Zvracanie počas dňa
Ahojte
Chcela by som sa dopátrať k problemu mojej známej. Uz dlhsiu dobu ju trapi to ze hoc kedy v priebehu dna zvracia. Bola na vysetreniach kade tade ale na nic sa neprislo pokial viem... Pride minúta ked citi ze bude vracat a stane sa ci doma alebo v praci. Mate s niecim podobným skúsenosť? Dost ma mrzi ako to ma je to isto neprijemne a najhorsie na tom je ze nikto nevie preco...
@viestta myslis problemy so zahou? Ako palenie a tak? Na to sa nikdy nestazovala ... Len proste zvracia ona do toho este odpadne to je najhorsie...
U psychiatra bola? Aby sa vylúčili nejaké fóbie a úzkosti?
Reflux nie je len pálenie záhy.
@pribinak co viem tak nie ona bola aj velmi dlho na pn a posielali ju kade tade po vysetreniach mne napada ci nemoze ist o histaminovu intoleranciu ...
@viestta aha ... Ja s nou niesom casto ale o jej probleme viem cize moc neviem kde vsade bola u dr
Ak má podozrenie na histaminovu treba na gastro na testy ísť prípadne alergolog
Vylúčiť psychiatrickú dgn by bolo veľmi fajn
@slavomira236 na gastre bola toto nahodou viem ale bola na hadicku, ci jej robili test na HIT to nie...
nemava migreny?
A aj jej je nevolno od zaludka vtedy,ci hocikedy zacne len tak prudom zvracat a odpadne? Lebo to by mohlo ist aj o neurologicky problem.
@lyci nie akurat dnes sa jej to stalo ze jej bolo od rana trocha zle, hnacka a potom neskor zvracala
@iwesska jej nieje nic a zrazu citi ten pocit na vracanie a zvracia... A vracia uz aj ked nema co hoc len kus zaludocnej stavy
skusala helicid, oprazol, ozzion alebo nieco podobne? tiez som to mala dlho. negrcala som casto,ale bolo mi neustale na vracanie. plus zlte hnacky. ma vyoperovany zlcnik?
Kedysi som citala o CVS (cyclical vomiting syndrom). Toto nie je uplne ono, ale podoba sa to tomu. Mavaju to vacsinou deti, no mozu aj dospeli.
@lyci myslim ze na to neberie nicona tiez nie casto teraz co viem tak cca pol roka nevracala a dnes sa to stalo ma take vacsie pauzy pomedzi to nie ze kazdy den alebo kazdy tyzden to nie...zlcnik nema vyoperovany
@moonlight1210 pozriem na to
na alergologii bola? moja dcera takto zvracala koli alergii.. Ja koli zlcniku..netusila som ze s nim nieco mam, nic ma nebolelo…
pankreas?
Sono brucha jej robili? Či jej niečo objektívne netlačí na žalúdok alebo dvanastnik alebo žlčník...toto ma zaujíma...niečo mi to pripomína...
Ja som toto mala v obdobi, keď som mala dosť veľký stres, proste mi bolo zle už len pri pohľade na tanier, jedlo áno cítiť, v kuse mi bolo zle od žalúdka! Pochodila som tiež vyšetrenia a potom mi dr povedal, že to mám proste v hlave, že či ma niečo iné netazi, nejaký problém! Začala som brat magnezko, potom sa ten problém co som mala vyriešil a upravilo sa to samo🤷♀️
@jarmillka na alergologii asi nie
@aurelia2000 teraz presne neviem na akych vysetreniach bola... Tazko povedat

Reflux ma vylúčený?