Môže tehotná papať mliečne výrobky a piť mlieko?

babybuterfly
15. jún 2012

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či môžem ako tehotná piť mlieko a jesť mliečne výrobky. Ďakujem za odpovede.
Katka.

solinkarka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
poleva
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzi0911
15. jún 2012

@babybuterfly smozrejma a co najcastejsie. obsahuje to vapnik ktory teraz nepotrebujes len ty. babatko si bere vsetky ziviny co potrebuje a ty mu ich musis doplnat.

katka121
15. jún 2012

samozrejme, tehotenstvo nie je choroba - moja rada - jedz všetko aj alergény (ak ty sama nie si alergická) nevyhýbaj sa ničomu - dieťatko si tak bude privykať už v brušku a potom bude mať menšiu pravdepodobnosť vzniku alergií (najnovšie výskumy)

kvetinka211
15. jún 2012

@babybuterfly pokial nemas alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka alebo laktozovu intoleranciu, tak nie ze mozes, ale musis. Ak mliecne vyrobky nemozes/nechces, tak sa musis velmi dobre poinformovat o tom, ako nahradit zlozky z nich (najmä vapnik). Zdravsie nez mlieko su jogurty, acidko a mliecne vyrobky/syry, vobec nemusis pit klasicke mlieko. Davaj si vsak pozor na vyrobky z nepasterizovaneho mlieka, napr. syr zo salasov, nepasterizovana bryndza, neprevarene mlieko z automatu a pod.

babybuterfly
autor
15. jún 2012

@zuzi0911 ďakujem. Aspoň jedna normálna odpoveď.

edie63
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evening_star
15. jún 2012

Ja denne vypijem minimálne pol litra mlieka, ráno aj večer musím mať riadny hrnček kakaa. A jem aj to, čo sa "vraj" nemá - plesnivé syry. Ja ich milujem, a myslím, že škodiť môžu len vtedy, keby som si z toho spravila hlavné jedlo každý deň a jedla by som ich na kilá. Ja si také články ako že čo sa smie a čo nesmie jesť v tehotenstve ani nečítam. Strava má byť zdravá a hlavne pestrá. keby som vylúčila mlieko, tak čo by mi prepána zostalo? Veď mlieko sa dáva všade, ešte aj do vajíčka na rezne, mlieko máš v čokoláde, jogurty, syry, maslo... To čo by si jedla potom? Čo by si si natrela na chlieb?

babybuterfly
autor
15. jún 2012

@katka121
@kvetinka211 tiež Vám ďakujem

poleva
15. jún 2012

@babybuterfly doteraz si to nejedla?? ked dáš čudnú otázku tak čakaj aj také odpovede,lebo to čo sa pýtaš je základná vec,čo vie aj malé dieťa

horseshoe
15. jún 2012

Ano mozes, ale citaj na obale, aby bolo vsetko pasterizovane 😉 😉 😉

zuzi0911
15. jún 2012

@babybuterfly namas zaco. ja tez kd som bola prvy krat tehotna som mala obavy zo vsetkeho. a rozne otazky tykajuce sa vsetkeho aj jedenia ktore niekedy naozaj nemali logiku, ale stane sa. 🙂

babybuterfly
autor
15. jún 2012

Mne kamarátka povedala, že škodia, tak čo mám robiť? Ako to je? Tu mi píšete že sa môžu... ja tomu už nechápem.
@horseshoe
@poleva
@evening_star
@edie63
@kvetinka211
@katka121
@zuzi0911

evening_star
15. jún 2012

@babybuterfly A ona už bola tehotná? Keby bola, tak ja neverím, že by nejedla mliečne výrobky, veď bez toho sa nedá žiť - ako som písala vyššie, mlieko v rôznom stave máš všade. To si akože ona celých 9 mesiacov miesto masla na chlieb natierala horčicu?

poleva
15. jún 2012

@babybuterfly tak potom sa riad kamarátkou

zuzi0911
15. jún 2012

@babybuterfly to som ete nepocula, ale mozu uskodit hlavne v lete ak nedas pozor na trvanlivost a nebudes ich skladovat v chlade ale inac nie. a jedine co ete moze uskodit su iektore druhy syrov zvacsa tie plesnive tak nato si davaj pozor ale iac nemusis mat strach. a jez vsetko

bea1971
15. jún 2012

tak ver kamaratke a pozdravuj ju 🙂 ,pripada mi to -jedna pani povedala,asi to bude pravda 😀

habibi78
15. jún 2012

@babybuterfly jasne ze mozes mliecne vyrobky, akurat ako uz bolo spominane brydza a pod, nemali by sa jest ani plesnove syry... sushi, steaky, t.j. surove maso, ale mlieko v pohode pokial ti bude chutit, ja som cele tehu nemohla nic z mlieka ani len citit, ale kvoli zivinam by si mala dat aspon nejaky ten jogurt... 😉

horseshoe
15. jún 2012

@babybuterfly a preco ti ta kamaratka povedala, ze sa nemozu jest? povedala ti aj dovod? Ono nemozu su nepasterizovane mliecne vyrobky, pretoze mozu obsahovat rozne bakterie a aj nebezpecnu listeriu, ktora moze sposobit potrat alebo poskodenie plodu.
Dalej nemozes jest mliecne vyrobky ked mas alergiu na laktozu resp. ti sposobuju ine traviace tazkosti.

Inak mliecne vyrobky sa v tehotenstve odporucaju jest, lebo obsahuju vela vapnika a inych vitaminov, ktore tebe aj babatku len a len prospievaju. Takze urcite by som ich nevylucovala, ak na to nemas dovod, lebo si este mozes uskodit. Len ako som uz pisala, treba citat zlozenie na vyrobkoch - ci su vyrobene z pasterizovaneho mlieka, kedy je mlieko zahriate na vysoku teplotu a tym su skodlive bakterie znicene.

31majka12
15. jún 2012

ako tehotna mozes jest,ved su v tom vitaminky pre babatko.
Ale ked bude babo vonku a budes kojit,tak to co spapas-alebo vypijes moze uskodit tvojmu babatku tym ze ho bude brusko boliet

katka121
15. jún 2012

@babybuterfly mlieko je predsa dôležité aj pre dojča - či už mamičkine alebo umelé...... keď dieťa odmieta mlieko hlavne do roka je to veľký problém - aj môj malý po roku nechcel mlieko tak sme museli vo zvýšenej miere nahradiť mlieko mliečnymi výrobkami ako jogurty, syry a rôzne kaše.... mlieko a mliečne výrobky sú dôležité - nepočúvaj kamarátku a riaď sa radšej vlastným rozumom - keď sa nad tým sama zamyslíš prídeš na to čo je správne......

jabadaba
15. jún 2012

kamaratke, podla ktorej mliecne vyrobky v teho skodia odporuc nejaky relaxacny pobyt v prirode, isto to potrebuje na svoj mentalny stav! A ty si jedz mliecnych vyrobkoch kolko sa ziada. Samozrejme, ze sa bavime o pasterizovanych, nie od nejakej pokutnej babky kdesi z Valalov od kravicky cerstvo nadojenych. Ved nechces, aby Ti chrup v teho vypadal, vsak? No tak pekne ukladaj vapnik kolko to da. 🙂

jahodka11
15. jún 2012

musis 😉

ikke
15. jún 2012

@babybuterfly no to bud nie je dobra kamaratka, alebo si ty zle pocuvala. mliecne vyrobky sa naopak ODPORUCAJU, ale musia byt PASTERIZOVANE !

tinki
15. jún 2012

@babybuterfly
bez mlieka sa dá žiť, dá sa v pohode nahradiť inou potravou..ale mňa by zaujímalo, prečo ti vlastne kamarátka povedala, že nemôžeš, ako ti to vlastne zdôvodnila?
mám dieťa s alergiou na mlieko, takže viem, že to ide..ale bola by škoda ho nejesť, ak môžeš..

zu2za3na
15. jún 2012

@babybuterfly Ahoj. Nepočúvaj rady kamarátok, opýtaj sa gynekológa, keď si nie si istá, čo môžeš a čo nemôžeš, ja papám všetko, niekedy si dám aj štipľavé ale nie veľa, strukoviny, mlieko, mäso- chudé, tučné, sladké, slané, kyslé...všetko jem a malý sa vyvíja normálne...uži si to teraz lebo keď budeš dojčiť už nebudeš môcť zjesť všetko tak ako doteraz :D

lenka_b
15. jún 2012

Jasne, Ze mozes! Pokial nemas na mliecne vyrobky alergiu. Len nie syry ako niva a podobne. A tiez Vsetko musi byt pasterizocsne. Tiez by si nemala "soft cheeses" ale Inac Vsetko som jedla a tu som;) A Mala zboznuje mliecne vyrobky. Je ich na tony;))

simi251
15. jún 2012

@babybuterfly Ak ti nestaci ze ti tu kocky odporucaju jest mliecne vyrobky (pasterizovane) tak co ti brani si nahodit klucove slova do googlu a najdes tam kopec clankov o strave v tehotenstve od renomovanych odbornikov. Naco tu marnis cas na fore kde sa pravdupovediac popise kadeco; A taku kamaratku posli kade lahsie. Ak si zdravy clovek, tak ti mliecne vyrobky urcite neuskodia.

lucyferia
15. jún 2012

Je to fakt trosku divna otazka, - ocakavala by som ju od 10 rocneho dietata....ale budiz.

Ja napr. denne vypijem 1l mliekaa pijem aj nepasterizovane z mliekomatu a nic mi neni. Ja jem proste vsetko, aj sushi, aj slaninu aj cokolvek co ma napadne. A mam vyborne vysledky zo vsetkych tehotenskych vysetreni a odberov a sona. Neni sa coho bat.

monickapd
15. jún 2012

@babybuterfly ????? zbláznil sa celý svet??? 😨

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre