Zubný implantát, mostík alebo protéza
Ahojte,
idem si po radu a pripadne pre skusenosti.
Zlomil sa a vypadol mi prvy zub, spravili mi na jeho miesto docasne medzernik.
Ale budem si musiet najst nejake trvacnejsie riesenie na to.
Zubarka mi navrhla 3 alternativy :
zubny implantat namiesto toho 1 zubu vpredu (cca 1300 eur),
mostik (s obrusenim vedlajsich zubov), tiez cca 1000 -1300 eur
proteza - taka ta klasicka, vyberatelna, pricom by s nou vyplnili aj vzadu chybajuce zuby, a tym by sa tie zvysne predne neopotrebovali a nekazili tak rychlo - cca 500-600 eur
Pri vybere 1-2 by som si aj tak asi musela dat spravit aj tu protezu, ale bola by len na zadne zuby, pretoze to ryzchlejsie opotrebovanie prednych by bol problem stale a postupne a rychlejsie by odchadzali aj tie dalsie predne zuby. Len tak by som si ju nemusela davat stale a nebol by problem s chybajucou jednotkou, keby ma nahodou napr. nejaka navsteva prekvapila alebo rano v zhone ju zabudla doma 😅
Penazenka radi moznost 3 🙂
Co by ste zvolili? diky
@janka1011 a ako viete ze bude zarucene implantat v poriadku? Je tu viacero diskusii ake ma vyhody ale aj nevyhody implantat.Samozrejme zalezi od lekara,ale aj od stavu pacienta.Nie kazdemu sa implantat prijme a potom su len problemy aj zo zdravymi zubami.Tazko zhodnotit ci ten moj zubar ktoreho si najdem je ten pravy ,alebo sa mu jedna len o peniaze.Ja a nielen ja ale aj mnohy iny na to doplatili ako citam dane forum ,a kazdy ide podla svojich skusenosti .Na to je uvedene forum aby sa pisala pravda a nebolo ublizovane cestnym zubarom ,za co im patri velka vdaka . Ja som tiez mala smolu prisla som o peniaze za 3 implantaty o zdrave zuby vyhodila som za 3 roky peniaze ako za auto a moj zubar co urobil bolo len to ako sa ma zbavit.A nehovorim o bolestiach, antibiotikach a traume.Zvazovala by som slovo , jednoznacne implantat.
@frantiska a ako ste nakoniec dopadla? Ako ste nahradila zuby?
S mojimi dasnami,som mala iba jednu a to poslednu moznost,vsetky zuby von a protezu.Lepim si ju a ani s jedlom nemam problem a ani nepada,drzi super.Ani to neni poznat.Ale to iste sa mi zacina robit aj zo spodnymi,dasno ustupuje,zuby sa knisu.Hlavne tie,na ktorych hryziem.No tam mi uz zubar povedal,tam tie protezy zle drzia ako hore,takze pokusi sa co to zachranit a na to protezu.

ak len trochu môžeš tak určite implantát, ja mám 10 implantátov už 16 rok, robili mi ich v Stomaklinik, Dr. Ducko
@alenka58 dobry den, nemáte s tym problemy? Ani ste nemala napr.s hojenie?