Zateplené topánočky na prvé kroky

simonecka008
28. okt 2019

Ahojte, potrebujem poradit kedze sme doteraz mali Wandy na prve kroky. Ale uz sa ochladilo a chcela by som druhe topanocky zateplene .. viete poradit znacku? A hlavne ktore odporucate 🙂Moja mala este nechodi .. ale ked ideme von tak ju vzdy vyberiem z kocika a drzi sa ma za ruku .. dakujem pekne .. a este otazocka objednavali ste cez internet ? Ak ano sadli? Alebo ste museli vratit.

saskia_98
28. okt 2019

@simonecka008 my mame raky ale on uz chodi. A objednavala som, no kedze ma od nich aj papucky aj vsetko, tak uz som vedela ake mu zhruba treba. 🙂

evkamotka
28. okt 2019

Nie vzdy ideme s krpcom vyskusat, je to podla nas dolezite aby topatocka dobre sedela. Od zaciatku

kristina2412
28. okt 2019

@simonecka008 keď boli malé,radšej sme isli vyskúšať,keď sme vedeli čo im sedí,už sme objednávali. Staršia nosí Superfity a menšej sedí najlepšie Protetika barefoot.

katrinka8
28. okt 2019

V prvom rade treba zmerať nôžku a vybrať vhodné topánočky podľa dĺžky a šírky nôžky, výšky priehlavku, členka a päty, aby dobre sedeli na nôžke a dieťatko nečaptalo a nevytváralo si nesprávne návyky pri chôdzi. Ja poznám presne rozmery nôh detí, takže úplne v pohode viem kúpiť topánky cez internet, najmä overené značky, o ktorých viem, že deťom sedia. Vrátili sme pár topánok, ktoré nesedeli napríklad na päte či priehlavku. Väčšinou to bol iný model značky, ktorá inak sedela alebo rozmery ukazovali, že by mohli byť dobré.
Treba dbať, aby topánočky boli ľahké, mäkké, ohybné, ideálne bez podpory klenby (klenba je sval, jej umelá podpora ho nevytvorí, vytvorí sa len prácou nožičky) - aby dieťatko nebehalo ako kozmonaut na mesiaci v ťažkých topánkach tak, že nevie nožičky ani ohýbať, lebo ich má ako v sadre.