Športový kočík aj na spanie pre dieťa do 25 kg, ktorý dokážem vyniesť po schodoch

Zodpovedané
21. mar 2019

Dobrý deň,

potrebovala by som poradiť vo výbere športového kočíku do 25 kg. Mala v kočíku spí na obed a zaspáva v ňom aj večer, preto by mal byť odpružený a dosť priestranný, s polohovaním nožičiek. Sedadlo nemusí byť otočné. A ľahký cca do 10 kg, pretože ho musím vynášať na poschodie. Ľahké zloženie by bolo tiež plus. Kolesá buď nafukovacie, alebo z vytvrdenej gumy - len nie penové.

Ďakujem vopred za radu.

Ahoj,

mojou prvou myšlienkou by bol Baby Jogger City Elite - splní ti všetko, okrem váhy, tá je necelých 12 kg. Žiaľ, je to cena za priestor, nosnosť, polohovanie chrbátika a nožičiek a terénne kolesá. Menšou, ľahšou voľbou by bol Baby Jogger City Mini GT, ktorý ale nemá polohovanie nožičiek. To sa ale dá ľahko dokúpiť - dať došiť.

Baby Jogger City Elite


Baby Jogger City Mini GT

Mojím ďalším odporúčaním by bol TFK Lite Mini alebo o čosi ťažší TFK Lite Twist. Perfektným, no drahším modelom by mohol byť aj Mountain Buggy Urban Jungle V3 - v tretej generácii okrem obrovského priestoru aj s polohovaním nožičiek.

TFK Lite Mini


TFK Joggster Lite Twist


Mountain Buggy Urban Jungle

Zo štvorkolesových modelov by som sa obzrela po Britax B-Motion Plus, no tiež prekračuje požadovanú váhu, alebo potom Valco Snap Sport Trend Tailormade (spĺňa aj váhu). Emmaljunga Scooter 4 S je z ponúkaných možností asi mojím najväčším favoritom - spĺňa priestor, terénne vlastnosti, váha je necelých 11 kg, len nosnosť je udávana 15 - verím však, že naisto unesie viac. Miesta je v ňom až-až.

Britax B-Motion 4 Plus


Valco Baby Snap 4 Sport Trend Tailormade


Emmaljunga Scooter 4S

Vhodným otočným modelom by zasa bol Easywalker Mosey+.

Easywalker Mosey+

Chcem ťa ešte upozorniť, že nie vždy je udávaná nosnosť vhodným kritériom - niekedy sa líši v závislosti od krajiny, alebo môže nastať paradox, že kočík s vysokou nosnosťou ponúka len malý priestor. Čo potom z toho, že nosnosť je vysoká, ak sa tam dieťa nezmestí? Skôr pozeraj na priestor, pevnosť konštrukcie a celkovo daj na svoj pocit.


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli