Mám Prima banku a nechce mi prejsť platba na Aliexpresse

lulufa
6. okt 2017

ahojte "vševedky", objednávam z ali a kartu mám prima banka, a nechce mi nič objednať, lebo moja karta sa stala obeťou podvodu... Robím niečo zle? ďakujem.

korunka1
6. okt 2017

A to Ti vypisuje, že sa "stala obeťou podvodu" ? Nemáš len nastavený na karte nízky
denný limit? Pozri do nastavení karty

lulufa
autor
6. okt 2017

nie, však doteraz to fungovalo...

korunka1
6. okt 2017

A ako vieš o tej podvodnej karte

lulufa
autor
6. okt 2017

lebo dnes som si zadala objednávku a toto mi napísalo, keď som ju tam zadala... po prihlásení.

korunka1
6. okt 2017

No ak si vypísala všetky údaje správne, žiadny omyl v číslach, tak by som asi zavolala do banky. Ale čo Ti povedia...netuším, Aliexpres nie je zrovna najdôveryhodnejší obchodník, ak keď tam nakupujem tiež 😀

lulufa
autor
6. okt 2017

no však to, že je to také... ale oplatí sa 🙂

jumama
6. okt 2017

No ja by som na tvojom mieste okamzite do banky volala co sa deje - co ak ti nejaky internetovvy dobrak vybrakuje ucet?

lucik194
6. okt 2017

@lulufa a preco nemas vybaveny na prima bankarsku kartu (ucet) paypal? to je zaklad ked platis ebay/aliexpres/amazon.... ak ti niekto vybrakoval ucet je to len tvoja chyba, aliexprec nie je doveryhodny a preto treba platit vsetko cez paypal (cez nich ti aspon vratia prachy)

katka013013
6. okt 2017

A iné vám ide platiť? Totiž banka prešla na 3d secure a ak používate grid kartu tak tam by mohol byť problém.

rabiva
6. okt 2017

@lucik194 cez aliexpres sa nedá platiť cez paypal... cez ebay áno

lucik194
6. okt 2017

@rabiva my frcime len cez ebay takze som predpokladala ze tam to je tiez take iste... osobne by som teda cez alie nic nekupovala, aj ked sa jedna len o mensie polozky....

vladota3
6. okt 2017

Iné e-shopy zaplatiť tou kartou ide?
Odporúčam v prvom rade pozrieť v internetovom bankovníctve nastavenie karty. Aký je denný limit, prípadne mesačný limit, limity pre internetové platby, povolenie pre internetové platby.
Prípadne treba kontaktovať banku ohľadom nastavení karty.
Osobne nenechávam údaje o karte v AliPay systéme, ale vypisujem pri každej platbe na Aliexpresse údaje o karte bez možnosti uloženia údajov v AliPay systéme.
Samozrejme na internetové platby kartou nepoužívam hlavný bankový účet, ale mám iný, zvlášť na to založený. Tam nenechávam veľký zostatok ak by sa do neho niekto z netu nabúral.

butyha
6. okt 2017

@lucik194 ako pise @rabiva - cez PP na Ali nezaplatis, ani na Amazone

Na internetove platby je podla mna rozumne pouzivat na to vyclenenu platobnu kartu.

Osobne mam na dany ucel dva ucty vo Fio banke (vedenie komplet bez poplatkov) - na jednom mam nejake peniaze, k druhemu (na ktorom mam par €) mam vydanu kartu

Pred tym, ako idem kartou nieco zaplatit, prevediem na ucet, ku ktoremu je vydana potrebnu sumu (v ramci banky okamzity prevod) a s kludom zaplatim aj na "menej doveryhodnych" strankach...

butyha
6. okt 2017

@vladota3 Vidim, ze to riesis podobne ako ja 🙂
Ukladanie/neukladanie udajov o platobnej karte na Ali - to je jedno - raz to cislo niekam natukas... ci si ho "ulozia" alebo nie je len a len na serioznosti prevadzkovatela platobnej brany.

vladota3
6. okt 2017

@butyha áno, uloží obchodník, lenža ja sa takto bráni ak by sa mi niekto cudzí nabúral do môjho Aliexpress profilu. Takto tam nemám uloženú kartu v AliPay systéme môjho profilu.
Je to ako keď by sa ti niekto nabúral do tvojho PayPal konta, stiahne si z neho sumu, nemusí ani číslo karty vedieť ak získal heslo na PayPal konto alebo Aliexpress profil.
Možností podvodov sú rôzne, ja sa bránim samozrejme iba voči niektorým, ale niekto voči žiadnym. Vždy dávam podvodníkom menšie možnosti, v rámci mojich schopností. Napríklad pomôže aj len také prelepenie CVC kódu zo zadu karty, tak aby ho nebolo vidno ale dalo sa to odlepiť. To pre prípad aby si niekto neodfotil moju kartu a nepredal moje údaje niekomu do tretích krajín.
Veríte každému komu dáte do ruky svoju kartu, hoc len na pár sekúnd?

butyha
6. okt 2017

@vladota3
Dobre pises 🙂 Ja v AliPay tiez kartu ulozenu nemam, ale kedze na tom ucte k nej mam naozaj vzdy iba par €, je mi to v podstate jedno.
A nema nahodou Ali nieco take, ze pri pridani novej adresy pre dorucenie je potrebne opatovne zadat cislo uz ulozenej plat. karty? Niektore shopy (napr. Amazon) to tak maju. T.j. ak by sa niekto aj dostal do uctu s ulozenou kartou, moze to poslat iba na niektoru z uz definovanych dorucovacich adries.

vladota3
6. okt 2017

@butyha neviem ti potvrdiť to o tých adresách a uložených kartách. Ešte som to neskúmal, a ani asi nebudem keďže kartu nenechávam ukladať v tom AliPay systéme môjho Aliexpress profilu.
Zatiaľ som ani nemal zlé skúsenosti s nákupmi a platením v Aliexpress, eBay, PayPal, Amazon ani v našich slov. eshopoch. Klop, klop, klop na drevo 😉

vroni
6. okt 2017

V tomto moze byt “seriozna“ skor ta banka, ktoru mas. Platim roky rokuce cez net, paypal, kreditkou, vzdy vsetko v pohode (aj ali). Jediny problem som mala s kartou od Primabanky, ked sa naburali do uctu. Paradoxne, kartu som pouzila len asi dvakrat na platbu na Sk (na pumpe) a jeden vyber z bankomatu, na nete nikdy (k uctu ina karta vydana nebola).... Banka “netusi“, ako sa to mohlo stat. Takze za mna - chybu by som hladala v Primabanke a nie na ali...