Kolobežka verzus trojkolka pre 12 ročného autistu

havedka
19. máj 2014

pekny vecer maminy,moj 12rocny davitko autik mal narodeniny a chcem mu kupit kolobezku,ale zvazujem ci je pre neho vhodna ,v skole maju kolobezky ,ale premyslam aj nad trojkolkov,poradte mi ,viem ze sa tazko radi kazdy autik je iny

eunomia
19. máj 2014

Hmm, to je ako pri neautikoch, je to asi dost individualne. Co ho viac bavi, skus sa spytat ucitelky.

katy1979
20. máj 2014

@havedka ty vies ako je na tom s motorikou a co vsetko je schopny zvladnut. Ak bicykel nemal moze to byt pre neho prijemne spoznanie. Prinajhorsom ho predas. My mame aj kolobezku v trojkolesovej verzii.

barla5
20. máj 2014

@havedka ahoj, ja mám tiež 12 ročného autistu, a stále vypytoval bicykel a kolobežku, tak som rozhodla, že Ježiško prinesie kolobežku. kúpila som veľkú s nafukovacími kolesami. On je motoricky veľmi neobratný, spadne zo všetkého, aj chodí tak, že sa stále sa potkýna a vráža do ľudí. Na bicykli by sa ani nemal kde voziť, bývame v meste na sídlisku, takže cesty nepripadajú do úvahu, na chodníku by všetkých pozrážal, na kolobežke ho lepšie ustriehnem. Keď nevládze, povozím sa ja alebo sa postaví a ja ho tlačím. Záleží aj na tom aký je ten tvoj šikovný, kde sa bude voziť. Ak máte pri dome nejaké cesty čo tam prejde raz za čas auto, odporúčam trojkolku.