Darček k narodeninám pre trojročné dievčatko

lusyke
22. feb 2016

Neviem čo dcére kúpiť. Od starých rodičov dostane kočiarik pre bábiku. Kuchynku a bábiku už dostala minulý rok. Máme aj plastelínu, puzzle, niekoľko sád lego duplo, veľa knižiek, plno plyšákov, cyklo-odrážadlo má, aj kolobežku už dostala od rodiny. Zahraje sa so všetkým. Má rada plyšákov, bábiky, rôzne rozprávkové postavičky, vláčiky aj autá. Napadlo ma že jej kúpiť domček lego duplo alebo že jej proste nekúpime nič materiálne ale dáme jej lístky na predstavenie Fíhy alebo Smejka a Tanculienky. Nie že by sme sa topili v hračkách ale mám pocit že už ich má dosť. Čo myslíte? Aké darčeky ste dali vy na 3 roky?

bosoriak
22. feb 2016

@lusyke V tomto veku by som spravila tortu a isla s nou niekam na vylet. Ved darcek dostane, nemusite sa podla mna predbiehat nieco kupovat len preto, aby ste jej nieco darovali. Ak ma nieco, po com tuzi, OK, ak nie, vzala by som ju na vylet, do nejakeho aquaparku, do ZOO alebo podobne, kam nechodievate kazdy tyzden.

heronka22
22. feb 2016

nasa mala bola nadsena ked dostala pokladnu a hra sa na obchod 🙂 ale zalezi ci je viac darcekovy typ alebo zazitkovy.syncek je zazitkovy tak ten sa nadchne pre vacsiu oslavu, koncert alebo nejaky specialny vylet a dcera je zas darcekova takze ona oceni akukolvek hracku, coko atd....ked chodi do skolky tak je fajn opytat sa ucitelky ze s cim sa rada hra 🙂

lusyke
autor
22. feb 2016

@bosoriak no praveze sa predbiehan nikto nechce. Mala som pre nu vymysleny kociarik ale ten uz kupili moji rodicia. Nema vsetko a ani nechcem aby bola ten typ dietata co ma vsetko. Preto premyslam co jej dat a napadlo ma ze nakoniec nic materialne ani nedame.

@heronka22 ona sa praveze hraje uplne so vsetkym a ma rada vsetko. Potesi sa aj darceku ale aj vyletu.

Tak sa chcem inspirovat co vymysleli ostatne mamicky na tretie narodeniny.

nyusika
22. feb 2016

ja by som kupila uz len nejaku drobnost. alebo perinky do toho kocika.
toto je nas (myslim vseobecne dospelacky) problem...ukojit si vlastne ego. lebo tomu drobcovi je uuuplne jedno, od koho co dostane, nerozlisuje to este.
a cenu uz vobec nie 🙂
a uplne milujem vianoce, ked este dieta veri na jeziska a starka zapoti - povedz, ze to ma od mojho jeziska 😀 😀
no nepoviem, u nas chodi jeden jezisko, takze deckoi nevie, na co dala peniaze babka a na co rodicia.

ale aby som aj konkretne poradila - treba kupit to, na com prave fici. ked su to koniky, tak kludne aj tristoosmeho konika. lebo to ju proste potesi.

barbora59
22. feb 2016

3 rocna uz moze dostat svoj prvy bicykel napriklad🙂

lusyke
autor
22. feb 2016

@barbora59 ma cykloodrazadlo tak zatial chceme aby sa ucila na tom. Este na nom ani nestala. Bicykel by som jej dala az na 4. narodeniny.

@nyusika mne o ego nejde. Praveze sa mi ani nechce minat vela penazi. Tak 35 eur by som povedala ze je maximum co chcem na to dat. Ona fici na vsetkom naraz...prave preto je to tak tazke. Plysaky zboznuje ale asi najviac...no pride mi blbe kupovat plysaka ked uz ich mame doma aj tak dost.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moni244
22. feb 2016

@lusyke ja som mojej kupila kolobezku, spievala mi tu onej asi pol roka

lusyke
autor
22. feb 2016

@prasiatko30 tak to je dost dobry napad 🙂 len neviem ci by ju princezna brala ale prezlieka sa rada...aj suknicku si rada oblieka.

nyusika
22. feb 2016

@lusyke ti ego som nemyslela vaše, ale všeobecne 🙂

misel0806
22. feb 2016

@lusyke hovoris ze ma vela hraciek. Tak jej kup nejake oblecenie. Alebo detsku postelnu bielizen. Detsky hudobny klavir, detske karaoke s mikrofonom urcite je v obchodoch s coho vyberat. Vsetko najlepsie k narodeninam zelam👏👏🎂🎊🎁

nyusika
22. feb 2016

@misel0806 pochybujem, že trojročné dieťa sa poteší takým praktickým veciam. Ved to má byť darček pre dieťa. Narodeniny nemajú byť dôvod na kúpu toho, čo bežne potrebuje...

lusyke
autor
22. feb 2016

@nyusika no nasa dostala na Vianoce deku s motivom Mimonov ktorych zboznuje a velmi sa jej tesila. Rada sa s nou prikriva a hraje sa s nou...Dostala aj tricko s Mimonom a tiez sa s nim chvalila. Takze mozno ani taka vec ako postelne obliecky s jej oblubenym motivom by ju potesilo.

nyusika
22. feb 2016

@lusyke tak vy si poznáte dieťa. Ja píšem našu skúsenosť - oblečenie v tom veku nebol darček.😀

memma
22. feb 2016

moja bude mat 3roky o 3 tyzdne a kupime jej korytnacku. Rozprava o nej uz asi pol roka, najprv sme si mysleli ze ju to prejde ale este nepreslo. Starsej sme kupili civavu ked mala 2roky na vianoce. Dlho sme si lamali hlavu nad darcekom ale nase baby maju asi uz vsetko, tak sme sa rozhodli pre korytnacku aj ked viem ze starostlivost o nu bude vacsinou na mne. Teraz riesime prave ci vodnu alebo suchozemsku kedze vodna stoji 15 a suchozemska 130. Kedze casto sme mimo domu a suchozemsku by sme nemali problem premiestnit. My sa vzdy snazime kupit detom to co chcu aj ked to urcite nie je najlepsie ale nevieme odolat. Vzdy si z manzelom povieme ze ich velmi rozmaznavame, ale aj my si doprajeme stale to co chceme a co penazenka dovoli a nielen iba na narodeniny.

lusyke
autor
22. feb 2016

@memma Juuj to je super darcek. Aj my chceme kupit nejake zvieratko ale budeme sa stahovat tak by to momentalne nebolo ani dobre.
Ale co sa tyka tvojej dilemy tak podla vlastnych skusenosti ti radim suchozemsku. Ked som bola dieta tak som jednu mala a teda bola velmi mudra, pritulna. Prechadzala sa po byte a pozorovala nas. Obcas sme do nej omylom kopli ale jej sa nic nestalo kedze sa hned stiahla do panciera 🙂. Rada som si ju bravala do postele a raz sme spolu zaspinkali. Dala sa hlatkat, jedla z ruky. Vodna korytnacka je take hlupe a agresivne stvorenie. Ak by si ju chcela vziat do ruky tak ta pohryzie. Pravda je ze starostlivost o suchozemsku je asi tazsia. Kazde rano sme ju vybrali z akvaria a dali vykupat do teplej vody..tam sa vyprazdnila, potom sme jej pancier natreli olejom a nechali volne chodit po byte cely den, obcas sme ju bravali von na cerstvu pupavu. V zime sme ju nechali zazimovat, co je pre suchozemske korytnacky velmi prospesne.
O vodnu korytnacku sa stara podobne ako o rybycky, menis vodu a sypes krmivo...tak co sa tyka starostlivosti je vodna jednoduchsia ale suchozemska sa casom stane clenom rodiny.
Ja kebyze mam kupit zvieratko do domu tak jednoznacne suchozemsku korytnacku.

nyusika
22. feb 2016

@memma kúpiť deťom na sviatok to, po čom túžia, nie je rozmaznávanie. Keď to však robíte vždy, tak deti ukracujete o ten super moment prekvapenia z toho, že dostanú, po čom túžia. Takže, pre ich dobro, zvážte čo a kedy kúpite

sisaka
22. feb 2016

@lusyke ja by som sa obzrela po prvých spoločenských hrach

miskax2
22. feb 2016

Obe moje deti dostavaju na sviatok a vianoce aj oblecenie, postelne pradlo, osušky alebo tanierik a pohar,dáždnik, šiltovku ,kabelku s oblubenym motívom a velmi sa im to paci a tesia sa z toho. Aj napr. Sponky gumicky a take dievcenske prkotinky.... na vianoce dostali kyneticky piesok ten je fajn ale treba kupit original lebo my sme kupili zo zlavomatu a nieje moc kvalitny. Teraz 4rocnej sme kupili drevene stajne pre koniky ktorych ma kopec lebo ich miluje a tiez nive do zbierky. A savnostne saty lebo sa chystane na svadbu. ☺☺☺☺

lusyke
autor
22. feb 2016

@sisaka mas nejaku konkretnu? Na Vianoce dostala balancnu hru od 3 rokov ktoru moze hrat viac ludi. Obcas sa zahrame.

zuzidekor
24. apr 2016

Ahoj, ja by som poradila takúto drevenú topánočku na precvičenie si jemnej motoriky a neskôr aj učenie sa zaviazať si šnúročky. Je to hračka ktorú som navrhla, je ručne maľovaná nezávadnými farbami vhodnými aj na detské hračky. Je vyrobená z drevenej preglejky, čiže je pevná a stabilná a zároveň ľahká pre detské ručičky:
https://www.modrykonik.sk/blog/zuzidekor/album/...

lastom
28. apr 2016

my mame 3 deti, z toho chalan oslavoval nedavno 3 roky a kedze sme vedeli, ze od inych dostane rozne hracky a ine menej pouzitelne veci, tak mi sme sa zamerali na tie prakticke darceky ako je oblecenie. Kedze je velkym fanusikom dinosaurov, kupili sme na paradnedarceky . sk tricko s 3D efektom dinosaurus. Co sme ani nevedeli, vecer v uplnej tme svieti, takze maly v nom este aj spava.

julls51
Autor odpoveď zmazal
Zobraz