Herné konzoly Nintendo, PSP. Kúpili ste ich deťom?

zuzana581
12. jan 2011

Ahojte. Zaujímalo by ma, či ste ich svojim deťom kúpili. Kolko mali rokov a aký máte na tieto hry názor. Taktiež ako ste sa rozhodovali, ktorú kupiť, či nintendo alebo psp. Dcéra bude mať v lete 7 rokov a jej kamarátka má nintendo. Ona by ho velmi chcela, ale mne sa zdá že je to ešte skoro jej ho kúpiť. Na druhej strane sa mne osobne viac páči aj funkciami PSP, ale cenovo sú zhruba rovnaké. Ďakujem za všetky názory.

trixi
13. jan 2011

@zuzana581 ahoj, osobne som este nic take nekupovala, maly ma len 3 roky. Moj synovec 6 rocny ma od 5 rokov Wii, sestra bola najprv proti tomu, ale deti v skole to mali a kto nema Wii tak nie je in (ziju v zahranici). Synovec by bol na tom zavisly, keby mu sestra dovolila hravat tolko, kolko chce on. Ma vyhradene, ked ma urobene ulohy a vsetky povinnosti, tak si moze zahrat. Druhy synovec (24 r.) mal Play station od 6 rokov, tiez to chcel hravat cele dni, ale rodicia mu to nedovolili, obcas to vyzeralo, ze je zavislak, dnes je to borec cez pocitace, krasne foti, studuje na Karlovej univerzite, ovlada 5 jazykov aktivne, 4 jazyky pasivne a po zavislosti ani stopy. Ja osobne nemam nic proti hernym konzolam, pokial to rodicia dovolia v rozumnej miere hravat. Ja by som dnes asi kupovala Wii, na tom som mala moznost hrat, podla toho cvicit. Ked sa budem rozhodovat co kupit synovi za 2-3 roky zasa bude nieco nove.

zuzana581
autor
13. jan 2011

@trixi dcéra chce práve to prenosné nintendo, lebo ho videla aj hrala u kamarátky a má to také dotykové pero a velmi sa jej to páčilo. Hlavne aj to, že si to jej kamarátka bráva so sebou na dovolenku. Vie na tom hrať hry ale myslím si, že niektoré funkcie ešte nebude vedieť ovládať a tým pádom má ešte čas na takéto hračky. Hráva hry na počítači ak má čas, ale má vela krúžkov a teraz je prváčka, tak sa máme dosť aj učiť, takže o to, že by sa stala na tom závislá sa nebojím. Skôr mám dilemu ako som už písala, či je na to už dosť stará. Pri týchto hrách neuvádzajú odporúčaný vek. Ja viem, že tieto hračky idú dopredu a za cca 2 roky už budú zasa nové typy, ale je to dosť drahá hračka a nechcem každé dva roky kupovať niečo iné. Teraz chce nintendo, lebo to má dotykovú paličku a za dva roky zistí, že by radšej psp, lebo môže cez neho skypovať so spolužiačkov. Pozerala som aj také vreckové hry (heeha), genius také vyrába a majú zabudovaných cca 30 hier. Príde mi to zatial také prijatelnejšie.

trixi
13. jan 2011

@zuzana581 myslim, ze vek uz na to ma. Uroven jednotlivych hier je prisposobena veku podla narocnosti. Ja to posudzujem len podla synovcov. Mne sa niektore hry zdali tazke a oni to vo veku 5 - 6 rokov za chvilu ovladali, akoby to hravali 12 hod. denne. Bohuzial co sa tyka typu to neporadim. Zatial sa v tom az tak neorientujem. Synovec ma tiez nejake konzoly co nosi so sebou do auta, na dlhe cesty, ked letia na Slovensko a pod.

bets
13. jan 2011

ja som nad hernou konzolou rozmyslala len okrajovo na vianoce pre 8 r. syna. nevedela som o tom nic, tak som si zakladne rozdiely nechala vysvetlit u predajcu. a potom som dalej rozmyslala, ze ci to vobec kupit... nakoniec som nekupila, lebo syn s poziadavkou este neprisiel. aj mamicky na inych forach radili, ze je dobre kupit taku konzolu, ktoru maju kamarati, nech maju moznost si deti hry medzi sebou vymienat (este neviem, ze by to mali jeho kamarati). dalsi dovod, on sa dost hrava na pocitaci a s tym si zatial vystaci, zaroven sa uci PC zrucnostiam, lebo si aj vela informacii vyhladava a myslim, ze to ma pre neho vacsi prinos, obcas ked uz nevie co, tak si "programuje" v Baltikovi a tym sa uci programatorskej logike.. zaroven sa bojim, ze by to zhltlo vela jeho casu a slo by to na ukor skoly a dalsich uzitocnych cinnosti. takze zatial som zamietla, a cakam, kedy pride z jeho strany podnet a potom budem zvazovat a zaroven si budeme musiet nastavit jasne pravidla travenia volneho casu.

reisi
13. jan 2011

Ahoj, dcerka ma nintendo. Kupili sme jej ho ked mala 5,5 roka. Hrava sa s nim hlavne ked dlhsie cestujeme, ked niekde cakame. Doma by sa tiez hrala ale ja jej dovolim maximalne hodku denne.Ale to vacsinou kresli, foti si kameruje cize nehra iba hry.

maart
14. jan 2011

@trixi Ahoj....moji kluci maji tyto konzole uz skoro 2 roky. Kdyz mel mladsi 5. narozeniny (starsi mel 7 a pul), tak jsme jim je koupili. Bylo to na popud starsiho syna, ktery to videl ve skole (meli to tedy spis starsi spoluzaci). Prvne se mne do toho nechtelo, ale syna toto prani drzelo dost dlouho, tak jsme je nakonec koupili. Mladsi syn dostal tedy Nintendo (myslim, ze v 5-ti letech na to byl jeste pomerne maly), starsi dostal PSP.
Ze zacatku jsme je museli krotit, protoze chteli hrat opravdu porad....taky se nekdy pohadali, protoze starsimu v te dobe prislo, ze Nintendo je lepsi 😅 ...ale postupem casu se naucili, ze muzou hrat jenom omezenou dobu.....ale to musim rict, ze se naucili velice rychle. Ted jsou i dny, kdy se her ani nedotknou, uz to holt neni nove.
Nakonec jsem ale rada, ze konzole maji....neni to spatne, na dlouhe jizdy autem, kdyz se obcas tak nejak nudi.....takze tyto hry rozhodne nezatracuju, pokud si je deti preji a rodice k tomu nemaji uplny odpor 😀 , tak bych koupila.

anjelicek26
14. jan 2011

Saska dostala na vianoce, to mala 4.5 roka teraz... ma tam matiku, citanie a jasne, aj nejake ine hra... ovlada to bez problemov, robi fotky, upravuje ich...bavi ju to... my sme DSi kupili kvoli tomu, ze moc cestujeme, lietame, nech sa mala nenudi...

12455254
30. dec 2014

nintendo je sračka odporučam psp 3004 su tam sice staršie hry ale dobré

mirka414
6. máj 2015

Ja som dnes kupila dcerke (čoskoro bude mat 9rokov) Nintendo 3DS uvažovala som aj nad uplne tou novou New Nintendo 3DS ale na to má este čas neskor.Taktiez som hladala info medzi normálnou veľkosťou a XXL ale nakoniec som našla super štartovací balík a kedze sa dcerke velmi páčil dostane ho na konci školského roka a uz aj od starych rodicov k blížiacim sa narodeninam .

mirka414
6. máj 2015

Kupila som túto štartovaciu sadu .

nikolasovamum
25. júl 2023

@bets ako ste sa nakoniec rozhodli ako ste to vyriesili? Mam 6rocneho synceka a aktualne mam v hlave ze ako to budem asi tak riesit o nejaky 1rok urcite😃dakujem.