Hračky po deťoch

1. sep 2022

Ahojte, tie čo máte rozdiel medzi detičkami 5 a viac rokov, nechávate si hračky po starších súrodencoch pre mladších? Priateľ by rád odkladal hračky po synovi pre bábätko čo čakáme mne to príde ako zbytočnosť. Syn bude mať v čase narodenia 5 rokov ,hračky má už pre veľkáčov, kým budú vhodné pre menšie tak ubehne kopec času a mne sa to skladovať nechce. Teraz fungujem na systéme, že s čím sa už nehrá ide hneď z domu (predáme a kúpi si inú) . Takto to obmieňame aby hračiek nebolo veľa a aby mal vždy nejakú novú pre aktuálny vek zaujímavú hračku. Navyše ak mladšie všetko podedí,tak si neviem predstaviť čo mu kúpim napríklad na sviatok. Ako to robíte vy? Oblečenie a iné veci denne využívané neriešim. To u nás ide z domu ako nepoužiteľné, takže to by som neodkladala určite. Ale neviem ako s týmito hračkami.

uriva
1. sep 2022

Mám tiež takto podobne rozdiel, časť hračiek som si nechala, časť dala preč - také, čo vidíš, že má šancu vydržať a byť využiteľné, aj tak bábo dostane kooopec nových vecí pri každom sviatku, takže netreba hromadiť. oblečenie sa hodilo, aj keď má dieťa iné pohlavie, takže tiež som odkladala niektoré veci zbytočne. Už selektujem riadne.

autor
1. sep 2022

@uriva ďakujem, oblečenie sa u nás zničí maximálne keďže syn pomaličky rastie takže s tým si hlavu nerobím to ide nepoužiteľné do koša. Len tie hračky,tie si šetrí a ozaj ich predávam, že vyzerajú ako nové. Nejaké také plastové blbosti to ani nemáva, väčšinou mu kupujeme väčšie hračky, rôzne dráhy, sady na hranie . Takže to aj miesta veľa zaberá. Ja by som napríklad aj taký bicykel po tejto sezóne rada posunula, načo ho skladovať 4roky keď potom môžem kúpiť druhý.

hradnapani
1. sep 2022

odkladala som najma take drahsie a trvacnejsie hracky - Duplo, Lego, vlaciky... Vsetko sa neda odkladat, pokial nemas sklad. Mne by sa to nechcelo vsetko nanovo kupovat, aj bicykel a podobne som nechala a bola som rada, ze mame.

lenkakravcova
1. sep 2022

Áno, odkladám. Aj hračky aj oblečenie. Nekupujem Pepco, a Lindex a Lego duplo vydržia aj viac než 5r bez zmien. 🙂 (samozrejme ak sa niečo rozbije, predrie, to ide preč)

lenkakravcova
1. sep 2022

A záleží na priestore. Ak máte kde skladovať, napr ste v dome, odkladaj to kvalitné.
Ak ale bývate v 2izbaku, tak sa to určite 5r neoplatí skladovať. Max nejaké jedinečné kúsky, ale také, ktoré by si predala za pätinu ceny.