Hračky vláčik Tomáš. Poradí mi niekto?

lindulienka
1. okt 2010

Ahojte, chcela by som poradit ohladom vlaciku Tomas. Planujeme na Vianoce kupit dcere tento vlacik aj s nejakym prislusenstvom. Sme vsak zmateni roznymi rozmermi vlacikov a kolajnic, v roznych cenach 😖 . Chcela by som poradit, co je s cim kompatibilne a cenovo najvyhodnejsie. Vopred dakujem za kazdu odpoved 😵

womenne
1. okt 2010

@lindulienka kúp si zakladne balenie ktoré vychádza okolo 45-50€ v tom základnom su kolajnice,tunel a jeden vláčik.A ktomu si už len dokupuj kolajnice s príslušenstvom.My sme najskor kúpili zaklad a na narodeniny dostali dalšiu sadu kde už bol most,kolaje,dalši vlak, a doplnky ako semafor,maličky domček. Je to fajn ž sa da k tomu čo maš pripojit ostatne,všetko na seba navezuje takže je na tebe ktore sady si vyberieš.Vlaky sa daju kúpiť osobitne ale vždy je jeden v baleni.
Inak najlepšie ceny maju v dráčiku.

smajka
1. okt 2010

@lindulienka - ja zial neporadim v cenach, kedze nemam uz pojem o cenach na sk. ale chcem len poradit v tom, ze niektore trate su plastove a niektore drevenne. tie plastove by som nekupovala, poradili mi to v obchode, aj kamaratky. vraj sa po case znicia, polamu a nepasuju tak do seba. tie drevenne vydrzia 'naveky'. moj maly ma sadu od thomasa a sadu od brio ( co je presne to iste ako thomas, len polovicne ceny ) a jednu sadu sme kupili aj v ikei - vsetky 3 spolu zapadnu a maly si moze postavat trat po celej obyvacke 🙂 . v kazdom baleni boli nejake vlaciky, ale hlavne masinky sme museli kupit zvlast - tie co idu na baterky. od thomasa nas vysiel jeden skoro £20, ale zase od brio vysiel len £10 a kvalita este lepsia ako thomas. neviem vsak ci brio je aj na sk - sorry. k tomu mame 2 mosty - jeden tunel a kazdy den pokoj od maleho aspon hodinku. 😀 😀 - zboznuje jeho vlaciky 😉
dufam ze som aspon trosku poradila.

trixi
1. okt 2010

@lindulienka ahoj, tak ja Ti skusim trosku poradit, orientujem sa celkom dobre v sortimente Thomas and Friends.
Zakladna a najrozsirenejsia je rada Take Along-su to kovove vlaciky, je z nich najvacsi vyber. Vlastne vsetky, ktore su v knizkach, jeden vlacik sa pohybuje cenovo okolo 7 €, maju magnet v predu a v zadu a daju sa spajat. Su vyborne, vydrzia bez poskodenia aj pad z poschodia na beton. K tymto vlacikom je cela rada setov kolajnic s roznymi domcekmi (napr. bana, zeriav Crunky, pristav, Sodorske letisko, Tidmouthske depo a pod.). Cena setov je velmi rozdielna kupis od cca 15 € do 70 -100 €, vsetko zalezi od velkosti setu. Na krabici je oznacenie Thomas and Friends Take along, su to sede plastove kolajnice. Este poznamka, vlaciky nejazdia, ani jeden nema motor. Predavaju sice jedneho Tomasa, ktory sa da nabit vodnov vezou a ma vydrzat 1 min. ist, ale je to o nicom, neutiahne ziadny vagon a ide cca 30 sek. Pozn. na kolajnice tejto rady pasuju vlaciky Chuggington (novinka na slovenskom trhu)

Dalsia rada Tomasa je Trackmaster- su to vacsie vlaciky, predavaju sa cca 1-3 ks v baleni a cena sa pohybuje okolo 12-15 € su na baterky a jazdia vyborne. Teraz sa objavuje na trvu cela rada novych setov, kolajnice su plastove vo farbe bezovej az hnedej. Vlaciky z inej rady nepasuju. Ceny setov sa zasa pohybuju podla velkosti od 12-100 €. Vsetky lokomotivy jazdia same.

Dalsia rada je Motor rail, u nas velmi maly vyber vlacikov, kolajnice su modre a zasa na nu nepasuju vlaciky z inych radov. Tuto tadu nemame, cenovo sa neviem orientovat. Mali by byt medzi nimi vlaciky aj motorizovane. Ceny setov sa budu zasa pohybovat podla velkosti.

Velmi rozsirenou radou je Wooden-drevena vlackodraha, s drevenymi vlacikmi. Su medzi nimi niektore lokomotivy motorizovane. Kolajnice su drevene ako aj vlaciky. Sortiment vlacikov je velmi velky (ako v rade Take Along), kolajnice mozes kupit ovela lacnejsie napr. v Ikea alebo v Tescu. Vlaciky pasuju aj na tieto drahy. U nas rada Brio je velmi draha, rovnako ako drahy Thomas and Friends. Da sa kupit aj cely stol, na ktorom je draha. Velky vyber setov. Cenovo kupis od 20-100 €, zasa zalezi od velkosti setu, co v nom je.

Okrem toho teraz prichadza na slovensky trh draha, vlaciky ktore su drevene, vhodne pre deti od 18 mes. Neviem presne oznacenie.

Nesuhlasim s nazorom, ze plastove kolajnice sa polamu, znicia. Nie je to pravda. Mame drahy uz 2 roky a su denno denne skladane, hadzane, likvidovane. Ziadna sa nezlomila, nic sa neulomilo. Vsetky rady su kvalitne, ved nie su ani najlacnejsie.

Dufam, ze Ti moj prispevok pomoze sa zorientovat. Ak budes mat nejake otazky ohladne vlackodrah Thomas and Friends, kludne napis. Ja sa stavam odbornikom.

maznacik007
1. okt 2010

@lindulienka teraz ich maju u nas v tescu SC za polovicu aj sady aj samotne vlaciky z Thomas...

zuzul1310
3. okt 2010

Čaute, my tiež fičíme na Thomasovi, sada Take Along. môžem len odporučiť, super hrateľnosť aj pre menšie detičky, veľké množstvo doplnkov a naozaj nezničiteľné. Dajú sa kúpiť lokomotívy so zvukom a svetielkom a vagóniky s rôznymi funkciami.
My máme zatiaľ 10 lokomotív a 10 vagónikov a k tomu koľajnice a kufrík. Aj Fisher Price robí vláčiky k tejto kolekcii, volajú sa Take and play aj kufrík máme z tejto sady, je to identické s take along.

zuzul1310
3. okt 2010

V Dráčiku a Alltoys mávajú vláčiky aj v akcii a za dobré ceny ich zvyknem nájsť aj na MMB.

trixi
3. okt 2010

@zuzul1310 Fisher Price vraj kupilo Thomas and Friends (hura, globalizacia), takze vsetky nove Take Along uz idu pod znackou Fisher Price, tak isto aj sada Track Master.
U nas v Tescu maju na zlave akurat Mega Blocks Tomasa a Vlaciky Tomasa s drahou pre male rucicky od 18 mes. Tak u nas je to skoro kompletna sada Take Along, teraz Matko zbiera vlaciky Chuggington, zaplna sa TrackMaster a velmi pouzivane su vlaciky z rady Thomas and Friends z Lego Duplo.

zuzul1310
3. okt 2010

@trixi Ste dobrý, Danino bude mať teraz 13teho narodky, dva rôčky, dostane Take Along dráhu s kalužou blata, umývačkou a paint station, mali to v akcii v dráčiku a strašne s ami páčia tie nové sety od FP čo sa len rozkladajú, tak asi nájdeme aj niečo také, to dostane od našich. Lego duplo máme Jamesa, kúpili sme k tomu aj koľajnice, ale len jeden okruh, hrá sa aj s tým, ale tieto kovové vláčiky majú väčší úspech. Už dva týždne hovorí o Molly a nikde som ju nezohnala, takže som ju musela objednať cez net. Trackmaster sa mi tiež páči, ale asi až keď bude starší, zatiaľ nemá rád keď sa veci hýbu samé, on im stále dopomáha, preto sú pre nás zatiaľ lepšie tieto vláčiky. Videla som že veľa tých pôvodných Take Along vláčikov je teraz vo výpredaji a nahrádzajú ich Take and Play, aspoň už viem prečo. Ale čo sa FP týka, tak na ich hračky nemôžem povedať ani pol zlého slova, máme od nich všeličo možné a ešte sa nám nestalo, že by sa nejaká FP hračka zlomila, v tomto sú naozaj dobrí. O Chuggington vláčikoch som ešte nepočula, ale vidím že sú populárne tak sa na ne pozriem.

trixi
3. okt 2010

@zuzul1310 nas Matej je fanatik do vlacikov, akychkolvek, ale Tomas je c. 1. Ten set s kaluzou mame, maly sa s tym vyhra. Tvoj Daniel je este "maly" a naozaj Take Along je pre neho najlepsi, aj my sme hlavne tou sadou zacali. Ten Track Master je pre vacsie deti. Nasho uz bavia, ked vlaciky jazdia same. Matko k tomu presiel, ked dostal k narodeninam od mojej sestry 3 vlaciky z tejto rady (ona ma v tom uplny chaos-na meniny mu zasa darovala drevene masinky). Teraz ma FP obrovske problemy, museli stiahnut cez 10 mil. kusov hraciek kvoli zavadnosti. Hlavne trojkolky, detske stolicky a nejake sety z Little People.
Chuggington je mesto, kde su len kolajnice, jazdia tam vlaciky-Koko, Bruno, Wilson su hlavne postavy, uz je na SK aj kniha a DVD (to je v cestine), je to trosku modernejsie ako Tomas.

zuzul1310
3. okt 2010

Už som našla aj DVD, aj hračky aj knihy o tých vláčikoch, malému som práve dala stiahnuť jedno DVD, zajtra mu to zapnem a ak sa mu to bude páčiť, tak kúpime nejakú knihu a potom možno aj vláčiky. Sú kompatibilné s Take Along dráhou? Videla som taký pekný koberec s celým ostrovom a aj taký pekný kufrík na vláčiky, vidím že to je začiatok ďalšej mánie... 😀 . U nás je to tiež tak, že my kupujeme malému veci, našich som už zasvätila čo majú kúpiť a čo tam musí byť napísané aby to bolo to čo zbierame 🙂 , ale niekomu nezainteresovanému by som to kúpiť nedala, lebo je toho naozaj strašne veľa. Od FP sme nemali detskú stoličku ani nič také, ale Little people je veľmi obľúbená sada u nás, máme z toho dosť veľa vecí a malý sa s tým pekne vyhrá. Od mojej mami dostal FP GeoTrax, ale on sa to snaží posúvať po dráhe ručičkami a ani za svet nie diaľkovým, je to od 2,5 roka, tak dovtedy sa to snáď naučí. Strašne chcel Duplo vláčik, ale práve preto som mu ho nechcel kúpiť, máme ten cirkusový vláčik a Jamesa, ale ten na baterky sa mi zdal preňho ešte nevhodný. Sme sa tu nejako rozpísali 😅
Toto sa mi veľmi páči z Thomasa, asi mu to pozriem tu v hračkárstvach a dostane niečo z toho od našich na narodky
http://www.biga.sk/hracie-sety-s-vlacikmi/fishe...
http://www.biga.sk/hracie-sety-s-vlacikmi/fishe...

trixi
4. okt 2010

@zuzul1310 Matej ma vsetky DVD, ktore zatial vysli. Vsetky su v ceskom jazyku. U nas to nevadi, sme cesko-slovenska rodina, tak malemu cestina neprekaza. Odobera aj casopis Lokomotiva Tomas, v kazdom cisle je nejaka hracka, moze vyfarbovat, su v nom rozpravky ulohy, je to vsak pre vacsie deti a tiez v cestine.
Ake vlaciky myslis ci su kompatibilne s TA drahou?
Tie kufrikove supravy su vhodne na cestovanie ale aj sa daju pospajat s ostatnymi kolajnicami TA.

Ja som dnes kupila malemu k Vianociam tento set Trackmaster
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=9216&e=p...

toto su tie vlaciky Chuggington, tiez su uz 3 DVD, knihy aj v slovencine
http://www.learningtoys.cz/kategorie/chuggington/

zuzul1310
4. okt 2010

@trixi myslela som či sú Chuggington vláčiky kompatibilné s TA koľajnicami? dnes som zapla malému Chuggington rozprávku a veľmi sa mu to páčilo, tak uvidíme či bude ďalšia závislosť. 🙂

trixi
4. okt 2010

@zuzul1310 ano, chodia po kolajniciach TA, ale kolajnice z rady Chuggington nepasuju, len vlacky. Nemaju magnetky ako kovove Tomas, maju take ine spajanie, takze Tomasa nemozes spojit s Koko, ale chodia po tych kolajniciach.

zuzul1310
4. okt 2010

@trixi to spájanie som videla, strašne sa mi páčia aj koľaje Chuggington, sú naozaj super, ten veľký loping vyzerá super.

terak
4. okt 2010

Je to trosku offtopic, ale dnes jsem narazila na tenhle clanek :(

http://www.novinky.cz/koktejl/213136-trilety-ch...

manka
4. okt 2010

ahojte. ak niekto mate, kupim dvd tomas. dakujeme 🙂

trixi
4. okt 2010

@terak je to trochu mimo misu 😉 . Nemyslim, ze nase deti sa pozeraju na telku 5 hod. a viac. Radsej Masinka Tomas ako Ironman, Transformers a pod. 😉
Hned som si myslela, ze ide o americana. Ako inak.

trixi
4. okt 2010

@manka mame, ale nepredame 😎

@zuzul1310 ten loping vyzera dobre. Matko ma tento:

http://www.learningtoys.cz/zbozi/chuggington/se...

Najviac sa zahra s tymto:
http://www.learningtoys.cz/zbozi/tomas-a-pratel...

terak
4. okt 2010

@trixi Me se nezda, myslis ze u nas neni nebezpeci toho, ze matka posadi dite pred TV a at si dela co chce? Kazdopadne je to zajimavy clanek...

zuzul1310
4. okt 2010

@terak My píšeme že decká sa hrajú s hračkami vláčika Tomáša, to že si pozrie na Minimaxe rozprávku po tom ako sa poobede zobudí na ňom ťažko zanechá trvalé negatívne stopy. To dieťa asi nemalo žiadnu starostlivosť, nikto sa mu nevenoval, nemalo žiadne iné podnety, lebo iné nič nepoznalo. Naše deti sú šikovné rozumné a myslím si že hovorím za každého kto sem píše, že sa im snažíme dať všemožné podnety na správny vývoj a nikto z nás neposadí na 5 hodín denne dieťa pred telku a nekašle naňho.

trixi
4. okt 2010

@terak mne sa velmi zaujimavy nezdal 😎 , v Amerike je mozne vsetko, skutocne si nemyslim, ze by tu na MK boli take maminy co posadia na 5 hod. dieta k telke k jednej rozpravke. Ale radsej zavislost na vlacikoch ako na zbraniach. U nas je to asi uz zavislost, my chodime na vsetky mozne vlaky, naposledy sme boli na Narodnom dni CD v Olomouci 🙂 a tiez sa chystame do zabavneho parku (fotka pri uvedenom clanku), ktory je v Anglicku. Matko ma zeleznice asi v DNA 🙂 , moja rodina z otcovej strany boli zelezniciari, moj otec byval x rokov na stanici, skoro studoval na VSdopravnej, keby ho nevzali na jadrovu fyziku, Matkov tatino ma k draham blizko, tak ako aj nevlastny brat. Ten sa preorientoval na lietadla a studuje za pilota. Takze ma to v krvi 🙂 🙂 🙂

pammy
4. okt 2010

Baby prosim Vas, ak by som kupila nejaku drevenu sadu Tesco, a dokupila k tomu nejaky vlacik Thomas, bude mi to pasovat na tie Tesco kolajnicky? Este v tom nie som az taky znalec, ale vypracujem sa 😀

zuzul1310
4. okt 2010

@manka chceš len originál DVD?

manka
4. okt 2010

@zuzul1310 nie

lindulienka
autor
5. okt 2010

ahojte, velmi pekne dakujem za vsetky prispevky 😵 , hlavne chcem podakovat @trixi, kt. nam detailne popisala vsetky sady. Nakoniec sme sa rozhodli, ze pojdeme do sady "Track Master". Presli sme si aj Dracik aj Tesco, v Draciku bol lepsi vyber a mali aj zlavy 🙂. Manzel nasiel nejake masinky na ebay, urcite nieco kupime aj tam 🙂.

trixi
5. okt 2010

@pammy ano bude, ale musis kupovat drevene vlaciky s oznacenim Wooden Railway, Matko ma rozne drevene kolajnice-Ikea, Tesco, Tomas a drevene vlaciky pasuju a bez problemov chodia 😉 Kovove nepasuju.

@lindulienka tesi ma, ze som Ti mohla trosku pomoct.

pammy
5. okt 2010

@trixi dakujem 😵

cestovatelkaandrea
5. okt 2010

@trixi no vidim, ze mas v tom taky zaber ako my. tiez sme dlho vyberali a studovali vsetko ohladom Thomasa pre drobca, lebo on je do neho blazon. Kazdy den sklada a rozklada kolajnice, niektore vlaciky uz prezili aj riadne pady. Prezili, len farba sa troska obila na niektorych. Mne najviac vyhovuje ta klasicka verzia, kovove vlaciky s magnetkami. Zakladny balik kolajnic som k tymto vlacikom kupila za 9 euro. V podstate u nas stale maju nejaku akciu na Thomasa, takze vzdy nakupime par kuskov a pomaly rozdavame 😀

trixi
5. okt 2010

Rano sme pred skolkou stihli poskladat drahu Take Along, teraz sa stavia legova vlackodraha. Vymysleli s tatinom, ze vsade okolo su mociare a tak je draha postavena vo vzduchu na lego kockach. Minule, ked som lezala s chripkou tak vymysleli, ze mi vlak isiel cez postel 🙂 .

zuzul1310
5. okt 2010

@cestovatelkaandrea aj my máme najradšej tú Také Along s tými magnetkami, je super, naozaj perfektné, malý sa s tým veľmi rád hrá. tiež postupne dokupujeme nové vláčiky a domčeky a koľajnice, teraz dostal ako predčasný narodeninový darček kufrík na vláčiky FP Take and play a na vianoce dostane ´další kufrík, ten klasický Take along, lebo zbierka sa aj nám rozrastá. Od kamošky dostane malý na narodky zasneženého Thomasa s vagónikmi, ja som objednala Gordona so zvukom, metalízového Edwarda a náš top na čo sa malý teší už mesiac Molly a Emily, u nás som ich nedostala, tak som ich objednala cez net. od našich asi dostane FP Take and play farmu alebo poštu, sú to strašne krásne hračky a aj pre menšie ako trojročné dieťatko.
@trixi Vy teda stíhate, iní sú radi ke´d sa stihnú načas vychystať do škôlky. aj mne sa strašne páčili na youtube rôzne veľké železnice do výšky postavené, aj lego železnice, aj thomas dráhy, ale videla som aj perfektnú veľkú zbierku GeoTrax a nádhernú dráhu z toho postavenú. Vyhrá sa aj tatino aj drobec 🙂, aj ja sa teším keď malý trošku narastie a bude sa takto hrávať s tatom, teraz je na to ešte malý, ale aj nášho tatina takéto zábavky bavia, takže to bude super.