Potravinová pomoc pre štvorročné dievča

24102012
17. okt 2017

Premýšľala som nad tým kam danú tému zaradiť, a našla som kolónku s darčekmi.
Neviem či by to odomna starej ženy, ležiacej v nemocnici po operácii, nebolo hlúpe ale o 5ulic odomna žije mamička ktorá mi už zopár krát bola upratať, deti mám dospelé už aj vnúčatá, majú vlastné starosti, hlavme finančné nechcem sa tu rozpisovať ale chcela by som sa opýtať či by sa medzi vama našla aspoň jedna mamka čo by pre jej dcérku niečo vedela poslat bude mať 4rocky ...
Neviem, aj či by sa dalo jej pomôcť voliakymi potravinami, ani či je to tu vôbec možné žiadať.
Ďakujem za prečítanie. Ak by hocikto chcel pomôcť bola by som vdacna

novana
17. okt 2017

Príspevku nerozumiem. Tak ty nechceš požiadať svoje deti, aby ti prišli upratať, lebo majú iné starosti, no neváhaš žiadať cudzie ženy... Divná logika.
Pani, čo býva o 5 ulíc od teba, tu o finančnú a inú pomoc opakovane žiada roky. Poraď jej, nech začne pracovať.

anjelicek26
17. okt 2017

Daj sa do poriadku hlavne ty - zdravotne. Tvoje deti maju hlavne na starosti teba, nie nejaku mamicku zo 4r dietatom o par ulic dalej. A ani ty nie. Ked ti bude lepsie, a budes stale mat chut jej pomahat, najlepsie spravis, ked obcas dozries na malu, ak tu moznost mas - a ona bude moct ist do prace. Tak si pomoze sama s problemov. Lebo vsetko ostatne - ano daju sa poslat potraviny, hracky, oblecenie, ale je to kvapkat vodu na horuci kamen, jest treba aj o tyzden, o mesiac, o rok.

24102012
autor
21. okt 2017

@novana prepáč, ale ja narozdiel od teba viem v akej situácii táto mamička je, neviem ako by si sa ty zamestnala v jej situácii, no aby som ťa uviedla z omylu (neviem o akej ty píšeš) tá ktorú ja spomínam, je slobodná no žiaľ žije s otcom deti ktorý je alkoholik ...žiaľ ona sa ho boji a boji sa aj odísť, teda vlastne nemá kam ...
A áno poupratovať u mňa, a aj bývalá no moje deti jej chcú pomôcť ale aj ja, ale ako ? Keď tak spomínaš prácu kam? Na tie 4h ju nikde nechcú vziať, a na 8 nemôže lebo tiež nieje kde ...? U dcéry bývať nemôže, v 1i byte a syn 🙂 oni zasa majú garzonku, a mne stačilo to divadlo čo narobil keď zistil že je u mňa. Ak vieš poraď, ideálne v správe dakujem

24102012
autor
21. okt 2017

@anjelicek26 plne z tebou súhlasím. No ja budem ešte chodiť na chemoterapii, a to deti neviem strážiť a ani by som asi nevládala. Skúste mi poradiť ako vyriešiť to bývanie, nebyje ju ani nič, no tie deti nech vyrastajú inak. Ja neviem kam ju poslať ...ak viete vy poraďte.
A potraviny som pre ňu žiadala lebo ten hnup, jej aj 60-90e prepojenie, na na škôlku a ani na elektriku ..jeho to netrápi očividne keďže nikde nerobí ..:(
Iné som nechcela iba jej pomôcť...

novana
21. okt 2017

@24102012, ona nech si v prvom rade hľadá prácu, bez peňazí sa dá zohnať bývanie len pod mostom. Dieťa do škôlky a mamička vykladať tovar v supermarkete, upratovať nemocnicu... Práce je dosť, všade hľadajú zamestnancov, treba len chcieť, žobranie situáciu nevyrieši. Nezodpovedným ľuďom by som zakázala mať deti!

obsadenemeno
21. okt 2017

@24102012 ak by od neho chcela naozaj odist, odisla by. Su krizove centra, takisto hoci aj tu na koniku mamicky inzeruju, ze hladaju inu mamicku v podobnej situacii na spolocny prenajom bytu. Moznosti su, len treba zacat nieco robit.
A ak jej aj posleme nejake veci a potraviny, co bude robit o mesiac, ked sa potraviny minu? A o rok, ked dcerka vyrastie z poslanych siat?
Napises zase na konika? Nehnevaj sa, ale to predsa nie je riesenie.
4rocna uz moze ist do skolky na cely den, nie len na 4 hodiny. Neviem, kolko mas rokov, ale mozno si spominas, ze kedysi bola materska len 6 mesiacov a potom dieta do jasli - na cely den!!!! - a matka do prace na plny uvazok. A akosi to tie deti aj mamy prezili.

ericka2503
21. okt 2017

@novana Prepáč,nechcem tu písať,že nemáš pravdu.Áno,treba ísť kdesi zarobiť,nie žobrať.Aj keď nevidím,že by tu tá mamička čosi vypytovala.Uľútostilo sa jej niekomu inému,kto má tiež svoje problémy.Ale myslím,si že ani mať prácu jej nepomôže.Ako predavačka,upratovačka,vykladač tovaru,keď aj na 8hodín,ktoré si asi zatiaľ nemôže kvôli deťom odrobiť,jej zarobí tak min.mzdu,aj to pochybujem.Zrátaj výdavky na škôlku,oblečenie,jedlo,nedajbože nájom...Toto sama tá žena nemá šancu utiahnuť.Nemyslím,že tu niekto pýta radu,ako to zvládnuť sama,ale ľudsky pomôcť,ak máme niekto prebytok.

luzzia
21. okt 2017

toto zas vypada jak ta "mamina2388"

obsadenemeno
21. okt 2017

@ericka2503 takze ma teraz viac penazi, kedze zije s alkoholikom, co jej prepije aj tych par eur co ma?
Hm, to mi proste nejako nesedi a to som bola celkom dobra v matike..... 😕

Ked pani chce pomoct, nech pomoze. Ved nech jej nakupi a posle. Ja osobne by som neziadala na verejnom fore milodary ani pre seba, ani pre inych. Ak mam a chcem pomoct druhemu, pomozem sama.
Ale nenadarmo sa hovori "pomoz si clovece, aj panboh ti pomoze". Cize ta mamicka musi zacat od seba. A moznosti su, treba sa len poobzerat a pozistovat si. Inak co? Ten jej chlap jej narobi este viac deti a ona bude zatrpknuta a zvyknuta, ze "ved ono uz nam niekto pomoze". Ved aj preto je v rezervaciach zakaz krmit zvierata, lebo potom nie su schopne najst potravu same. A ludia su tiez v podstate zvierata (aj ked si myslime, ze sme najvyvinutejsi druh na zemi) cize ak si ta mamicka zvykne, ze jej stale niekto pomoze, nebude sa snazit tuto situaciu zmenit. Ved dajako bude...... 😔

A este jedna vec. Co sa to dieta nauci do zivota ked vidi otecka ozrateho kazdy den? Nemala by kazda milujuca mamicka dat svoje dieta na prve miesto a snazit sa, aby malo stastne detstvo? Ved si len pozri tu debatu o detstve. Tam jedna mamicka opisuje, ze jej detstvo veru velmi radostne nebolo a tiez koli otcovi alkoholikovi. Keby som bola ja na jej mieste, idem veru radsej pod ten most....to nema ziadnu rodinu alebo kamaratky, co by jej pomohli????

babulkomale
21. okt 2017

@obsadenemeno toto by som nedavala ako idealny priklad. "Prezit" neznamena plnohodnotne zit a venovat sa.
Ale chapem ako v tomto pripade myslis. Aj pre mna by to bola posledna moznost z poslednych, dat babatko cudzim.

obsadenemeno
21. okt 2017

@babulkomale nikde nepisem, aby dala babatko cudzim....????

novana
21. okt 2017

@luzzia, nielen vypadá 😉

ericka2503
21. okt 2017

@obsadenemeno Neriešila som jej vzťah,s kým žije a tak.Len nesúhlasím,že by to utiahla v tejto situácii sama s prácou upratovačky,predavačky a pod.,bez vlastného bývania.Je zložité rozumne poradiť a chcela som tým len napísať,že to nebola adekvátna rada a rady tu ani nikto nepýtal.Určite to podľa toho,čo tu je písané nemá s ním ľahké,aj to málo,čo by zarobila by jej prepil,to je asi jasné.V každom prípade sa musí spoliehať sama na seba.

novana
21. okt 2017

@ericka2503, ja mám komu pomáhať, ak Ty nie, tak pošli. Pani z Komárna už na internete 4 roky žobre. Raz peniaze, inokedy potraviny etc. Verím, že to ľahké nemá, ale dlhoročné žobranie nepovažujem za riešenie situácie. Existujú predsa inštitúcie, ktoré matkám v núdzi pomáhajú a jej tu dokonca jedna mamička ponukla i prácu. 😉

obsadenemeno
21. okt 2017

@ericka2503 tak potom krizak alebo najst inu mamicku v podobnej situacii a prenajat si nieco spolu, pomahat si, postrazit si deti..... lebo milodary jej nepomozu a ak, tak len na par dni.

obsadenemeno
21. okt 2017

@novana este zaujimave je, ze autorkin nick by aj mohol byt datum narodenia tej malej....cize co ak "dobra dusa" zo susedstva neexistuje ale je to vlastne ta "mamicka" co uz zoparkrat skusila zobrat na MK a teraz to skusa z ineho uhla?

Nicomu sa uz necudujem..... ☹ ale vlastne, aj cudujem....ze ju to este bavi......

ericka2503
21. okt 2017

@obsadenemeno Mám známu,je sama na 3 deti,šikovné,múdre,športovo nadané.Má dve roboty na "dohodu",keby nemala mamu na dôchodku,brata,svokrovcov a priateľa,nezvládla by to tak ako teraz,času má málo,je väčšinou v robote.Čokoľvek dostanú,či len pastelky,mikinu,tepláčky,tričko...všetko pomôže,hoci nepýta.Každou vecou,hoci deti z toho vyrastú,ušetrí na iné a preklenie ďalšie a ďalšie obdobie.Deti našťastie rastú,keď nebudú mať neviem aké vzdelanie,ale určite sa bude snažiť im zafinancovať to najlepšie a budú čoskoro samostatné.Nesúhlasím ani s názorom,ž e nezodpovední by nemali mať deti.Kto vie,čo bude?Ako sa pozná bezpečne ten zodpovedný?Brala si vzdelaného,slušného chlapa,boli zaľúbení,žili veľmi dobre,aj po finančnej stránke,povedala by som,že až nad pomery,zrazu odlúčenie kvôli dobrej práci,zlá partia,automaty,alkohol,frajerky,nemanželské deti,spamätala sa,až keď boli takmer na ulici...Vrátila sa k mame,aby jej neubližoval aj fyzicky a žije najlepšie ako sa dá...Ale bez pomoci by to nezvládla,sama to normálne rovno povie.

ericka2503
21. okt 2017

@obsadenemeno Aj to je riešenie,ale ak je trošku nepriebojná,zlomená životom,skôr centrum pre týrané ženy,tam ju povzbudia,naučia,podržia v začiatkoch.Aspoň tak si myslím,že centrá fungujú.Pozná len jeden prípad vo svojom okolí a oplatilo sa.Vysekala sa z dlhov po dvoch rokoch má aj byt,hoci nájomný,prácu,slušne žije,ale vyzeralo to beznádejne.

novana
21. okt 2017

@obsadenemeno, jasné, že to nie je žiadna stará žena ležiaca v nemocnici, ale naša stará známa, ktorej admini už väčšinu žobrajúcich diskusií pozamykali.

obsadenemeno
21. okt 2017

@ericka2503 ved to. Ta mamicka, co opisujes, robi vsetko, co moze, aby zabezpecila detom pekne detstvo. A hlavne - nepyta. Ma rodinu, co pomoze, ale tiez nesedi doma horekujuc, ze hento, ze toto.
A tak to ma byt.
Preto mi je zahadou, preco tejto a aj inym, co tu z casu na cas zobru nepomoze rodina ci dobre kamaratky.
Ked bola moja sestra na materskej a bola v tiesni, naposielala som sa jej kopu veci nielen pre deti, ale aj pre nu. Aj peniaze, kedze ten jej je lakomy neskutocne. Ale ona tiez nepytala. Sla do prace, ked mal maly 2 roky, hoci by rada zostala doma este dalsi rok. Ale sa proste nedalo.
A inak, zeny, tu v UK je maternity leave 9 mesiacov. Ako to tie zeny a mamicky preziju, neviem.

luzzia
21. okt 2017

tato stara chora pani v nemocnici alias mamicka je tu uz stara znama firma, co pyta vsetko pocnuc plienkami, stravou, oblecenim, peniazmi na nedoplatky za plyn, ci co to bolo minule a podobne..

tato zenska zalozila uz tolko podobnych tem, ze ti, co su tu uz nejaky ten rok minimalne apson jednu z nich uz museli zachytit.

akurat, ze tentokrat zmenila taktiku 🙂

obsadenemeno
21. okt 2017

@luzzia https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/ziadam-o-potravinovu-pomoc-a-o-plienky/

velmi podobne, stylizacia viet a medzera medzi slovom a trojbodkami......

ericka2503
21. okt 2017

@obsadenemeno Áno,je obdivuhodná,ale napriek tomu,nie vždy to vyjde,človek nie je stroj.Stalo sa aj,že malý nemal zaplatenú škôlku,pred obedom ho brali,desiatu nedostal,len sedel s ostatnými deťmi pri stole,alebo musel byť úplne doma.Alebo babka zaplatila deťom zimné oblečenie,lyžiarsky...a nezaplatila elektrinu,vypli ju,možno dva mesiace svietila sviečkami,kým navyplatila dlh...Žial,aj toto sa stáva,aj napriek toľkej snahe,ale idú ďalej.

matazirafa
21. okt 2017

@obsadenemeno tam by ale vek nesedel, ak by bola z 2012 tak by mala mat teraz 5 a nie 4 "rocky", ale tak treba aspon daco zmenit aby nebola napadna :/

luzzia
21. okt 2017

@matazirafa 24/10/2012 - 5 bude mat az za par dni.. potom tu bude tema, ze venujte dcerke darcek.. 😂

ale ok, nechcem byt zlomyselna

matazirafa
21. okt 2017

@luzzia ved ano ale v uvodnom prispevku pise ze bude mat 4 rocky, nie ze ma a bude mat 5 🙂 trochu nevyslo :D

obsadenemeno
21. okt 2017

@matazirafa mala by 5 o 3 dni....cize stale 4 😉

emilia25
21. okt 2017

Kukala som nick oboch obe maju komarno tato pani aj nitra.tak bud su naozaj susedy alebo jedna a ta ista osoba.lebo fakt si neviem predstavit staru pani co pomaly ani nevie co je internet davat taketo temy a zrovna na mk co vela babiciek ani nevedia ze taka stranka vobec existuje.

novana
21. okt 2017

@matazirafa 09/17/13--10:27:
Dobry den, tymto by som chcela poprosit o darovanie det. oblecenia od narodenia do 3 mesiacov, pokial by bolo mozne tak zimne, dupacky, svetriky, fusak, ciapocky, overal..... nakolko termin mam v oktobri a zial financie na to nemam. Bud postou, alebo ak by mi to nebolo daleko prisla by som si po to osobne som z KN. Dakujem pekne vopred ak by sa niekto nasiel. kontaktovat ma mozte aj na e-mail mamina2388@gmail.com.

matazirafa
21. okt 2017

@obsadenemeno ved tie 4 ma, nie teda ze ich o 3 dni mat bude, ale v konecnom dosledku je to jedno lebo je to cele tzv. odrb aby sa mamina dostala k dalsiemu proviantu