznacne implantat.

koniarova
8. jún 2025
@frantiska

@janka1011 a ako viete ze bude zarucene implantat v poriadku? Je tu viacero diskusii ake ma vyhody ale aj nevyhody implantat.Samozrejme zalezi od lekara,ale aj od stavu pacienta.Nie kazdemu sa implantat prijme a potom su len problemy aj zo zdravymi zubami.Tazko zhodnotit ci ten moj zubar ktoreho si najdem je ten pravy ,alebo sa mu jedna len o peniaze.Ja a nielen ja ale aj mnohy iny na to doplatili ako citam dane forum ,a kazdy ide podla svojich skusenosti .Na to je uvedene forum aby sa pisala pravda a nebolo ublizovane cestnym zubarom ,za co im patri velka vdaka . Ja som tiez mala smolu prisla som o peniaze za 3 implantaty o zdrave zuby vyhodila som za 3 roky peniaze ako za auto a moj zubar co urobil bolo len to ako sa ma zbavit.A nehovorim o bolestiach, antibiotikach a traume.Zvazovala by som slovo , jednoznacne implantat.

@frantiska ale u teba nie je chyba v implantáte, ale v zubárovi. A to je veľký rozdiel.

frantiska
8. jún 2025
@koniarova

@frantiska ale u teba nie je chyba v implantáte, ale v zubárovi. A to je veľký rozdiel.

@koniarova presne to som napisala , chyba nie je implantat pretoze ich ma xx ludi a su spokojni ,ale zubar

janka1011
8. jún 2025
@frantiska

@frantiska a vieš, koľko ľudí má protézu a nekonečné trápenie s ňou? Otlačené boľavé ďasná, vypadávajúca protéza napriek lepeniu, nepohodlnosť, neschopnosť normálne sa najesť...dalo by sa pokračovať. Implantát, keď sa spraví dobre a človek sa oň stará ako treba slúži pohodlne a bezproblémovo do konca života. Vieš, to ty tu prezentuješ na jednom príklade akoby nejaká komplikácia bola samozrejmosť....aj pri slepom čreve, ktoré sa už operuje poslepiaci na chodbe sa môže vyskytnúť problém....A áno, stojím si za tým, že u mladého človeka jednoznačne implantát, ako druhá voľba mostík. Nikdy nie protéza v mladom veku.

minenkaa
8. jún 2025

Inak autorka k tomu jedeniu,je to otrasne s protézou ,ja osobne ju niekedy aj dni nedám do úst ako mi ide na nervy a aj do obchodu idem bez

frantiska
9. jún 2025
@janka1011

@frantiska a vieš, koľko ľudí má protézu a nekonečné trápenie s ňou? Otlačené boľavé ďasná, vypadávajúca protéza napriek lepeniu, nepohodlnosť, neschopnosť normálne sa najesť...dalo by sa pokračovať. Implantát, keď sa spraví dobre a človek sa oň stará ako treba slúži pohodlne a bezproblémovo do konca života. Vieš, to ty tu prezentuješ na jednom príklade akoby nejaká komplikácia bola samozrejmosť....aj pri slepom čreve, ktoré sa už operuje poslepiaci na chodbe sa môže vyskytnúť problém....A áno, stojím si za tým, že u mladého človeka jednoznačne implantát, ako druhá voľba mostík. Nikdy nie protéza v mladom veku.

@janka1011 ziadna komplikacia by nemala byt u pacienta samozrejmostou, a ano suhlasim ze zubne protezy tiez narobia vela neprijemnosti . Napisala som svoju skusenost tak ako aj viacery na implantat. , kde problem nie je implantat ale zubar .

libusak
9. jún 2025
@janka1011

@janka1011 kedze riesim tiez mostik/implantat, tak som sa so zubarom radila. Pytala som sa vyslovene, ci je to dozivotna zalezitost a povedal, ze po 10 rokoch treba implantat menit 🤷

minenkaa
9. jún 2025
@libusak

@janka1011 kedze riesim tiez mostik/implantat, tak som sa so zubarom radila. Pytala som sa vyslovene, ci je to dozivotna zalezitost a povedal, ze po 10 rokoch treba implantat menit 🤷

@libusak zubne inplantaty sa nevymieňajú,možno myslel rokunku ,vies čo by to boli vybrať po desiatich rokoch z tej kosti ten srob ,veď to by bola rozbitá celá čeľusť

alenka58
9. jún 2025
@libusak

@libusak ja ich mám 16 rokov a zubár mi povedal že je to doživotné, vyberajú len keď sú vážne dôvody

janka1011
9. jún 2025
@libusak

@libusak asi si niečo len zle pochopila. Implantát sa nevyberá len tak. Je pevne vrastený v kosti ako vlastný zub. Vyberá sa len v prípade vážnych komplikácií.

viera
26. júl 2025
@frantiska

@janka1011 ziadna komplikacia by nemala byt u pacienta samozrejmostou, a ano suhlasim ze zubne protezy tiez narobia vela neprijemnosti . Napisala som svoju skusenost tak ako aj viacery na implantat. , kde problem nie je implantat ale zubar .

@frantiska meno zubara daj prosim komu sa vyhnut…Alebo klinika kde sa toto dialo

viera
26. júl 2025
@alenka58

@libusak ja ich mám 16 rokov a zubár mi povedal že je to doživotné, vyberajú len keď sú vážne dôvody

@alenka58 inac uprimne 10implantatov ty vole to je odvaha ja budem musiet riesit dva a uz mi je teraz z toho zle…Neviem si to ani predstavit ako to bude robit a ako to vydrzim…Ako ti urobil tych 10?Postupne?Naraz?Si teda spokojna s tym?Nemas ziadne problemy s tym?A ake implantaty mas?Nazov?…

alenka58
27. júl 2025

postupne, bol to masaker to priznávam, robil mi to približne rok a pol pred 16 rokmi, zatial problémy nemám, už sa nepamätám typ implantátov

frantiska
7. aug 2025
@viera

@frantiska meno zubara daj prosim komu sa vyhnut…Alebo klinika kde sa toto dialo

@viera Dobry vecer, uz som to raz vo fore pisala najvecsia moja chyba bolo vstupit do ambulancii Smart Dental Bratislava doktor Tulenko nedoporucujem.

viera
7. aug 2025
@frantiska

@viera Dobry vecer, uz som to raz vo fore pisala najvecsia moja chyba bolo vstupit do ambulancii Smart Dental Bratislava doktor Tulenko nedoporucujem.

@frantiska To si prdel robis?🙂)))Ja som tam prave bola u nich v pondelok🙂)))a teda mala som dost...Konzultovala som nieco ine s niekym inym ale ten amaterizmus bol nekonecny...Kde prosim najdem tu diskusiu?....Mozes mi prosim hodit sem li nk ?Dakujem.

macatt
7. aug 2025
@libusak

Ja by som sla do implantatu. Aj ked ho treba o 10 rokov vymenit

@libusak ako vymeniť? Počujem prvý krát😵‍💫

koniarova
7. aug 2025
@macatt

@libusak ako vymeniť? Počujem prvý krát😵‍💫

@macatt aaale trt. Netreba.

vieramikloskova
9. okt 2025

@anonym_autor dobrý deň, ako ste sa rozhodla prosím. Ja mám mostik po roku praskol,teraz som dlho premýšľala čo teraz .

autor
9. okt 2025
@vieramikloskova

@anonym_autor dobrý deň, ako ste sa rozhodla prosím. Ja mám mostik po roku praskol,teraz som dlho premýšľala čo teraz .

@vieramikloskova Ahoj, rozhodla som sa pockat, este vyuzivam ten medzernik.
Keby som mala nazvys peniazky, tak si dam urcite implantat, ale nakolko aj v tych prednych 1 a 2 uz mam nejake korekcie a neverim, ze mi este dlho vydrzia, tak si skusim nasetrit na tie implantaty a dam si to potom naraz skorigovat ako celok vpredu o rok-dva. Dufam, ze to bude lacnejsie ako takto platat kazdy zub samostatne.

vieramikloskova
10. okt 2025
@anonym_autor

@vieramikloskova Ahoj, rozhodla som sa pockat, este vyuzivam ten medzernik.
Keby som mala nazvys peniazky, tak si dam urcite implantat, ale nakolko aj v tych prednych 1 a 2 uz mam nejake korekcie a neverim, ze mi este dlho vydrzia, tak si skusim nasetrit na tie implantaty a dam si to potom naraz skorigovat ako celok vpredu o rok-dva. Dufam, ze to bude lacnejsie ako takto platat kazdy zub samostatne.

@anonym_autor ahoj, tým že mám tiež predu malo zuby a mostik po roku praskol,tak som sa rozhodla tak že mostik ostal a tam kde praskol a to posledný zub tak ho lekárka vytrhla a ked sa to zahojí dam si tam implantát jeden, je to drahé áno ale ja už ani neviem ako by bolo dobré, toľko trpím a všetko sa láme,lebo hore uz mam len 4 zuby nič viac

mircalla
10. okt 2025

Proteza nie....implantat

autor
10. okt 2025
@vieramikloskova

@anonym_autor ahoj, tým že mám tiež predu malo zuby a mostik po roku praskol,tak som sa rozhodla tak že mostik ostal a tam kde praskol a to posledný zub tak ho lekárka vytrhla a ked sa to zahojí dam si tam implantát jeden, je to drahé áno ale ja už ani neviem ako by bolo dobré, toľko trpím a všetko sa láme,lebo hore uz mam len 4 zuby nič viac

@vieramikloskova no s tymi (nasimi) zubmi su len problemy 🙂 chcela by som mat take bezproblemove, ako maju podaktori, ale to zial nie je moj pripad. Dufam, ze ten implantat vam to este zachrani a dalsich par rokov - desatroci budete mat klud s nimi 🙂

vieramikloskova
10. okt 2025
@anonym_autor

@vieramikloskova no s tymi (nasimi) zubmi su len problemy 🙂 chcela by som mat take bezproblemove, ako maju podaktori, ale to zial nie je moj pripad. Dufam, ze ten implantat vam to este zachrani a dalsich par rokov - desatroci budete mat klud s nimi 🙂

@anonym_autor no už by som bola rada lebo už toľko ma to stálo a vydrží to rok a zase sa niečo pokazí.