Zvuky v ušiach/hlave

27. jan 2025

zdravim vsetci. zaujimalo by ma ci tiez pocujete v uplnom tichu zvuky v usiach ci hlave alebo ci mate ticho. ja vzdy ked som v tichu pocujem ako mi to tam huci a rovno dva zvuky naraz. jeden je taky vysoky piskot ako zvuk z tych starych televizorov (ak si viete predstavit). druhy je akoby v hlave. ten je iny, trochu nizsi no neviem k comu to prirovnat. mozno ako vzdialeny zvuk zapnutej stolarskej pily (nie pocas rezania len jej zvuk). pocas dna to vobec neregistrujem ale nevyrušuje ma to ani ked je ticho len sa nad tym tak zamyslam ze vlastne ked som v tichu, nikdy nie je ticho.

stellarstar
27. jan 2025

Tinitus?

rozculena
27. jan 2025

@stellarstar tiež si myslím

miroslavaa31
27. jan 2025

Tinnitus,u mna uz skoro 20r.

tyrkysova_lentilka
27. jan 2025

Keď som bola malá, myslela som si, že je to zvuk ticha 🙂
Môže to mať viacero príčin. U mňa to bolo spôsobené skoliozou a problémami s krčnou chrbticou

autor
27. jan 2025

@tyrkysova_lentilka pockat... ja mam tiez skoliozu

tyrkysova_lentilka
27. jan 2025

Určite to môže byť spôsobené aj tým, ale nemusí. Cítiš napätie v oblasti krčnej chrbtice?

Ja som ešte ako dieťa chodila k ortopedom, na liečebné pobyty, nosila som korzet a ortopedické vložky, časom sa mi zlepšila chrbtica aj tinitus. Ale aj teraz mávam dni keď sa mi to vráti a spomeniem si na zvuk ticha z detstva

foxy123
27. jan 2025

Ja riešim presne to isté čo ty dnes som bola u obvodného zobral mi krv moč poslal ma k ORL ten ma skontroloval vyčistil uší a stále len píska všade okolo mňa všetko píska je to hrozné viem vraví sa že je to tinnitus ktorý sa nedá vraj liečiť mám stoho strach aj ja je mi stoho zle no môže to byť aj od kŕč.chrbtice vraj dačo bloknuté

zuzinabila
28. jan 2025

@foxy123 na tinnitus si casom zvyknes,mozog si to prestane vsimat.na zaciatku mas pocit,ze sa zblaznis,ale neboj,bude dobre.vlastna skusenost

nttnnt
30. jan 2025

Mas tinitus, strasne vela ludi ho ma, staci sa popytat okolia a zrazu zistis 🙈na rodinnej oslave som to frkla do eteru a zrazu som zistila, ze ho maju 3ludia v rodine…kazdy si zvykol nic ine asi aj tak neostava

foxy123
30. jan 2025

@nttnnt už je to druhý týždeň čo to mám už som si celkom zvykla cez deň sa zabávam takže na to nereagujem no večer je to horšie púšťam si cez slúchadlá jemne dážď alebo hudbu na spanie no niekedy to aj cez to všetko počujem ale už je to v poriadku celkom no stále dúfam že to nebude navždy

bony19
9. feb 2025

To hucanie mám aj ja v tichu keď sa zameram na ten šum potom to už skoro ako píska neviem bol som stym na ušnom merania atd a nič tabletky neberiem žiadne ale cez deň to nepočuť iba keď som v izbe v tichu sko keby v pozadi to neide ani ako z ucha je to slabé šumenie taký zvik no 😀 neviem či to už nám dávno už dávno som spozoroval taký jemný szm jed som sedel v izbe v tichu či ležal myslel som že to asi v spánkový zvuky v hlave. Veď človek žije tak musí niečo pucut čítal dom o tom tinituse či čo zo za fras že ľudia stym si nevedia dať rady asi to majú silne to hucebie nie som lekár ja len cez sviatky som vôl dlho doma tak sim to spozoroval ale tuším že to už mám dávno len teraz som sa sústredil na to aké kašleme nato ha 😀 myslím že každý počuje nejaký ten zvuk či šum v nízkej frekvencii v hlave

bony19
9. feb 2025

Nič si stoho nerob