Kočík vhodný do lietadla

andrbeata
5. dec 2017

Ahojte! Chcem sa spýtať, či nemáte dobrý tip na kočík a autosedačku, ktorý sa dá zobrať na palubu lietadla? Príp. aké máte skúsenosti?

biokozmetika
5. dec 2017

my sme mali quinny a maxicosy sedačku nalietala som sa s ním dosť- ja som bola spokojná 🙂

matusica
5. dec 2017

Ani kočiar ani autosedacku Ti na palubu nedovolia zobrať....kočiar môže mat do doby kým nenastúpia do lietadla.... potom ho zložíš a zamestnanci letiska ho uložia do batožinového priestoru a pri pristávaní keď vystúpiš z lietadla ako prvá dostaneš kočiar.... takze je jedno aký máš kočiar. A dieťa do 3 rokov sedí na tvojich rukách pripútaná samozrejme pasom ktorý ti poskytnú letušky... neskôr už má vlastne sedadlo. Aspoň ja mám takú skúsenosť

biokozmetika
5. dec 2017

@matusica samozrejme, kočiar na palubu nehrozí 🙂 to ma ani nenapadlo. skôr som myslela, že sa pýta na kočiar, ktorý je ľahko skladateľný a šikovný na prevoz!

andrbeata
autor
5. dec 2017

@matusica @biokozmetika Ďakujem. Ja sa pýtam hlavne preto, lebo v obchode mi povedali, že nie každý kočík je vhodný do lietadla. Poniektoré pustia na palubu ako príručnú batožinu, vraj. Ja nemám skúsenosti, preto sa pýtam.

yanni
5. dec 2017

@matusica mas velmi zle info. Asi casto nelietas. Takze, aj kocik (zalezi aky) ti dovolia zobrat na palubu a o sedacke (vajicku) ani nehovorim, to som mala vzdy na palube. Bud nad hlavou, ak sa zmestilo, alebo ho zobrali letusky a priniesli pred pristavanim.

Taktiez, dieta sedi na kolenach len do 2 rokov. Od dvoch rokov ma narok na vlastne sedadlo a aj musis za sedadlo platit a priputat ho na sedadle.

kllamarka
5. dec 2017

@andrbeata Ziaden kocik zo skusenosti. Zobrala som si nosic a buginu/lahky golfac.
Ten mi zbalili pri vchode do lietadla a potom ked bolo treba tak v lietadle nosic. Dieta ti sedi na kolenach, s tebou priputane.
Potom mi kocik normalne vysiel s batozinou. Kocik mozes mat v podstate akykolvek. Ale ako prirucnu som ho nezazila nikde. Vzdy pred vstupom na palubu isiel k batozine.

yanni
5. dec 2017

@andrbeata pre ake stare dieta je ten kocik?

kiks_1
5. dec 2017

Tiež sme cestovali s dieťaťom a kočík nám na palubu pustili, takisto aj škrupinku. Okrem toho nemusíš mať dieťa pripútané k sebe, ak cestujete na dlhšiu trasu, tak si vyžiadajte postieľku.

yanni
5. dec 2017

Presne, tu postieľku som zabudla. Aaaale pozor, treba požiadať najneskôr pri checkine, aby ste dostali miesto, kde sa postieľky dávajú. Tiez musi byt aj ,postielkove, dieta pri vzlietani a pristávaní pripútané na kolenách rodičov. Dieta od 2 rokov postieľku nedostane(ani by sa tam uz nezmestilo).

renatka100
5. dec 2017

My mame chicco liteway odporucam - v ryanair sme ho zlozili pri vchode do lietadla a potom nam ho pripravili na rovnakom mieste boli sme tak uz 10 x a spokojnost

andrbeata
autor
5. dec 2017

@yanni Bude mať 1 rok, ale je drobný. Autosedačku od 0 - 18 kg si zobrať zrejme nemôžem, však? Vieš mi odporučiť vhodný kočík, príp. aj vajíčko? Vajíčko síce nemáme, ale pokiaľ to bude nutné, tak kúpime. Vďaka.

yanni
5. dec 2017

@andrbeata Jaaaaj, no tak rocny uz vie sam sediet, tak to by som len nejake buggy kupila. 0-18 sedacku urcite nie, po prve, je to hebedo a po druhe, jednorocne dieta este nema narok na vlastne sedadlo, aj ked, zaplatit si ho mozte, ale aj tak musis mat dieta na kolenach priputane.
Vance by som rocnemu uz nekupovala aj ked je drobny. Ono, existuju aj vajicka co su "for aicraft use" ale tu je zase to "pravidlo" vlastneho sedadla a aj keby v lietadlo povolili, nie je to bohvie ake priputanie tym dvojbodovym pasom.
Ono vajco ti v lietadle vobec netreba.
Co sa tyka kocika, tak vsetky buggy ci golface mozes brat az po palubu. Tam zlozis a odovzdas a vratia ti kocik bud pri vystupe alebo ti vyjde na pase. To zial nikdy nevies. To na pase je totalna blbost, lebo kocik beries az k palube z urciteho dovodu a to je, mat v nom dieta a nie len tak na okrasu.
My lietame velaaaa uplne od narodenia malej, takmer kazdy mesiac a to uz ma cez 2 roky. Najskor som nosila vo vajci. Velky kocik som vzdy zo zasady obalila foliou a odovzdavala uz ako batozinu hned na checkine. Vo vajci bola do 17. mesiacov. Potom chcela uz len behat ale bolo to o nervy (je to nenosenec, nechcela sa nikdy nosit, takze nejaky nosic ci satka u nas nehrozila).
Po jej druhych narodeninach sme kupili babyzen Yoyo a je to vecicka na nezaplatenie. Poskladas to do tasky a ma rozmery ako prirocny Board kufor. Beriem ho vzdy do kabiny. Zmesti sa do odkladacieho priestoru nad hlavou. Posledny (zatial) let bol minuly tyzden a uplna pohoda. Ani tam ani spät nik nenamietal: A to sme dokopy vystriedali 4 lietadla (kedze prestup).

andrbeata
autor
5. dec 2017

@yanni Ďakujem, za pomoc. My budeme tiež prestupovať, letíme do Izraela, tam to inak veľmi nejde. V podstate takto autosedačku ani nepotrebujeme.
Uvažujeme tiež nad týmito kočíkmi: Babyzen Yoyo, Bugaboo, alebo Britax Romer Go Big.
Pýtala som sa hlavne preto, lebo mi mnohé mamičky hovorili, že im znehodnotili kočík v batožinovom priestore a keďže sme ešte s malým neleteli, tak nemám ani tušenie ako to zvládneme, alebo ako to chodí.
Môžem sa spýtať na tú postieľku? Malý nevydrží po celý čas sedieť a nosenie u nás tiež nič moc. Nevedel si zvyknúť ani na šatku a ani na ergo nosič.
Bojím sa ako to zvládneme.

yanni
5. dec 2017

@andrbeata extra vajce len na tu cestu ani nekupuj. to je totalna hlupost.
Yoyo je najmensi buggy a srace sa fakt vsade. Ja ho vzdy este v budove pred vstupom do lietadla (na Gate) zlozim, natrepen do tasky a nikto nic neriesi. Ono to zlozene vyzera fakt ako vrece so satstvom, len trochu tucnejsie😂
Ano, zvyknu poskodit kociky. Da sa hned na mieste reklamovat ale to mi je prd platne, ked kocik bud sa uz neda dat do poriadku (povodneho stavu) alebo musis na opraveny dlho cakat, co u nas bolo s velkym kocikom nemyslitelne, kedze vela cestujeme. Ja som, ako som uz pisala, na letisku dala kocik zlozeny obalit foliou a odovzdala na checkine ako batozinu. Za dva roky sa mu takto nic nestalo. Ani lend efekt sme nemali.
Co sa tyka tej postielky, mozes si o nu pri checkine poziadat. Ono na postielku je tych miest velmi obmedzene, takze je to vzdy loteria, ci bude nejaka volna. Ak miesto nebude uz obsadene, tak vam ho pridelia. Ak bude, tak sa da dohodnut priamo na palube. Treba poziadat letusku. Ak pasazier, ktory to miesto ma, bude suhlasit, tak mozte vymenit. Nikdy nevymienat bez vedomia personalu. Kazde miesto je na listine udelene menovite urcitemu pasazierovi, velmi dolezite pri nehodach.
V postielke sa spi, ak ti ju bude akceptovat. nasa nemala problem. Akurat, ze je to blbe pri pristavani, ak dieta prave fajne spi, musis ho z postielky zobrat a priputat si ho s baby belt na kolenach k tvojmu pasu. Revy mozu nastat grrrr
Nemusis cely cas sediet, ked sa vypne oznacnie pasov, tak sa mozes aj prejst aj dieta trosku ponosit, poukazovat mu. Rocne je ani tak ani tak. Blby vek. Rocne uz nie je mimino, co stale spi ale zase ani tak velke dieta, co uz sa da na dlhsie zabavit citani, kreslenim, v najhorsom pripade aj telkou ci mobilom/tabletom. mam vsetko vyskusane, no nic moc. Ale vsetko sa da prezit.

andrbeata
autor
5. dec 2017

@yanni Ďakujem! Veď práve, že jeho dlho ešte nič nebaví, ale keď to zvládli iní, zvládneme to aj my, snáď.

yanni
5. dec 2017
yanni
5. dec 2017

@andrbeata vyzera to trosku narvane a aj je, ale ja som si ho este trosku vylepsila. Dokupila podlozku na nohy, akesi predlzovadlo, aby sa jej lepsie lezalo, ked zaspi, ale 1 rocnemu to este netreba a este tu somarinku "cez brucho". Sorry, ja fakt neviem ako sa tomu "nadava" po slovensky😨

yanni
5. dec 2017
kiks_1
5. dec 2017

@andrbeata
@yanni Ak máte možnosť, tak kúpte radšej Babyzen, využiješ ho dlho a je lepší ako Bugaboo. Bugaboo mala kamarátka, po pár mesiacoch bol rozvŕzganý.
Síce si sa nepýtala, ale radšej píšem.... Vezmi malému cumlík a aj vlastnú stravu na palubu. Mne sa síce stalo, že som z nej musela odpiť, ale nerobia z toho problém. Takisto pribaľ deku, zvykne bývať chladno.
My sme postieľku na palube nevyužili, malá nám nazostane iba vo vlastnej postielke.

andrbeata
autor
6. dec 2017

@kiks_1
@yanni Ďakujem vám veľmi pekne. My sme ešte s malým neleteli, takže som vďačná za každú informáciu. V podstate o cestovaní viem iba toľko, čo som si prečítala na stránkach leteckých spoločností.
Dnes sme objednali Babyzen Yoyo, tak dúfam, že budeme spokojní.

hors
6. dec 2017

@andrbeata ahoj tak my sme lietali od malinkaveho mala dcerky.Kocik som mala Qviny a isiel do batozinoveho priestoru autedacka nemoze ist do lietadla musela byt mala priputana ku mne a na mne sediet a lezat.Vydela som kociky rozne od Dema az neviem ako drahe kociky a vsetky boli v batozinovom priestore nik sa nepytal na znacku kocika ani nic podobne ,ze by kocik nemohol is lietadlom alebo nieco podobne🙂

sandral
6. dec 2017

My sme leteli so synom 3-krát. Prvýkrát mal 8 mesiacov, to som mala vlastný kočík Bugaboo, ale na palubu nám ho nepustili. Inak, s týmto kočíkom spokojná nie som, pretože nám začal vŕzgať po 4 mesiacoch používania (myslím, že to už niekto tu tiež spomínali) a manipulovalo sa s ním dosť ťažko, hlavne po menej rovnom povrchu.
Potom som mala požičaný Babyzen Yoyo, tak s ním som maximálne spokojná. 2krát sme už mali tento kočík, prvýkrát pri ceste do Švajčiarska nám ho na palubu nezobrali, do USA, ale áno.
U nás postieľka neuspela, malý nebol ochotný v nej zostať a to ani na chvíľočku. Ja som ho dosť často nosila na rukách, ale aj tak bol dosť umrnčaný. Väčšie deti dostali farbičky, on bol ešte malinký, takže sme si museli vystačiť vlastnými hračkami. Inak na palube boli aj hračky, ale tie môj syn odmietal.
Čo sa týka jedla, tak nám ho bez problémov aj ohriali, nebol problém.

santafe
6. dec 2017

Nečítala som všetko len som letmo zazrela foto Babyzen kočíka, ja len dodám, že okrem tohto má rozmery palubnej batožiny Cam Cubo a Gmini Travel, sú lacnejšie ako vyšsie spomínaný Babyzen.

vulka
6. dec 2017

My sme používali taký kočík, aký sme práve mali. Raz to bola bugina a raz normálny športový. Nikdy sme do lietadla nekupovali sedačku. Raz sme ju ale potrebovali do auta, tak sme ju zabalili ako batožinu, do ktorej sme ešte vložili cestovnú tašku s oblečením. Všetko bolo vždy OK. Teraz si deti pri nastupovaní do lietadla nesú v ruke podsedáky.

sandral
6. dec 2017

@vulka Zakladateľka má malé dieťa, tam ešte nie je vhodný podsedák.

scarlett1410
7. dec 2017

@andrbeata Ahoj ja uz som letela s roznymi kocikmi a nikdy so ziadnym nebol problem..vzdy som zlozila prinastupe do lietadla a potom nasledne pri vystupe vyzdvihla..tiez sme sli s malym ked este nemal ani rok a ziaden problem..

erikakordosova
31. máj 2018

@renatka100 ahoj chcem sa opytat. My zajtra letime Ryanairom a chcem vediet ci je nutne nejak balit kocik voci poskriabaniu. Alebo ci to bolo okej ked vam ho vlastne hned aj vzali a potom hned po prilete dali 🙂

renatka100
31. máj 2018

@erikakordosova ked isiel s nami do lietadla tak sa nebali, pri vchode do lietadla sa ulozi zlozeny na zem a odtial si ho aj odnesies - odvezies s dietatom -iba raz nam ho dali ku kufrom

jajaaaaa
20. jún 2018

Citam diskusiu a nie je mi uplne jasne, aky kocik sa ku lietadlu moze pouzit. Ja mam taky, co sa da len prelozit na polovicu, nie je az taky skladny. Buginu nechcem brat, maly casto v kociku spi, a bugina sa mi neda sklopit. Dakujem.

gabci070
26. júl 2018

@yanni ahoj. Prosím ťa, čo je to za predlžovadlo? Ďakujem