Zväčšená bartolinyho žľaza - ovplyvňuje plodnosť? Môže sa sama vstrebať?

teressa30
28. dec 2018

Ahojte baby... mám zväčšenú bartolinyho žľazu... je to už možno cez rok, nie je to veľa, cítim to len trochu na dotyk, lekárka mi povedala, že aj ma nebolí, ani sa nezväčšuje, tak tak nie je dôvod s tým niečo robiť... viem, že sa to operuje, keď sa to zväčší alebo je to bolestivé, máte však aj skúsenosť, že sa vám to normálne vstrebalo? a okrem toho, na plodnosť by to vplyv asi mať nemalo, neviete o tom niečo viac?

asia83
28. dec 2018

@teressa30 Už som to tu písala. Čudujem sa, že vám vaša doktorka nespomenula cystu. Ja som mala, ako to vy nazývate, zväčšenú Bartholiho žľazu, no preto, lebo som v nej mala cystu. Ona sa nezväčší len tak pre nič za nič. Mne tá cysta upchala vývod tej žľazy, teda tá tekutina, ktorá sa v nej tvorí, nemala kde odtekať. Dostali sa tam baktérie, ktoré bežne v pošve sú, no a zápal bol na svete. Raz mi hnis vypichli v lokálnej anestéze v nemocnici, potom som sa rozhodla dať si žľazu von. Nechcela som mať s ňou už také problémy. Až po jej výbere som otehotnela. Nebola by sranda, ak by sa vám to zapálilo v tehotenstve. Ono môže, nakoľko ju máte zrejme upchatú aj vy.

sofia1
28. dec 2018

Urcite by som trvala s nou von.tiez ma nebolela ale tak ako píše asia83 kvôli bakteriam dala von

chruumka
28. dec 2018

@teressa30 mne sa raz upchala bartolinyho žľaza išla som ku doktorke ta hneď volala do nemocnice že mám ísť na príjem a že má hneď budú operovať. Keďže som ráno nič nejedela tak má hneď zobrali vyčistili mi tu žľazu, na druhý deň má pustili domov a chodila som každý deň na precistenie ( strašná bolesť ). Odvtedy s tou žľazou nemám problém aj keď po operácii mi po dvoch mesiacoch asi 2x opuchla, ale nebolo to take strašne ako prvýkrát a pomohol mi na to rosalgin 🙂 už asi 3 roky nemám s tou žľazou žiadny problém. Dokonca som bola aj pred mesiacom tehotná len som mala mimomaternicove tehotenstvo 😞

asia83
28. dec 2018

@chruumka Teraz nemáte. No je to časovaná bomba. Už keď sa vám raz zapálila a upchala, prečítajte si odborné články, aké je percento, že sa vám to vráti. Vysoké. Najistejšie je dať ju von.

chruumka
28. dec 2018

@asia83 nemám s tou žľazou žiadny problém, doktorka mi vravela, že ak chcem môžem si ju dať preč, ale že ak s tým nemám dlhšie problém tak to vôbec nevadí. Ja som rada, že s tým nemám žiadny problém aj keď viem, že sa to môže vrátiť ale aj nemusí 🙂 mamina to mala tiež, nechala si tu žľazu a 20 rokov s tým problém nemá 🙂 príde mi zbytočne chodiť do nemocnice s niečim s čím nemám zatiaľ 3 roky problém 🙂 ale ďakujem za upozornenie

asia83
28. dec 2018

@chruumka Ja som s ňou nemala problém 14 rokov, počas ktorých už bola upchatá cystou, teda "zväčšená". To, dať si ju vybrať, som sa rozhodla hneď po tom, čo som v nej mala prvýkrát hnis, a teda sa mi zapálila. 14 rokov som nevedela, že v nej mám cystu. Ja vám prajem, aby ste s ňou ani vy minimálne tých 20 rokov problém nemali.

nikpa
28. dec 2018

Ja ju mam zvacsenu asi 3 roky a myslim, ze sa pomaly ale isto zväčšuje, teraz je asi vo veľkosti menšieho orechu. Nikdy som s ňou nemala problém, dokonca som počas nej otehotnela s dvojčatami. Dr.povedal, ze sa vyberá az ked sa zapali ale o tom, že v nej môže byť cysta som netušila. Ako vám na to prišli, sono, či?

asia83
29. dec 2018

@nikpa Nie, žiadne sono. Doktorka sa pozrela, pohmatala a povedala, že tam je cysta. Tiež som ju mala veľkú.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre