Ako preniesť deti do bytu, keď nemáme výťah?
Prosím, je tu niekto kto mal dve detičky a uspával vonku v kočíku napriklad a potom musel obe preniesť do bytu bez výťahu? 🙂 ako ste to robili? Náš malý bude mať 22 mesiacov ked sa mu narodí surodenec a predpokladám, že budem uspávať aj vonku, možno aj oboch naraz v kočíku neviem.. napadlo mi jedného radšej na chrbte v nosiči a druhé na rukách preniesť? Alebo dá sa to nejako inak bez pomoci ? 😅 a nie nenechám jedno dole kým pôjdem druhé zaniesť 🤣..
Prípadne ako ste to inak robili? Uspávali iba doma alebo niečo iné ?
@stvura jo tak ja kocik nemam šancu dostať do bytu bez výťahu na 3 🙂 preto zvazujem ten nosic alebo potom ozaj len byt s nimi vonku.. alebo posúvať spanky tak aby nespali naraz, ale to sa mi podla mna nebude dariť.. zároveň si predstavujem ze aspon polhodinu budem mat pre seba 🤣 ci uz na spanok alebo nie
@nattholla ved skusis a uvidis,...mne sa to nejako nedarilo, medzi prvymi dvoma mam 2r skoro presne a medzi druhym a tretim tych 18m...ale moje akcne deti velmi zriedkavo spali spolu. A dvojrocny uz skoro vobec nespaval - v skolke vobec nespal tiez (akurat najmensi bol spachtos), takze prakticky som nemala cas na seba vobec - vzdy to mensie spalo a vacsie sa na ihrisku hralo (ja s nim samozrejme), alebo pocas prechadzky jazdilo na traktore/odrazadle.
Jeden v kociari na balk9ne druhy doma v posteli
@janaspa ja som mala medzi detmi rozdiel 2r a 4 mes, zo zaciatku naozaj jeden na balk9ne v kociari, to sme zvlast kocoar na doma a starsi v posteli, velmi rychlo si nasli spolocny rezim na spanie. A to sme boli v jednoizbaku, a ked mpadsi neskor spal aj doma so statsim som sa hrala v kuchyni, vsetko sa da zvladnut. Drzim palce. Mna os nosicov boleli krize, deti v tom velmi spat nechceli a tiez sa budili ked som ich z toho prekladala, nepride mi to prirodzene....
@nattholla v takomto pripade by som asi doma v obyvacke uspavala v kociku, umyla kolieska a nemusis nikoho nosit hore a dole
@nattholla len uspíš a ešte spiacich ich chceš preniesť dnu? Keď nie, tak jedno za ruku pomaly hore a druhe do nosiča 😊 spiacich si neviem predstaviť vynášať súčasne.
@nattholla v takomto pripade by som asi doma v obyvacke uspavala v kociku, umyla kolieska a nemusis nikoho nosit hore a dole
@vikus17489 my sme nali doma na balkone zvlast kociar
No snad si nemyslis, ze 2-rocny ti bude spat v kociku. Nauc ho zaspavat v posteli pri rozpravke, kym sa nenarodi babatko, lebo potom uz bude ziarlit a bojovat o pozornost. Celkovo ho nauc samostatnosti - nech sa sam zahra, oblecie...Lebo budu situacie, ze nebudes mat cas sa mu venovat. Babatko zo zaciatku prespi takmer cely den, niektore zaspia same pri kojeni, ine treba nosit, ci kocikovat (po byte alebo na chodbe). To bude gro tvojej prace - kojit, uspavat, prebalovat. Starsi sa bude musiet zatial zabavit sam. Jemu sa mozes venovat pocas spanku babatka - mozes ho zapajat do varenia, ci domacich prac. Von budete chodit hlavne kvoli starsiemu - na ihriska, na odrazadlo...Cize budes potrebovat nosic pre babatko, aby si ho mala pri sebe, ked budes starsieho napr. hojdat. Aj na prechadzky ho mozes nosit v nosici. Je to praktickejsie pri 2 detoch ako kocik. Starsi uz bude cupitat po svojich.
A v škôlke bude tiež zdrhať z postele? Však sa musí naučiť spať normálne. Učiteľky ho kočíkovať nebudú. A keďže čakáš druhé, tak asi bude musieť skôr. Budeš uspavať dve deti naraz? Nie je jednoduchšie ich naučiť neuspávať? Ešte máš čas do januára.
@anonym_41ab3d neboj sa časom sa naučí spávať, ale nemám záujem ho nechávať teraz vyplakať ani podobné iné metódy. Predstavte si že u nás berú deti najskôr od 3 rokov, nie všetci žijú niekde kde berú už od 2.. nemám peniaze na súkromnú, takže skôr nepôjde a vzhľadom k tomu že je marcový tak s nimi oboma budem doma minimálne rok a pol, kým bude mať 3 a pol. Dovtedy má naozaj veľa času, aby sa naučil zaspať aj bez vyplakania a nútenia ho do niečoho na čo jeho nervový systém, mozog ani emócie nie sú pripravené. Zároveň nie všade v škôlke sa spí a dovtedy možno už naozaj nebude spávať ako aj niekto iný písal.
@nattholla Pisala si, ze ma teraz 18 mesiacov a male sa narodi ked bude mat 22? Takto? To mas potom 4 mesiace na to aby si starsieho naucila spať v postielke. A kde dole si ho nechavala? Len tak v brane? Ak ano, tak urcite to tak nerob, privela riskujes. Ak sa starsi nauci spať v postielke a male sa narodi v zime, tak na zaciatku mozno v kociku pri otvorenom okne v izbe alebo na balkone by som ho nechala. 22 mesacny sa mi zda uz dost velky aby spaval v kociku. Ved skus si k nemu lahnut, precitat rozpravku, urcite si casom na to zvykne a pekne zaspi. Male bude potrebovat nejaky cas kym si vytvorite rezim a idelane aby poobede obe deti spali doma v postielkach. Doobeda vezmes starsieho na prechadzku a pojdete kocikovat, male bude spať.
@anonym_20b47c ja som pisala, ze nie som ochotná nechávať dieťa samé dole, kým vynesiem prvé hore.. nenechavala som ho nikdy samého nikde.. poznám deti ktoré aj v 3 rokoch spia na obed v kočíku, nechápem čo je na tom zlé.. ak to pojde ze bude chcieť v posteli s rozprávkou tak to tak určite budeme robiť, zatiaľ to tak nevyzerá..
A mozno starsi uz nebude chciet poobede spat, vela deti ( aj moja medzi nimi, synovci tiez) prestali pred 2.narodeninami spavat poobede
@anesim možno.. drvivá väčšina ale ten spánok este potrebuje v 2 rokoch aj keď ho mozu začať odmietať.. uvidíme.. este len teraz sme začali prechádzať na 1 a neviem ci to stale nie je skoro, takze asi to nebude taký skorý prechod na 0
Všetkým ostatným dakujem za odpovede 🙂
Mame rovnaky vekovy rozdiel. Na obedny spanok som ich uspavala spolocne na manželskej posteli. Mladsieho som kojila a starsieho hladkala/drzala za ruku
moje dieta zvacsa spalo len doma v posteli, ked bola malicka babatko tak ano aj vonku zaspala v kociku na chvillu najma rano, ale vacsia uz nikdy. A som rada, naucene dieta zaspat poobede v posteli v normalnom case bol pre mna najvacsi dar :D cize realne mali sme to tak ze rano sa islo von okolo 9:30-10tej mini nakup, prejst sa, vyvencit, potom doma obed, potom spat, potom v stat a von a potom domov a okupat a spat :DDD spi sa doma, vonku sa beha... venci... najma pre to starsie. 22mes absolutne v kociku nespavala cez den = ved to mne uz do jasiel chodila v podsate a bola naucena na postel poobede, ako som spominala, ak neratam dovolenky. Tam som nosila golfac pre nu do 3,5r urcite, vyuzili sme na flakanie, na plaz atd a spala kedy chcela. Inak mne mala spavala poobede aj v skolke, bezne.. este aj v predskolskej, kolko krat aj doma ako 5rocna hocikedy na obed zalomila aj ked nemusela vzdy... proste uz som ju nenahanala = kazde dieta je ine :D
Ale inak ked som mala toho vela a na zaciatku mne kocik nevosiel do vytahu tak normalne som malu nechala v kociku dole, vyniesla nakup, zbehla dole a zaparkovala kocik, zobrala dceru a isla hore..
Otazne je koho by si nechala dole a koho vyniesla prveho :D ci maly starsi brat pocka dole, alebo pocka hore a nic nevyvedie :D
No snad si nemyslis, ze 2-rocny ti bude spat v kociku. Nauc ho zaspavat v posteli pri rozpravke, kym sa nenarodi babatko, lebo potom uz bude ziarlit a bojovat o pozornost. Celkovo ho nauc samostatnosti - nech sa sam zahra, oblecie...Lebo budu situacie, ze nebudes mat cas sa mu venovat. Babatko zo zaciatku prespi takmer cely den, niektore zaspia same pri kojeni, ine treba nosit, ci kocikovat (po byte alebo na chodbe). To bude gro tvojej prace - kojit, uspavat, prebalovat. Starsi sa bude musiet zatial zabavit sam. Jemu sa mozes venovat pocas spanku babatka - mozes ho zapajat do varenia, ci domacich prac. Von budete chodit hlavne kvoli starsiemu - na ihriska, na odrazadlo...Cize budes potrebovat nosic pre babatko, aby si ho mala pri sebe, ked budes starsieho napr. hojdat. Aj na prechadzky ho mozes nosit v nosici. Je to praktickejsie pri 2 detoch ako kocik. Starsi uz bude cupitat po svojich.
@kp7333 nerozumiem tomu, čo je zle na tom aby spával v kočíku alebo nosiči.. ako som písala vyššie poznám deti ktoré tak zaspávajú aj v 3 rokoch.. každopádne ďakujem za názor.. jedno dieťa doma mám takže viem čo zahŕňa starostlivosť o bábätko.. ja mam v okolí zase rodinu a priateľov, ktorí naopak venovali gro svojej pozornosti v rámci možností staršiemu a zapájali ho do starostlivosti o mladšie... pýtala som sa na niečo iné.. samozrejme ho učím samostatnosti vrámci možností jeho aktuálnemu veku
@anonym_20b47c ja som pisala, ze nie som ochotná nechávať dieťa samé dole, kým vynesiem prvé hore.. nenechavala som ho nikdy samého nikde.. poznám deti ktoré aj v 3 rokoch spia na obed v kočíku, nechápem čo je na tom zlé.. ak to pojde ze bude chcieť v posteli s rozprávkou tak to tak určite budeme robiť, zatiaľ to tak nevyzerá..
@nattholla tak hlavne ani to nie je pre to dieta zdrave v takej polohe spat v kociku , ved to uz je velkac aby 2,5-3 a nebodaj viac rocne dieta takto spavalo. V neposlednom rade to pomoze potom so skolkou.. ak nebude zvyknute dieta spat v posteli, lebo zaspava ako babatko v kociku, tak ako sa to tam nauci zalahnut aspon a oddychnut si? len tazko... ale je to tvoje rozhodnutie teda.. len neviem si velmi dobre predstavit ako budes chodit s dvoma kocikmi, pripadne surodeneckym a ake to bude komfortne... ved to je tazke velke a fakt nepohodlne pre vacsie dieta uz (teda podla mna), tak aj to zvaz... a to nemyslim v zlom 🙂 mam kamosku s dvojickami a ta odmietla aj dvojkocik, povedala, ze radsje kocikovat nebude, nie je tazny kon :D tak mali dva a isli von iba ked boli dvaja na deti :D cize isli sme my, alebo ine kamosky alebo rodina...
@kp7333 nerozumiem tomu, čo je zle na tom aby spával v kočíku alebo nosiči.. ako som písala vyššie poznám deti ktoré tak zaspávajú aj v 3 rokoch.. každopádne ďakujem za názor.. jedno dieťa doma mám takže viem čo zahŕňa starostlivosť o bábätko.. ja mam v okolí zase rodinu a priateľov, ktorí naopak venovali gro svojej pozornosti v rámci možností staršiemu a zapájali ho do starostlivosti o mladšie... pýtala som sa na niečo iné.. samozrejme ho učím samostatnosti vrámci možností jeho aktuálnemu veku
@nattholla A dalsia vec, mysli aj na svoj chrbat.. jedno dieta v nosici, druhe na rukach, este nebodaj taska.. co si rambo? ako skusit mozes, aj tak si podla mna v praxi potom najdes najlepsie riesenie 🙂
@bolarazjedna tak nezobudi sa mi ani teraz tak ma 11 kg a v pohode to dávame🙂 kocik doma mat nebudem, mame malý byt, ale inak super rady dakujem 🙂) mozno si to len ťažko predstavujem, ale starsi je dost šikovný a mozno to ozaj bude zvládať..
@nattholla mám januárové a decembrové a boli sme vonku celý spánok, načo prenasat spiace dieťa. A vonku som bola aj 4h, keď toľko spali
Keď boli dvaja, spali poobede doma, keď že starší má už len jeden spanok
@nattholla tak hlavne ani to nie je pre to dieta zdrave v takej polohe spat v kociku , ved to uz je velkac aby 2,5-3 a nebodaj viac rocne dieta takto spavalo. V neposlednom rade to pomoze potom so skolkou.. ak nebude zvyknute dieta spat v posteli, lebo zaspava ako babatko v kociku, tak ako sa to tam nauci zalahnut aspon a oddychnut si? len tazko... ale je to tvoje rozhodnutie teda.. len neviem si velmi dobre predstavit ako budes chodit s dvoma kocikmi, pripadne surodeneckym a ake to bude komfortne... ved to je tazke velke a fakt nepohodlne pre vacsie dieta uz (teda podla mna), tak aj to zvaz... a to nemyslim v zlom 🙂 mam kamosku s dvojickami a ta odmietla aj dvojkocik, povedala, ze radsje kocikovat nebude, nie je tazny kon :D tak mali dva a isli von iba ked boli dvaja na deti :D cize isli sme my, alebo ine kamosky alebo rodina...
@simca06022011 urcite by som nechodila s dvoma🙂 plánujeme zatial mat surodenecky, casto chodím aj mimo sídliska alebo na nákup a nevidím reálne aby malý bol poslušne v takom veku iba pri mne, ked vidim ako teraz chodi vsade len nie kde ja chcem :D :D takze kocik bude istota aby mi nezdrhol. A ano mozno su deti ktoré poslušne v 2 rokoch cupitaju, ja zase som bola dnes s kamoškou ktorej ešte v 2,5 roku stale zdrha a bez kočíka nevie ist ani odviesť starsie do škôlky alebo na nákup :D proste su deti rôzne:D ale mozno sa mi ich nebude dat oboch uspat v kociku jasne.. starsi napr zacal spavat v kociku az v 8-9 mesiacoch dovtedy iba prsnik alebo nosič.. ale dnes su uz aj tie súrodenecké dobre vymyslene ľahké a malé 🙂) ale chapem ako to myslíš
@nattholla mám januárové a decembrové a boli sme vonku celý spánok, načo prenasat spiace dieťa. A vonku som bola aj 4h, keď toľko spali
Keď boli dvaja, spali poobede doma, keď že starší má už len jeden spanok
@luliu aspoň si mi dodala odvahu že sa to dá zvládnuť a nezmrznúť 😅 lebo zatial ak som to niekomu spomenula, že nad tým premýšľam, tak všetci na mňa kukali že či mi šibe byť s nimi celý čas vonku..
To fakt neries 😆 plánovať môžeš ale deti zmenia .. mám 15 m rozdiel a teda boli časy kedy mladší spával na zemi na matraci 😆 alebo na balkóne v koci
@simca06022011 urcite by som nechodila s dvoma🙂 plánujeme zatial mat surodenecky, casto chodím aj mimo sídliska alebo na nákup a nevidím reálne aby malý bol poslušne v takom veku iba pri mne, ked vidim ako teraz chodi vsade len nie kde ja chcem :D :D takze kocik bude istota aby mi nezdrhol. A ano mozno su deti ktoré poslušne v 2 rokoch cupitaju, ja zase som bola dnes s kamoškou ktorej ešte v 2,5 roku stale zdrha a bez kočíka nevie ist ani odviesť starsie do škôlky alebo na nákup :D proste su deti rôzne:D ale mozno sa mi ich nebude dat oboch uspat v kociku jasne.. starsi napr zacal spavat v kociku az v 8-9 mesiacoch dovtedy iba prsnik alebo nosič.. ale dnes su uz aj tie súrodenecké dobre vymyslene ľahké a malé 🙂) ale chapem ako to myslíš
@nattholla ano to je dalsia vec, to utekanie deti... ja hlavne o tom spanku som pisala, naj by fakt bolo cez obed spat doma a on ti potom vydrzi a ked sa vratite domov nemusis dvoch nosit. Popravde moja v 2rokoch a 2 mesiacoch by sa u nas na schodoch urcite strepala... sama. to vzdy za ruku, bola take nemehlo male a furt som stresovala ked sa len priblizila ku schodisku :D ale ono najlepsie to uvidis, ked to budes riesit v praxi
@nattholla Ok. Ale neodpovedala si na to, ze ci ma teraz 18 a 22 bude mat ked sa narodi druhe. Lebo o to prave ide, ak je to takto, tak mas stale 4 mesiace na to aby si ho naucila spat v postielke. A to ze niektore kamosky vozia v kocari aj 3 rocne, nie je podla mna dobre, ako ti tu uz aj ine pisali, ako potom bude spať v skolke? Ci radsej ho tam nedas? 3 rocne sa v kocari ani poriadne nevyspi. Za tie 4 mesiace ten poobednajsi spanok urcite nacvicite, zacala by som uz postupne to skusat.
@nattholla nic v zlom, ale myslim, ze si starostlivost o 2 deti idealizujes. Cerpala som (tak ako aj ine zeny) z vlastnej skusenosti, tiez mam podobny vekovy rozdiel medzi detmi. A hoc som bola tiez naviazana na svoje jedine dieta, po narodeni druheho som na starsie mala minimum casu. Jednoducho babatko ma potrebovalo viac. Nehovoriac o tom, ze zladit spanky novorodenca so spankom dvojrociaka je nemozne. Sama uvidis, ako sa veci vyvinu.
@bolarazjedna tak nezobudi sa mi ani teraz tak ma 11 kg a v pohode to dávame🙂 kocik doma mat nebudem, mame malý byt, ale inak super rady dakujem 🙂) mozno si to len ťažko predstavujem, ale starsi je dost šikovný a mozno to ozaj bude zvládať..
@nattholla My sme boli v jednoizbaku (33m²), dve deticky s 16 mes. rozdielom a teda v pohode sme 2 kociky na spanie mali dnu. Mladsi v hlbokom v pravej ruke a starsia uz v sportovom v lavej ruke a tak som ich jedno obdobie hajkala aby zaspinkali. Potom som starsiu prelozila na matrac co bol na chodbe a mladsieho do postielky. Ale to podla okolnosti a inych faktorov. A to sa fakt z mesiaca na mesiac moze pri nalinkom menit. Neboj nic, najdes si system, aj kocik do bytu das ak bude treba.
@nattholla tak máš len dve možnosti. Buď sa budeš prechádzať alebo uspíš doma.
Tretia je len pre extrémistov: vynesieš kočík s dvoma spiacimi deťmi.
Moje decká mali od malička slabý spánok. Ani ako bábätko sa mi ich nepodarilo preniesť bez zobudenia. Nieto ešte keď boli väčší.
Asi najľahšie by bolo mať to menšie v nosiči a odniesť len staršieho ale sú deti čo v nosiči nespia. A sú aj také ako môj najmenší, že nespí v koči. Nikdy nevieš akú budeš mať variantu.
Ber to deň po dni. Jeden deň deti niečo zvládnu a druhý to nedávajú. Prosto nefixuj sa na tú myšlienku čo by bolo keby. Prispôsobíš sa deťom.
@patka06 jo ale aj doma nechápem vlastne ako to robit ? Starsi sa musí zahrať sam kym zaspi mladšie? Tak teraz ho prenasam a nezobudim ho 🙂 ci uz v nosiči alebo len na rukách, ale tie dve neviem ako vlastne fungovat
@nattholla medzi mojimi je rozdiel 23 mesiacov a hol to zahul. Mladšie bolo kojene, tak zaspavalo na prsníku a staršie v kočíku tak, ze som polosedela-pololezala pri kojeni a nohami vozila druhé babo v kočíku. Keď to teraz píšem, sama sebe sa smejem.
Viem, ze si sa na to nepytala,ale na tvojom mieste by som naucila starsie dieta zaspavat same. Mam 2 a pol rocny rozdiel a kebyze mi starsia nevie uz zaspat sama, tak by som sa zblaznila, kedze novorodena mi trpela refluxom a uspat ju v kociku bolo nerealne, v nosici sa mi tiez vela krat zgrcla, cize kebyze som vonku dvakrat az trikrat ogrcana tiez nic moc. Mne velmi pri starsej pomohlo odmeňovať ju nalepkami na plagat aby som ju motivovala zaspat samu. Najprv som bola pri nej v izbe a ked zacala zatvarat oci, tak som jej povedala, ze ju budem chodiť kontrolovat kazdu chvilku ci spi a ked zaspinka sama, tak dostane nalepku. Chodila som za minutu, za dve.. Potom za 5 az 10minut..a casom to šlo a za 5 nalepiek mala potom ze bombu do kupela... A podobne. Za 2 mesiace uz aj zabudala ze treba odmenu a zaspavala sama, tak sme odmenovali len obcas az teraz, ze som ju chodila kontrolovat len postupne 🙂 a ked bolo s malou najtahsie aspon som vedel a, ze nebude problém, ze starsia nepospi a bude potom zla. Ide to aj bez vyplakania, len treba najst aky sposob by vyhovovalo tvojmu dietatu 🙂
Keby si mala dvojkocar a spali spolu, idealne sa dibre obliect a bud sa prechadzat, alebo sadnut niekde do kaviarne a citat si, deti vonku za oknom. Tak som to robila v meste. Doma chvalabohu som to riesit nemusela, mame dom. Neprenasala by som deti c respektive som to nikdy nezvladla bez zobudenia🤣
@nattholla vlozna taska do kocara. Ale poobedny spanok som riesila doma pre istotu.

Jeden v kociari na balk9ne druhy doma v posteli