Zubný implantát, mostík alebo protéza
Ahojte,
idem si po radu a pripadne pre skusenosti.
Zlomil sa a vypadol mi prvy zub, spravili mi na jeho miesto docasne medzernik.
Ale budem si musiet najst nejake trvacnejsie riesenie na to.
Zubarka mi navrhla 3 alternativy :
zubny implantat namiesto toho 1 zubu vpredu (cca 1300 eur),
mostik (s obrusenim vedlajsich zubov), tiez cca 1000 -1300 eur
proteza - taka ta klasicka, vyberatelna, pricom by s nou vyplnili aj vzadu chybajuce zuby, a tym by sa tie zvysne predne neopotrebovali a nekazili tak rychlo - cca 500-600 eur
Pri vybere 1-2 by som si aj tak asi musela dat spravit aj tu protezu, ale bola by len na zadne zuby, pretoze to ryzchlejsie opotrebovanie prednych by bol problem stale a postupne a rychlejsie by odchadzali aj tie dalsie predne zuby. Len tak by som si ju nemusela davat stale a nebol by problem s chybajucou jednotkou, keby ma nahodou napr. nejaka navsteva prekvapila alebo rano v zhone ju zabudla doma 😅
Penazenka radi moznost 3 🙂
Co by ste zvolili? diky
ja by som šla do variantu 3
Implantát. Protézu ako posledná možnosť.
Implantat
nechápem,ako sa predné zuby opotrebovávajú a rýchlo kazia a ako sa tomu zabráni protézou?
Možnosť 3
nechápem,ako sa predné zuby opotrebovávajú a rýchlo kazia a ako sa tomu zabráni protézou?
@rozculena lebo mam vzadu malo zubov a viac to jedlo drvim prednymi, cim sa viac opotrebuju ako keby sa drvili vzadu, zadnymi
Aj vzadu môžeš mať inplantaty ,ja nosím protézu koli prednému zubu a ide ma drbnut
Aj vzadu môžeš mať inplantaty ,ja nosím protézu koli prednému zubu a ide ma drbnut
@minenkaa ale stoji to kopec penazi ... radsej by som ich minula na vylety s rodinou napr. ako na nejake implantaty
a ta proteza je ovela lacnejsia
Ja mám inlpantaty vzadu a na boku jedine ten predný zub sa naťahuje a ver ,že je to obrovský rozdiel
Urcite implantat. Dovolenku ozelies, zuby potrebujes mat co najdlhsie. Ja by som radsej x rokov nesla na dovolenku, len aby som si mohla zuby dat spravit, keby na to prislo.
Vobec by som nad protezou ani neuvazovala, v terajsej dobe. Ta by prisla na rad jedine vtedy, ked by vsetky ostatne riesenia zlyhali.
S implantatom sa budes citit ako s vlastnym zubom, nemusis sa o nic starat, ani sa bat ze sa zabudnes, o kozmetickej stranke ani nehovorim.
A este dodam, ze implantat by som si dala aj na zadne zuby. Naozaj protezu povazujem za riesenie pre dochodcov, kde uz implantat neprichadza do uvahy kvoli stavu kosti. Ale pokial si mlada, tak urcite implantaty.
A este dodam, ze implantat by som si dala aj na zadne zuby. Naozaj protezu povazujem za riesenie pre dochodcov, kde uz implantat neprichadza do uvahy kvoli stavu kosti. Ale pokial si mlada, tak urcite implantaty.
@veselo_neveselo presne tak. Mladá žena a uvažovať nad protézou. Neexistuje.
Moznost 3 , alebo 2. Mostik som mala urobeny takmer 20 rokov a bez problemov. Pri implantate je riziko neprijatia , zapal a nemate zaruku ako sa s tym Vase telo vysporiada a to uz nehovorim o financiach.
Moznost 3 , alebo 2. Mostik som mala urobeny takmer 20 rokov a bez problemov. Pri implantate je riziko neprijatia , zapal a nemate zaruku ako sa s tym Vase telo vysporiada a to uz nehovorim o financiach.
@frantiska rovnako mas riziko pri mostiku, napr ze ti nebude dobre tesnit a pokazia sa ti obrusene, predtym zdrave zuby. Plus si definitivne prisla o dva zdrave zuby, ostali ti z nich pahyle… 🙂
Implantát 100%
@rozculena rovnako to je v drvivej vacsine aj s implantatom ;)
Poukazujem len na mozne rizika, ktore su pri kazdej jednej moznosti 🙂
@guudy , urcite ze svoje zuby su len svoje, takze suhlasim a v tom pripade zostava medzernik alebo takzvana zubna nahrada , autor si moze sam zhodnotit aku alternativu si vyberie a do akeho rizika a financii pojde.
@guudy , urcite ze svoje zuby su len svoje, takze suhlasim a v tom pripade zostava medzernik alebo takzvana zubna nahrada , autor si moze sam zhodnotit aku alternativu si vyberie a do akeho rizika a financii pojde.
@frantiska ja mam vdaka zle spravenym korunkam uz namiesto vlastneho zubu implantat. Kazda jedna moznost nesie iste riziko komplikacii. Nie, ze niektora je uplne bez rizika.
@frantiska ja mam vdaka zle spravenym korunkam uz namiesto vlastneho zubu implantat. Kazda jedna moznost nesie iste riziko komplikacii. Nie, ze niektora je uplne bez rizika.
@guudy presne kazda moznost nesie aj rizika , ja som zas kvoli implantatom prisla aj o vedlajsie zdrave zuby kde sa chytil udajne zapal, cize kazdy po svojom co si prezil a cim si presiel.
Ja osobne úplne zavrhujem možnosť kde by sa mali zdravé zuby brusit aby zachránili jeden.
Urob si podľa seba. Ja by som šla tiež do implantátu, ale ak nemáš na to zvyšné peniaze tak aj posledná možnosť je ok.
diky baby za nazory ... no, bude to tazke rozhodovanie :/
a tie, co mate tie implantaty, kde si ich dali robit?
Vcera som googlila, ale vsade, kde bol cennik, boli tak narovnako tie ceny, este som kukla v Madarsku nejake, tam by to mozno vyslo o cosi lacnejsie...
Zijem v Ba. Implantaty mi robili v Dently.
Ano, velmi spokojna. Pokojne si pohladaj diskusie o Dently aj tu na konovi 🙂
Ale patria k tym najdrahsim asi…
Ja by som sla do implantatu. Aj ked ho treba o 10 rokov vymenit
boha, tusim najblizsie roky budem pracovat len na to, aby som nevyzerala ako bosorka a mala nejaky ten zub 😨
Ale nie😂 vzdy mame na vyber nejde o zivot.

Implantát