Odkedy deťom čítať a ukazovať leporelo?
Čo som pred pár mesiacmi skúšala, tak čítanie ešte vôbec nevnímali a mám pocit, že by to bolo aj teraz rovnaké, keď sme na blísku, nechcú ani spať, len nám skákať po hlave 😃 Tak neviem, či je to ešte vekom, alebo mám tak hyperaktívne deti.
A tiež od kedy ukazujete deťom leporelo?
A tiež od kedy ukazujete deťom leporelo?

•
28. feb 2008to je indivi,ja s mojou čitam od pol roka-ukazovala som je obrazky a hovorila o nich,od roka,kreslime,čitame lepime,učime sa farby,dokonca už aj sama prečita pismena -ju to bavi.Kamoškin maly ma 2.5 a toho nebavi kresliť,ani lepiť,len čitať obrazky.Ja mam obidve hyperak.syn ma aj diagnozu 😃
0
...no ja som prvýkrát rozprávku čítala v 20tt 😃 od pôrodu tiež čítame (doma všetci povinne 😃 ) a hoci malý obsah ešte nevníma, resp. nedáva najavo, že by vnímal "o čom" mu čítame, je viditeľne kľudnejší keď počuje môj hlas... zásadne čítam vždy po kúpaní a večernom kojení - pripravujeme si tak rituál, ktorý plánujem dodržať najmä keď bude väčší - okúpať, pozrieť večerníček, napapať, rozprávka a postieľka...
(uvidíme, či sa mi to podarí 😃 😃 😃 )
(uvidíme, či sa mi to podarí 😃 😃 😃 )
myslim ze sme zacali uz nekdy v pul roce a cteme porad a porad a jsem moc rada mam nejake pohadky z anglie a to miluje rika ze chce cist anglicky tak sedi jak prikovana a posloucha a napodobuje anblictinu 😃 mam podedene haldy starych knizek O jablonce,O Martinkovi a jine jsou fakt suprove kde se nektere nove na ne hrabou ...nesnasim Disney :-p konkretne skrblika a medveda pu ten medved je tak blbej az to boli kdyz sem cetla nahodne knihu mala to nevnimala a ja mohu rict ze nektre fraze a vyrazy jsou fakt pro starsi deti a ne pro male deti navic je ble proste tlustej zlutej medved...hehe krtecek kremilek bob a bobek je super to bychom meli podporovat tak jako amici a anglani sve mickey mouse a pu tak zase ty nase...a denne 20cteni je super
ahoj killi..na vecernu rozpravku je asi este v tvojom prpade este asi skoro kedze ich to nezaujme,ale chcu sa jasit no leporela uz s nimy kludne mozes cez den citat..je to super zabava a naucia sa tak aj spoznavat zvieratka&veci a priradovat k nim aj zvuky 😃
ahoj kili - knizky tak intenzivnejsie sme mu zacali ukazovat, ked mal asi 4 mesiace. a asi od decembra mu vecer vzdy nieco citame - alebo komentujeme kratko obrazky v leporelu. niekedy pocuva, niekedy listuje. posledne tri tyzdne uz ukaze na knizky aj cez den a chce chvilu citat. a ked mu pred spanim necitame, tak mu aspon nieco rozpraveme -bud rozpravku skratime nejaku alebo si vymyslame..
My dáváme přednost těm kde je nejvíc obrázků na který může koukat,takže zatím vítězí krteček,nedávnoho zahlídla v televizy a hned začla kecat 😃
my čitame cele dni,niekedy mi až v hrdle vyschne,dnes som jej chcela na dobru noc povedať o snehurke,ale tak dokonale ju pozna že už dopredu mi hovorila čo bude😛a-je zla kralovna,huhu-sova v noci,jablko,potom plač napodobnila a nakoniec smiech akože su šťastný 😃 .Rozpravky sú fain,aspon sa vratime do detských čias 😉
Čteme asi od 4 měsíce. Každej se tomu smál, ale jak koukám, nejsem jediná 😃 Knížky malou hodně baví a spát bez přečtené knížky nejde. My tu lásku ke knížkám máme v rodině. Jinak už pozná "A" a "O", a dokonce mě překvapilo, že to přečte i v obyčejné knize pro dospělé, kde jsou ta malinká písmenka..
rova...wow tak to teda pozeram...moja sice pozna 5 farieb,snad vsetky zvierata a ich zvuky..vie si sama vyfukat nos...(19mes.)ale tak toto ma dostalo...ze uz pozna pismenka...ale to je asi aj tym,ze ked sa tomu viac venujete tak sa rychlejsie nauci... 😃 dobre dobreeeee...gratulujem 😎
No s dvojčatami, to musíš mať veselé,Kili,
ale ja som v tom veku u mladšieho tiež s knižkami neuspela :-p kým starší ten si to priam pýtal a sám si z police vyťahoval svoje obľúbené...
Myslím že NIE všetko čo je u nás vymyslené doslova a do písmena treba podporovať...
Disney , ten je iste bomba ak správne vyberiete to čo je pre daný vek vhodný, učenie Angličtiny s Disney sa mi veľmi páči...rozhodne sa deti naučia viac od pôvodných obyvateľov anglicky-hovoriacich krajín
ako od nás-Angličtina so slovanským prízvukom :-S tá našim deťom asi viac škodí 😉
Ja milujem Krtečka ale keď to je tak pre 8-mesačné, od roka si myslím źe potrebuje dieťa aj hovorené slovo k rozprávočke, žiaľ, aj moji šibali obľubujú "A je to" a tam to slovo chýba a musím im to obmedzovať, myslím si že sa v tejto"klasike" nič dobré nenaučia...takže ja skôr "Kremienok a Chocholúšik", "Pásli ovce valasi" alebo "Maťo s Klinčekom"to rada pozerám s nimi 😃
Zo zahraničných u nás boduje "Mickey Mouse club house"veľmi náučne spracované a tiež v knižnej podobe,
je to pre nich atraktívne k aj v knižke spoznávajú svoje obľúbené postavičky a hrdinov..
a čo sa ešte knižiek týka tie klasické rozprávky ...Dvojročný ľúbi "Červenú Čiapočku" keď čítame stále čaka kedy príde "VUK" a potom aj "O kozliatkach " a "O troch prasiatkach" lebo tam sa tiež spomína vlk :-N
ale ja som v tom veku u mladšieho tiež s knižkami neuspela :-p kým starší ten si to priam pýtal a sám si z police vyťahoval svoje obľúbené...
Myslím že NIE všetko čo je u nás vymyslené doslova a do písmena treba podporovať...
Disney , ten je iste bomba ak správne vyberiete to čo je pre daný vek vhodný, učenie Angličtiny s Disney sa mi veľmi páči...rozhodne sa deti naučia viac od pôvodných obyvateľov anglicky-hovoriacich krajín
ako od nás-Angličtina so slovanským prízvukom :-S tá našim deťom asi viac škodí 😉
Ja milujem Krtečka ale keď to je tak pre 8-mesačné, od roka si myslím źe potrebuje dieťa aj hovorené slovo k rozprávočke, žiaľ, aj moji šibali obľubujú "A je to" a tam to slovo chýba a musím im to obmedzovať, myslím si že sa v tejto"klasike" nič dobré nenaučia...takže ja skôr "Kremienok a Chocholúšik", "Pásli ovce valasi" alebo "Maťo s Klinčekom"to rada pozerám s nimi 😃
Zo zahraničných u nás boduje "Mickey Mouse club house"veľmi náučne spracované a tiež v knižnej podobe,
je to pre nich atraktívne k aj v knižke spoznávajú svoje obľúbené postavičky a hrdinov..
a čo sa ešte knižiek týka tie klasické rozprávky ...Dvojročný ľúbi "Červenú Čiapočku" keď čítame stále čaka kedy príde "VUK" a potom aj "O kozliatkach " a "O troch prasiatkach" lebo tam sa tiež spomína vlk :-N
ahojky,dnes sme hadam celý deň čitali,kedže prší,najviac ju bavia pismenka velke tlačene,vie rozoznať 7 pismen :A O D C E R B sama prečita nahlas A O D najviac sa jej to rata v obchodoch-tie velke napisy vykrikuje po celom obchode 😃 ,starka sa hneva že ju to učime,ale bohužial ona sama sa stale pýta:čo to je,čo je toto? a potom začala sama čitať.Dosť je motivovana S bratom,perfektne spolu komunikuju,jemu povie všetko čo jej kaže 😉 Dnes pri tých rozpravkach začala viacej hovoriť-opakovať slova až som sa divila,takmer všetko po mne zopakovala,tak som sa tešila 🙂 🙂 🙂
My tiež viac-menej od narodenia. Zo začiatku malému čítavala dcérka a teraz každý večer ja a cez deň aspoň raz sadneme ku knihe. Niekedy si aj sám chytí knihu, ukazuje prstom na písmená alebo obrázky a tvári sa veľmi múdro, hundre si popod nos a vyzerá, akoby skutočne čítal. Dcéra je už druháčka, ale večer má rada, keď jej občas aj ja čítam, takže teraz si užívame Pipi Dlhú Pančuchu.
Staeší súrodenci sú veľkou výhodou, no a myslím, že je to aj náš podiel, že máme šikovné deti, veď sa im snažíme venovať, koľko sa dá, čítanie je dnes už dosť vzácne, treba k nemu pestovať vzťah, lebo ho ľahko vytlačia vo vyššom veku počítače a telka. Ja som s mojou dcérou začala aj do knižnice chodiť, keď mala 2 roky, prečítali sme už aj odtiaľ veľa kníh a malého to tiež čaká, len čo trošku podrastie.
ahojky, taky čtu, asi od 4.měsíce. Ale ne večer, to usíná sama a nechci to kazit...může se stát, že to někdy nebude možné a jsem ráda, že usínání večer je bezproblémové 😉
ale čtu přes den, když chce, abych byla u hraní s ní, tak si u toho hraje, nebo "čte" se mnou, nebo jí čtu, když nemůže usnout přes den.
ale čtu přes den, když chce, abych byla u hraní s ní, tak si u toho hraje, nebo "čte" se mnou, nebo jí čtu, když nemůže usnout přes den.
kili - môjho syna bavili knihy - pozerať, ale počúvať čítanie - to moc nie. Tak som začala knihami, ktoré poznal z TV - oblúbené rozprávky ako vláčik Tomáš, Poštár Pat, Macko Pú... To zabralo. Teraz môžme, alebo lepšie povedané musíme čítať všetko... od časopisov, cez encyklopédie a atlasy...všetko 😉
Začni písať odpoveď...

Odošli