Zuby múdrosti a chirurg
Zdravím 😊 potrebujem radu. Snažíme sa o dieťatko ešte len chvíľku. Bola som na preventívke u zubnej. Rastú mi zuby múdrosti a Dr. mi dala mi žiadanku aby mi ich vybrali ešte sa len “derú” (zatiaľ niesu vyrastené takže treba ídť k chururgovi). Chcela by som to vyriešiť ešte pred bábätkom. Viete mi odporučiť lekára? Tam kam ma poslala moja sú recenzie nie veľmi lichotivé a kedže sa hrozne bojím tak som Vás chcela poprosiť či poznáte/máte pozitívnu skúsenosť s nejakým Dr. čo je okey a prípadne sumu ktorú ste tam za zub nechali u toho spomínaného je zo 80€ za 1.
@ikalubka65 ak sa môžem spýtať kde a aký Dr. to bol? 😊
práve že v Košiciach dr. Orenčak
@dooodka Prečo si ich chceš dať vybrať, nie je to trochu zbytočné? ja mám pocit, že niektorí lekári na tom len zarábajú, kamoška tak vycálovala skoro 200 eur za 4 osmičky.
pokiaľ niesu žiadne ťažkosti,tak tiež by som ich nedala preč
Tiez neodporucam tahat pokial netreba! Ja som mala po extrakcii 2 roky velmi neprijemne problemy a stale sa z toho este len dostavam. Existuju aj rizika, ale o tych ti skoro ziaden chirurg nepovie pripadne rizika bagatelizuje. Nehovorim, vacsina to prezije v pohode, ale pokial si to prave ty, co budes mat problem, bude to na tebe borit sa s tym. Moja osmicka bola uplne v pohode, vyrastena, bez kazu, len mi trosicku rastla blizsie k licu, co mi 15 rokov nevadilo, vobec som to necitila a potom si jeden premotivovany zubar zmyslel, ze to nedobre, osmicky byvaju problemove, tak preventivne von cim skor. Sla som na extrakciu k velmi dobremu a skusenemu chirurgovi, zakrok bol rychly, hojilo sa to super a napriek tomu som mala smolu. Viac mozem napisat do IP, ak mas zaujem, ale keby som o tom vedela, v zivote by ma nik nedonutil sa zbavit uplne v pohode zuba len za to, ze je to 'osmicka' - tie sa uz nevytahuju ani preventivne, prave kvoli tym rizikam, ktorych nasledkov sa zbavuje velmi zlozito, tazko (ak vobec) a nie su az take zriedkave, ako by si clovek myslel.
Ja som s osmickamo nemala problém a tak dom zastávala názor ako dievčatá nádo mnou, potom mi však zubár trošku zanedbal jednu osmičku, musela som ju chirurgicky vyberať na poslednú chvíľu so zapalenym dasnom a pomaly aj kosťou, takže umrtvenie prd platne a bolesti neskutočne. Keby som mala príležitosť dám si druhú vytrhnúť preventívne teraz ako čakať kým sa niečo podobné stane aj s ňou... Keď si predstavím že by som ti všetko mala zažívať znova :-/
@janickacrazy nosila som v puberte strojček mala som zuby ako “vlčiak” ozaj hrozne krivé 😑 a nemám toľko miesta na dalšie a ak by mi vyrástli tak sa automaticky pokrivia ostatné aby sa uvolnilo miesto preto radšej von
@dooodka aha, tak to je iné, lebo ja napr. som mala všetky svoje osmičky 20 rokov a v pohode bez problému, až teraz nedávno jedna išla von
@nerya no a predstav si tu bolest, ktoru ludia zazivaju aj cely zivot, ked im zubar pri 'preventivnom' tahani zuba poskodi trojklanny nerv - som v kontakte s takymi ludmi a oni ani nemaju nadej na dake zlepsenie, je to zial na cely zivot. Poistit sa neda, vzdy je to hop alebo trop. U teba bol problem, ze ti ju 'sikovny' zubar zanedbal (debil), a preto si nakoniec mala problemy, nie to, ze si ju vobec mala. Strasne toto, nie? Clovek sa fakt uz nevie ako poistit, aby dobre bolo :(
@dooodka nedoporucujem ich vyberat ak planujete, ved sa to da kedykolvek potom. Moj svokor je zubar a viem ake mozu byt problemy. Ak sa zub vytrhne moze nastat zapal, ktory bez antibiotik nevyliecis a teda oslabena imunita plus rozvratene vnutorne prostredie, do toho babatko nepasuje. Ak nemas s nimi problemy nechala by som to na min rok po porode.
Mne vybrali všetky 4 osmičky. Najskôr spodné, tie ešte neboli prerezané, takže mi ich zubárka musela vyslovene „vysekať z kosti.“ Ale ja som mala málo miesta a začínali mi tlačiť na predné zuby a vzniklo riziko, že by som ich mala krivé. Robili mi to na stomatochirurgii v lokálnej anestézii. Mala som umŕtvenú celú pusu a samotný zákrok bol úplne v pohode. Dosť to začalo bolieť, až keď odznela anestézia + mi spuchla celá sánka a týždeň som jedla len polievky.
Dosť som sa bála potom, keď mi museli trhať aj horné... Ale to už bolo o.k. Horné som už mala prerezané. Problém bol v tom, že mi prekrývali sedmičky tak, že som si v tom mieste nevedela poriadne vyčistiť zuby a začali sa mi tam tvoriť kazy. Horné osmičky mi potom len vytiahli – bola to asi 2 min záležitosť. Žiadne komplikácie nemám. ATB som dostala preventívne pri oboch zákrokoch. Všetky zákroky robila MUDr. Zuzana Okálová - W-Dent, Prešov. Cenu si už nepamätám, bolo to dávnejšie.
Ahoj ja mam tiež zuby múdrosti ale nie vonku pred dvoma rokmi som dostala zápal pretože mi nerastie hore ale šikmo a narazil mi na môj zub... Môj zub musel ísť von ale zub múdrosti ostal zubár mi povedal ze časom sa uvidí že nemusia mi vyjsť ani celý život von kým nerobí problém.... Neviem odkiaľ si ale v Martine je vraj dobrá klinika nato toto môj sused tam bol a chválil si.
To mas este ok za 80€ platila som viacej 😏
Zub mudrosti ak ti len zacina vyliezat a chcu ho vytiahnut,pojde to iba operativne mam to za sebou a poviem ti moj prah bolesti je na maxime ale toto bolo horsie nez porod.
@janulka2811 aj mne vytahovali este nevyrastenu stolicku ktora bola lezato, veru je to horsie ako porod ked ti sekaju do hlavy dlatami aby to vytiahli. Mala som aj zapal aj atb dva ryzdne a minimalne mesiac som sa z toho spamatavala a dva tyzdne pn. Este ma caka jedna ale na to nervy nemam zatial.
@renatka100 presne tak 😖 zo zubami problemy nemam no tato 8 ma dostala.
Ja by som vybrat nenechala kym nie su priblemy,jednu mivyberali chirurgicky lebo sa nevedela prerezat, pluskoren nejako okolo nervu, vyberali v lokalnej anasteze a tri mesiace som cast tvare necitila plus mala bolesti a nic nezaberalo ani tramal,brala som aj atb a kortikoidy,a terax v lete mi vyberali osmicku ze udajne bol v nej.kax zub ale.nebolel.nic a ten bez problemov, jednu osmicku este mam.a stvrta ani.nenarastla

zdravím, moja dcéra platila 25 eur za 1 dr.jej vytiaho tak že ani nevedela že su von