Cybex Mios, Joolz Hub, alebo aký športový kočík? Nebudú staršiemu dieťatku malé alebo úzke?

Zodpovedané
6. mar 2019

Ahoj,

prosím ťa, veľmi sa mi páči športový kočík Joolz Hub a Cybex Mios a neviem, pre ktorý sa mam rozhodnúť. Mamičky píšu, že Hub má malý sedak a Mios zase, že je úzky. Som už z tých kočíkov na nervy. Malý bude mať v máji 11 mesiacov a nie je u nás predajňa, kde by som si ho mohla pozrieť. Tak neviem, čo mám robiť - ja chcem kočík do 2 rokov max. do 2 a pol roka, aj starší mi chodil už v roku a pol bez kočíka a len po svojich. Jeden hovorí tak, druhý tak a do predajne u nás som písala - a že Cybex Balios S je úzky a rovnako aj Mios aj Hub. Tak čo mám potom kúpiť, tank? Chcem niečo ľahké, spratné, čo dobre zložím a nech si malý pospí, sem-tam na cestovanie vlakom.

Ďakujem

Ahoj,

ja osobne som mala podobnú dilemu a pre mňa vtedy vyhral Cybex Mios. Okrem dizajnu, ktorý mne osobne veľmi imponoval (a stále imponuje) mi prišiel krásne a jednoducho skladný, výborne odpružený aj ovládateľný a naviac s perfektným odvetrávaným sedákom. Celý čas, čo sme ho mali, som s ním bola spokojná. Je možno užší, ale zasa ja pre staršie dieťa nepoužívam páperový fusak - ak vôbec nejaký, tak nie obrí. Mne už totiž po roku a pol chceli aj dosť chodiť, takže som ich nedržala celý čas v kočíku. Nemali sme problém s miestom a vďaka ozaj vysokej chrbtovej opierke som do Miosa zmestila aj štvorročného. Takže za mňa to malý kočík určite nie je, len neočakávaj 10 cm po každej strane voľného priestoru.

Cybex Mios

Joolz Hub pôsobí ako menší kočík, ale nepríde mi ako vyslovene malý. Myslím si, že je to najmä umiestnením striešky, lebo opierku má dlhú dostačujúco. Na 100% ale dieťaťu do 2 až 2 a pol rokov vydrží, pokiaľ nemáš teda malého obra. Absolútne by som sa tam nestresovala. Ak je tvojím favoritom skôr ten, kľudne do neho choď. Prípadne ho objednaj online a skús doma - veď do 14 dní, ak by ti tam dieťatko nevošlo pohodlne, môžeš kočík zo zákona o online predaji poslať naspäť (vrátiť). Výhoda Joolz Hub sú väčšie kolieska, ale zasa má tenšiu striešku a nemá sieťovaný sedák.

Joolz Hub

Cybex Balios S je lacnejší a má podstatne väčšiu striešku, čo sú jeho najväčšie prednosti. Je to v tej cene super kočík, porovnala by som ho výkonnostne s Joolz Hub, samozrejme je ale kvalitatívne o triedu či dve nižšie. Ak financie máš, určite si vyber luxusnejší kočík - pocítiš to na štýle i “výkone”.

Cybex Balios S


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli