Je sedačka na bicykel vhodná pre 9 mesačné dieťa?

petkatvrda
10. júl 2013

Zdravím,
je bicyklovanie s 9-mesačným dieťatom vhodné, alebo musím ešte počkať?
a aku sedačku mám kúpiť???

nivi
10. júl 2013

ja by som skor asi volila ten vozik za bicykel.
a ked teda na bicykel tak tu prednu aby si ju mala na ociach. ale osobne si myslim, ze este je malinke na take sedenie, pokial nejde o kratke vzdialenosti.

ivett1
10. júl 2013

@petkatvrda dieťa sa má voziť v cyklosedačke až keď dokáže samé sedieť... a musí mať prilbu na hlave ...neviem, či u nás takú "malú-veľkú" prilbu zoženieš, ale skús si dať do vyhľadávania na tejto stránke - vo Fóre - "od akého veku môže byť dieťa v cyklosedačke ..." alebo niečo podobné ... lebo už tu boli nejaké diskusie na túto tému ... určite sa tam dozvieš viac info...😉

evaka
10. júl 2013

My sme to tiez riesili kupou cyklovozika a sme s tym velmi spokojni. Auta nas zdaleka obchadzaju, mala sa tam citi pohodlne, nefuka jej... vo voziku sa vozila od cca. 4 mes. v autosedacke, potom dalsie leto uz sedela. Akurat vcera MM poznamenal, ze to bola jedna z nasich najlepsich kup. Ak ste vsak z vacsieho mesta, tak to mi pride zasa praktickejsia cyklosedacka.

macocha
30. sep 2013

Ja som bicyklovala s dieťaťom na chrbte v nosiči (Patapum, ale ľubovoľný ergonomický na chrbát). A samozrejme s prilbou pre mňa aj pre dieťa. Neviem, možno to bol len môj pocit, ale pripadalo mi to bezpečnejšie. Do 2.5 roka veku dieťaťa to bolo v pohode. Potom už bola ťažká a ak sa hádzala, bolo náročnejšie udržať rovnováhu, tak len výnimočne.