Aký počítač kúpiť pre dieťa?

mirka414
13. sep 2011

Uvazujem kupit novy Pc viac menej aj pre dcerku lebo pouziva moj notebook a niesom moc rada,lebo tam mam dolezite veci...ake su rozdiely v tychto vsetkych veciach a co uz mate odskusane a co odporucate.dakujem

p3tra11
13. sep 2011

@mirka414 ahoj 🙂 myslim, ze take dieta sa nauci na hociktorom pocitaci, takze kup si podla seba, aky potrebujes... a konta na pocitaci sa daju rozdelit a zaheslovat, a to urcite poznas 😉

trixi
13. sep 2011

@mirka414 asi dcerka este nepracuje na PC ale skor ho pouziva na hranie. Moja skusenost - iPad. Pred nejakym mesiacom som ho dostala, nebola som nadsena, pretoze Apple som velmi nemusela. Dnes nedam na iPad dopustit, je maly, nemusim trepat na cesty moj notebook, ktory je dost velky a hlavne ho okupuje nas Matej. Dotykovy display, zadarmo (su aj platene) aplikacie hier, knih....Odkedy mam iPad, nemusim brat na cesty DVD prehravac s mnozstvom rozpravok, Matej sa vyhra celu cestu ci v aute alebo v lietadle. Ma dovolene hrat len na cestach (cestujeme casto 🙂 ). Konkurencia iPadu je teraz tablet od Google so systemom Android. Nemam vsak skusenost. Pred par mesiacmi som bola odporca tabletov, dnes nedam dopustit.

mirka414
autor
13. sep 2011

@trixi mohla by si mi poslat link alebo presny nazov toho co mas?nemam vobec sajnu co to vsetko obnasa ale podla tvojho popisu to je dalsi clen rodiny 😀 a velmi potrebny.

viera27
13. sep 2011

@mirka414 IPad je tablet. Len tam zvaz jednu vec (konkretne pri IPade) a to je USB (a druha je HDMI, ale to neviem ci vyuzivas). Nechapem totiz doteraz, preco soudruzi z APPLE maju k USB taku obrovsku averziu, ze ho nechcu davat do svojich vyrobkov. Preto pokial mas IPad tak zahod svoje USB kluce a vsetko co cez USB prepajas a priprav sa na komplikovanejsie prenasanie obsahu (mozno sa daju dokupit nejake konverory, ale uprimne povedane az tak ma to nezaujima). No a HDMI, to je diskutabilne. Ja ho pouzivam stale a neviem si predstavit takuto hracku bez neho, niekto ho nepouzije nikdy. Ja ak tablet tak napr. ASUS Transformer. Ten ma este navyse aj dokovaciu klavesnicu, cize ked chces, je to notebook, ked chces je to tablet. Ale tak to si uz zisti....
A teraz k tomu ci tablet. No, je to skvela vec na multimedialnu zabavu. Priam najlepsia. Ale nie je to plnohodnotny pocitac. Ty ak chces poradit, tak hlavne napis, NACO to zariadenie bude vyuzivane.
Inak podla mojho skromneho nazoru by som 4 rozne dieta k pocitacu nedavala vobec. Su pren vhodnejsie a zdravsie hry ako tie na pocitaci. Nevraviac o skodlivosti na oci pri pozerani namiesto TV. Pracujem v IT, ver mi ze viem o com hovorim.

molka
14. sep 2011

My mame doma IPad od Apple, ale podla mna je to skor predrazena imidzovka. Sice ho pouzivame denne, ale ja si myslim, ze za tie peniaze je vhodnejsi notebook alebo netbook - zvlast, pokial ho ma pouzivat dieta. USB tam chyba, vsetko treba prenasat cez pocitac.

albireo
14. sep 2011

dobra tema, momentalne doma zvazujeme, ci kupime nejaky tablet, aby som sa zabavila po ceste do prace( 35 min.vlakom ) a nasa mala pokoj mojmu smartphonu.
Osobne nie som nadsena, zo skoreho oboznamenia sa deti s podobnymi produktami, ale uprimne povedane, ak si chce pozriet 1-2 diely Barbapa ,kym sedi na nocniku, ale si chce kreslit,kym varim veceru, je to OK.
Navyse, ak clovek sedi vo vlaku alebo caka na letisku ,je takato hracka velky pomocnik.
Na trhu je viac dobrych tabletov, okrem iPADu, napr. Samsung alebo HTC. Vsetko ma svoje pro a proti. Manzel je fanusik Apple, doma mame uz Apple mini, takze ak by sme sa rozhodli pre tablet z ich stajne, bol by to prirastok do zbierky, Zaroven mame obaja dobru skusenost s Androidom, takze pre mna je rozhodujuci pomer cena vs.vykon.
celkom sa mi paci aj Asus Transformer, ma ho svagor, prijemne ma prekvapila kvalita grafiky a vydrz baterky .Na druhu stranu je nam odnimatelna klavesnica zbytocna,kedze mame aj funkcny notebook aj spominane mini.

viera27
14. sep 2011

@albireo mna zaujala prave ta klavesnica. Lebo okrem funkcie "pisania" a stojanu v sebe ukryva dalsie porty a rozhrania a dodatocnu baterku s ktorou dosiahne vydrz baterie z 9 na 16! hodin. Nie som nejakym fanusikom ASUS vyrobkov, ale paci sa mi aj ich sposob reklamacie. Ked sa ti nieco pokazi, zavolas a poslu kuriera. Ten vyrobok vyzdvihne, odnesie do opravy a nasledne ti ho aj dovezie. Pri mojom pracovnom vytazeni neuveritelna pomoc.
Tiez co sa tyka tabletov tak u manzela hra napriklad hlavnu ulohu, ci sa da na tablet pisat ako na papier. Pokial mas len "prstovy" display (ako napriklad IPad), tak na nom poznamky na porade neurobis. Takto napriklad ideme na ZRPS, vytiahne si tablet, pero, prepne do pisacieho modu a pise a kresli ako na papier. Pekne mi hned poznamky posle na mail a je pokoj. Pokial si da rozoznavanie pisma, tak tie jeho haky - baky dokonca aj prekonvertuje na klasicky pocitacovo pisany text.
Vsetko to naozaj silne zalezi na tom, na co chce clovek zariadenie pouzivat.

mirka414
autor
14. sep 2011

@viera27 dievcata dakujem vezmem nejaky notebook chcela som pocitacovu zostavu,ale zasa ak sa nieco pokazi treba to trepat cele k opravarovi a zaberie to aj vela miesta na stole.preto asi skor ten notebook.a este k tomu ze ťrocne dieta nema co hladat za pc ja som zastancom toho,ze vsetko treba skusat ale z mierou a povoleny cas dcerka sama prerusi slovami a teraz staci idem von,alebo si kreslit a podobne veci.hrajeme sa barbie hry,robime kolace obliekame babiky kombinuje farby takze ak vie povedat staci som aj za taketo veci.

viera27
14. sep 2011

@mirka414 ja som nepovedala ze 4 rocne dieta nema co hladat za pocitacom, to je kazdeho osobna vec ako sa k tomu stavia. Ja som len povedala ze jej to skodi a to je fakt. Ked uz to nevies nijak vynechat, tak jej kup aspon filter na monitor. Lepsie aspon nieco ako nic 😉

trixi
14. sep 2011

@mirka414 ako Ti radia zienky, dolezite na co chces tablet, notebook pouzivat. Mna sa v praci nepytali, strcili ma iPad do ruky a hotovo (sef si kupil iPad2 🙂 ) Ako som pisala tak k applu som mala dost vyhrady ale pre mna je to velky pomocnik. Nemusim trepat velky notebook na cesty. Ja ho pouzivam na vzdialeny pristup na svoj PC do prace a to mi staci. Inak je to fakt prostriedok zabavy, tiez mi vadi, ze nema ziadne USB, ale ako dalsi z pocitacov do zbierky je to celkom prijemne (hlavne, ked som ho nemusela kupovat 😎 )

molka
14. sep 2011

@trixi ja som nas IPad2 tiez nekupovala, vyhrala som ho v jednej sutazi a to som ani netusila, co to vlastne je. 😀
Inak suhlasim s nazorom, ze je vhodny skor na zabavu. Takze do vlaku, v aute, na zabavu je super. Ja som si pri ceste do zahranicia nacitala mapu a potom som ho pouzivala v aute ako mapu (nemame navigaciu).
Ale ak by som ho mala kupovat, urcite vezmem radsej notebook.

trixi
14. sep 2011

@molka tak to je pekna vyhra 🙂 . Ja ked som ho dostala, tak som ho ani nevedela spustit 😀 . Nie som ziadny pocitacovy expert a ani ziadny ITak, takze pre mna to bola spanielska dedina, nas ITak bol na tom tak, ze odmieta sa ucit nieco od applu, tak som si musela pomoct sama. Dnes zvladam pracu, ovladanie i zabavu celkom OK. Uz cakam, ze dostanem od sefa iPhone 4, pretoze si brusi zuby na i Phone5 a aby som mu uvolnila peniaze, tak ma musi "uplatit" 😀 Veru, je to pekna hracka (nielen pre muzov 😀 )

mirka414
autor
7. feb 2012

dievcata este mala otazka k ipad ma aj kameru na hovor skype?daju sa tam ukladat fotky z fotaku?

mirka414
autor
21. feb 2012

halloooooooo je tu niekto?
@trixi

trixi
21. feb 2012

@mirka414 ahoj, ano ale kameru ma len iPad 2. Na ukladanie fotiek si musis dokupit taky set Camera Connection Kit,
http://www.swp.sk/shop_products/Apple+iPad+Came...
pretoze iPad ma len vstup na nabijanie. Jedna ta mini krabicka je na kartu a ta druha na USB.

trixi
21. feb 2012

@mirka414 este by som poopravila svoj nazor na to, ze iPad je hlavne na zabavu. Ja ho pouzivam aj na pracu, uz netrepem vsade "velky" notebook. Pouzivam niekolko vybornych aplikacii, ktore mi v praci pomahaju. Pouzivam ho aj ako poznamkovy blok. Dokupila som si len specialne pero a uz ho pouzivam aj na pisanie, miesto poznamkoveho bloku.
Tolko moj nazor, kazdemu vyhovuje nieco ine. Pred necelym rokom som o "jablku" nechcela ani pocut, dnes som "jablkovy nadsenec". 😎

dada1212
21. feb 2012

neviem koľko má dcérka rokov, ale s ohľadom aj do budúcna by som volila nejaký úplne jednoduchý notebook alebo pc s najpoužívanejším operačným systémom-teda windowsom.
tak to bude pre ňu aspoň trochu užitočné, myslím, že časom nebude len hrať hry, ale bude skúšať aj iné veci a takto sa aspoň naučí robiť s programom, ktorý sa používa všade. z tohto dôvodu by som ja ten ipad neodporúčala, lebo je to úplne iný systém od apple, aby si ho veľmi nezafixovala a nemala potom neskôr problémy s ovládaním windowsu, ktorý sa stále používa skoro všade a takisto sa učí aj v škole.

mirka414
autor
22. feb 2012

dakujem dievcata.vcera som kupila tablet asus.este ho nemam doma asi az zajtra.toho ipadu sa akosy trosku bojim mozno neskor si nejaky kupim aby som to jablko skusila,ale teraz sa uz tesim na asus.

mirka414
autor
26. feb 2012

@trixi dievcata a som tu zasa 😀 a zasa vaham nasla som super aplikacie ktore by sa mi velmi pacili:
http://itunes.apple.com/cz/app/my-first-puzzles...
http://itunes.apple.com/cz/app/bubbling-math/id...
http://itunes.apple.com/cz/app/princess/id49348...
http://itunes.apple.com/cz/app/my-first-puzzles...
a ktomu este aj knihy po slovensky lebo moja rozprava malo po slovensky :( tak teraz fakt neviem ci ho kupit alebo nie :( http://itunes.apple.com/cz/app/cervena-ciapocka...
http://www.iadverti.com/work/portfolio/the-litt...

mirka414
autor
26. feb 2012

este jedna otazka ako funguje nakup tych aplikacii?ja fakt nemam o jablku ziadne skusenosti,poradite,prosim.

mirka414
autor
26. feb 2012

este jedna otazka
@trixi kde najdem sk aplikacie?

trixi
26. feb 2012

@mirka414 ahoj, som a pisem na ipad. co sa tyka aplikacii odporucam stranku www.muj-ipad.cz tam mi velmi pomohlo forum a kazdy den su tam vybrane aplikacie zdarma alebo nove za platbu. Ked si kupis iphone alebo ipad tak pri prvom spusteni musis zadat svoje data a jednym je aj cislo platobnej karty, z ktorej ti stahuju ak si chces stiahnut platenu app. Co sa tyka jablcka, systemu, nemas sa coho bat, je to ovela jednoduchsie ako Microsoft. je to vymyslene pre obycajnych ludi. Vela app je zdarma alebo za smiesnych 0,79 €. Cervena ciapocka je fajn ale nie lite version, vtedy nefunguje cela. Nas Matej ma vela detskych app napr. na kreslenie, rozpravky, ktore su sice v anlictine, ale daju sa nahovorit v akomkolvek jazyku, vela puzzle a dalsie hry. Co sa tyka slovenskych app pre deti tak to je katastrofa!

mirka414
autor
26. feb 2012

@trixi no platobnu kartu zatial nemam 🙂 ale chystam sa si ju spravit.moja hovori plne nemecky takze aplikacie by som prijala aj nemecke.tu vo svajci som videla nejaku kartu tusim za 50eur kde mas nejake aplikacie nevies ako to funguje?trosku sa bojim tych prvych krokov ako sa zaregistrovat a podobne veci.tie aplikacie sa len potom nejak stahuju a hotovo?mas aj nejaku aplikaciu v slovencine?posles link prosim.

mirka414
autor
26. feb 2012

@trixi este otazku ake su tie zadarmo aplikacie?nie su len nejake polovicne a potom treba zakupit uplne verzie?da sa snimi dobre hrat?

mirka414
autor
26. feb 2012

teraz pockam par dni kym mi pride ten Asus skusim ho a asi kupim aj ipad len tak pre dcerku na hranie hier.
@trixi mas tuto aplikaciu? ta sa mi paci :
http://bubblingmath.com/cs/

trixi
26. feb 2012

@mirka414 ano, niektore su len lite, polovicne, ale ked sa Ti niektore pacia, tak si kupis full verziu, niektore app su zdarma uplne. funguje to asi tak, ze tvorca app zo zaciatku moze dat cenu, potom pri prilezitosti napr. Vianoc, weekendu, PR akcie da app zdarma. preto je dobrre sledovat apple store whats hot a pod. Tam je rozdelene app na Top paid a Top free, Top grossing. Co sa tyka app free, niektore su free naozaj len niekolko hodin, niektore napr cez weekend a pod. Niektore app naozaj stoja za tych 0,79 €. Nepoznam karty vo Svajciarsku, ja mam klasicku kreditku a funguje spolahlivo. Ano, ked mas ucet pri stahovani app zadas uz len heslo k svojmu uctu a app sa Ti stiahne. Niektore app su super, ja vyuzivam odporucenie na uz spomonanej stranke.

trixi
26. feb 2012

@mirka414 nemame. Matej frci na Sonicovi, Thomasovi, puzzle a pod.

mirka414
autor
26. feb 2012

@trixi ja som zrovna nasla krtka 🙂 jeeej to chcem.
http://itunes.apple.com/cz/app/krtek-memory-gam...