icon

Zvýšené pečeňové hodnoty po mononukleóze

20. okt 2025

Dobrý večer, dcéra minulý rok vo februári prekonala mononukleózu. Pozerala som si dnes jej kartu a ešte tento rok v maji mala zvýšené hepatalne hodnoty. Dr mi nič vtedy nepovedal. Koľko po mono byvaju zvýšené ? Ďakujem

janka1224
21. okt 2025

Dobrý deň, moja dcéra prekonala minulý rok v septembri mononukleózu a pečeňové testy sa jej upravili do štyroch mesiacov, užívala lagosu. Po prepustení z nemocnice sme boli ešte 2 x na kontrolu na gastro a sono pečene už bolo v poriadku. Vtedy nám doktorka povedala že sa rýchlo z toho dostala, že niekto môže mať aj dlhšiu dobu zvýšené pečeňové testy.

autor
21. okt 2025
@janka1224

Dobrý deň, moja dcéra prekonala minulý rok v septembri mononukleózu a pečeňové testy sa jej upravili do štyroch mesiacov, užívala lagosu. Po prepustení z nemocnice sme boli ešte 2 x na kontrolu na gastro a sono pečene už bolo v poriadku. Vtedy nám doktorka povedala že sa rýchlo z toho dostala, že niekto môže mať aj dlhšiu dobu zvýšené pečeňové testy.

@janka1224 ďakujem pekne, Sono pečene sme mali aj my v poriadku, to sme boli asi 3 mesiace po chorobe. Ale znepokojili ma tie zvysene hodnoty z výsledkov krvy v karte 🙈 určite sa nato budem pýtať dr. Kúpila som jej pestrec, ale v každom jedle to zbada a potom to nechce 😔

krasneleto
21. okt 2025

@anonym_autor ahoj, mam 42 , mononukleoza prekonana v 25 , dodnes zvysene hodnoty bilirubinu. zvysene ostanu navzdy

janka1224
21. okt 2025
@anonym_autor

@janka1224 ďakujem pekne, Sono pečene sme mali aj my v poriadku, to sme boli asi 3 mesiace po chorobe. Ale znepokojili ma tie zvysene hodnoty z výsledkov krvy v karte 🙈 určite sa nato budem pýtať dr. Kúpila som jej pestrec, ale v každom jedle to zbada a potom to nechce 😔

@anonym_autor No ja som jej v nemocnici tabletky drvila v mažiari a robím to dodnes keď je chorá, potom ešte užívala essentiale ale to som jej iba vybrala vnútro tej tabletky a to mi zjedla. Možno ešte vyskúšať čaj pestrec mariánsky . Na tie zvýšené hodnoty by som sa aj ja opýtala , aby ste mala kľud, že nič nie je zanedbané.