icon

Ako preniesť deti do bytu, keď nemáme výťah?

nattholla
7. okt 2025

Prosím, je tu niekto kto mal dve detičky a uspával vonku v kočíku napriklad a potom musel obe preniesť do bytu bez výťahu? 🙂 ako ste to robili? Náš malý bude mať 22 mesiacov ked sa mu narodí surodenec a predpokladám, že budem uspávať aj vonku, možno aj oboch naraz v kočíku neviem.. napadlo mi jedného radšej na chrbte v nosiči a druhé na rukách preniesť? Alebo dá sa to nejako inak bez pomoci ? 😅 a nie nenechám jedno dole kým pôjdem druhé zaniesť 🤣..

Prípadne ako ste to inak robili? Uspávali iba doma alebo niečo iné ?

anonym_83109f
10. okt 2025

Ja by som ich vôbec neprenášala. Buď by som ich dala spať dnu alebo von. Prečo také prekladanie

anonym_37a150
10. okt 2025

Ja mám rozdiel medzi deťmi 19m. Bývali sme na 3 poschodí, bez výťahu a spodných priestorov- stará bytovka. Pôjdeš a ideš rovno na schody alebo po schodoch do pivnice čiže žiadny priestor na manipuláciu. Mala som kočík na odpájanie s rúčkou aby som mohla vynášať hore. Tak keď dieťa spalo, preniesla som aj s vaničkou. Druhé išlo peši. Vonku som používala skejtik.

kikuska_wedge
10. okt 2025

Mne sa podarilo vyklopit malu z nosica tak, aby sa nezobudila len zriedka. Z chrbta to povazujem za nemozne. Ja mam taky kocik, ze vanicku viem vykliknut. Takze bezne mam jedneho v nosici a vanicku alebo vajce v ruke, plus za ruku tretie 🙄

anonym_a92a02
10. okt 2025

to vážne dvojročné dieťa vláčiť na chrbte? 🙏🤣aby spalo?
obedný spánok doma. čo iné.

kaca222
10. okt 2025

Obdivujem že môžeš dieťa prenášať bez toho, že by sa zobudilo 😃 je nemôžem ani zmeniť nastavenie chrbtovej opierky 🤣
Dole by som v pohode nechala, ale ja to mám len 2 poschodia, ak ty 10, rozumiem, že máš obavy.
Za mňa len 2 možnosti: uspavat doma na balkóne (ak máte balkón) alebo byť celý čas vonku až kým sa nezobudia

anonym_a5626b
10. okt 2025

jedno decko si prehodim cez rameno a druhe vo vanicke vynesiem ... xy x som dieta prenasala v rukach a nezobudilo sa ked som ho vyberala ...

anonym_1d2f10
10. okt 2025

22 mes je dost velke dieta, naučila by som na postieľku, mas cas kym sa mladsie narodi. A kedze je dost velke dieta, vydrzi mozno vonlu dlhsie aj bez spanku.. kym trebars cosi potrebuješ
Pre mna, ked dieta spalo v izbe bol to najkrajší okamih dna. Aj ked mladsie nespalo, ale proste ta mentalna pauza, aj fyzicky oddych (male babo na ten pohyb nie je narocne)
Lebo noci boli zle, psychika nevladala, sila tiež nie. Nesilit to a nechať dieta doma spat a ja zatial sa ako tak spamätať a trebars najest, vybavit telefon v klude.
Takze chcem len to, ze mysli na seba, to strasie dieta už vies pekne prisposobit sebe, das skôr ci neskor spat.. mladsiemu nevysvetlis
A teda moja obeta by tymto skončila, nekomplikovala by som nosice, spanky starsieho mimo domu a uz vobec nenosila na rukach dvoch. Radsej pockam na lavicke vonku. Mas len 1 chrbat a potrebujes ho mnoho rokov este

evkatk
10. okt 2025

V podstate 2- ročné dieťa netreba vynášať hore schodmi, také už vybehne samo. Taktiež také potrebuje svoju posteľ na spanie. V kočíku sa nevyspí. Nevyspali sa v tom veku ani moje, aj keď naše kočíky Liberty mali vo vnútri rozmery 1,20 x 0,6 m a športové násadky rozložené boli ešte väčšie. Dieťa na spanie potrebuje svoj priestor a ten mu kočík nezabezpečí. Pripnuté tiež spať nemôže, potrebuje sa aj otočiť. Tak si zadeľ čas tak, aby si vyhovela obom deťom.

maryetta
10. okt 2025

Skusim aj zo zivota? 3deti neznasali kocik. Spali vylucne doma. (Teda ak vobec spali).
Stvrta bola rada v kociku. Resp do minuty zaspala. A teda nova situacia ktoru jednoducho riesis za pochodu. Ako nahle som ale presla na sportovy kocik bolo po spani a tak sa tiez naucila na spanok v izbe. Naozaj za ten rok co ubehol ked sa stalo fuuuu ani nie 5x. Mozno tak 3x ze zaspala aj v tomto kociku.

dasenka26
10. okt 2025

@nattholla ja som bývala na 3 poschodí bez výťahu a mala som dvojičky. Do dvojickoveho kociara som ich znášala po jednom, aj naspäť, iná cesta nebola. Bola to malá bytovka na dedine, už tam nebyvame🙏

vanilka83
10. okt 2025
@nattholla

@patka06 jo ale aj doma nechápem vlastne ako to robit ? Starsi sa musí zahrať sam kym zaspi mladšie? Tak teraz ho prenasam a nezobudim ho 🙂 ci uz v nosiči alebo len na rukách, ale tie dve neviem ako vlastne fungovat

@nattholla tiež som nad tým dumala ako to bude,aj tu som hľadala rady,ale ver mi všetko bude úplne aj tak ináč ako majú a robia ostatní. Veď nebude už tak malý,bude mať 2 roky normálne mu zatiaľ pusti rozprávku a ty zatiaľ uspis malé v spálni, už počas celého tehotenstva som mu hovorila ako to bude,keď bude mať malého bračeka, mala som rozdiel 2 roky a 9 mesiacov medzi nimi a na šťastie to všetko chápal, že musím ho nakojit, prebalit,uspať,prezliecť a musel sa zahrať sám vtedy. Uč ho samostatnosti a aby si si aj ty mohla trochu nohy vyložiť uspavat doma. Sem tam,keď tak na vychádzku. Ja som poobede uspala najprv malého ten vždy rýchlejšie zaspal a potom som prešla do druhej izby a uspala staršieho, neskôr sa mi podarilo ich dávať spat už spolu naraz to bola pecka keď mi 3 hodiny spali a ja som mohla oddýchnuť.

kaca222
10. okt 2025
@evkatk

V podstate 2- ročné dieťa netreba vynášať hore schodmi, také už vybehne samo. Taktiež také potrebuje svoju posteľ na spanie. V kočíku sa nevyspí. Nevyspali sa v tom veku ani moje, aj keď naše kočíky Liberty mali vo vnútri rozmery 1,20 x 0,6 m a športové násadky rozložené boli ešte väčšie. Dieťa na spanie potrebuje svoj priestor a ten mu kočík nezabezpečí. Pripnuté tiež spať nemôže, potrebuje sa aj otočiť. Tak si zadeľ čas tak, aby si vyhovela obom deťom.

@evkatk prosím ťa, to že tvoje sa v kočíku nevyspali neznamená, že sa žiadne nevyspí 🙂 milujem toto zovšeobecňovanie.
Mimochodom, spanie v kočíku má jeden obrovský benefit, ktorý v postieľke len ťažko zabezpečíš, a tým je spánok na čerstvom vzduchu.

anonym_65dee1
10. okt 2025

@nattholla nechcem ti brat ilúzie, mám rozdiel 2 roky a spolu na obed mi spavali až keď preslo mladšie na jeden spánok, t.j. cca po roku

anonym_e529f4
10. okt 2025

@nattholla nekupovala som byť bez výťahu. To nie len o teraz nosení deti ale aj všetkého ostatného.

lulu0123
10. okt 2025

Podla mna bude trvat kym budu mat rovnake spanky.Ved starsi bude mat jeden,ak nezacne odmietat aj ten,ako vsetky moje 3 deti po 2. roku a babo bude spat niekolkokrat denne.Ja som vzdy na spanok najstarsieho bola doma.A von sme chodili ked spalo babo a mohla som sa venovat starsiemu niekde na ihrisku.Mladsie dieta som uz nejako specialne nekocikovala.Zaspalo cestou na ihrisko.Ak nie,supla som ho do nosica a venovala sa starsiemu.My sme mali na kocik len taky stupienok,alebo som videla aj take sedacky za kociar.Mozno aj to by vam stacilo.

dalyn
10. okt 2025

Obe deti som davala spavat na balkon za akehokolvek pocasia (mali super fusak takze aj celu zimu) Neuspavala som ich, proste som ich vlozila do kocika a zaspinkali sami. Pre mna bol zabity cas sa s kocikom bezcielne prechadzat po vonku (hlavne ked fukalo a bola zima) este ked sme vybehli s manzelom, alebo s kamoskami ked bolo pekne tak to hej 👍 Za ten cas co zvykli spat na balkone som navarila, upratala, alebo si doma porobila co som potrebovala. Ak mas balkon tak to urcite odporucam 👍

veronicka88
10. okt 2025

Dvojročné dieťa ktoré plnohodnotné rozumie vonku hovoríš už nemá dôvod bojkotovať svoju vlastnú posteľ.(Rátam aj to že si k nemu lahnes kým zaspí)veď je to prirodzené že sa spí v posteli. To ho naozaj stále kocikukes?a ak teraz plánuješ môžeš si byť na 1000% istá že všetko čo budeš mať naplánované vyvrbi úplne ináč.zbytocne si zaťažuje s hlavu. Roes čo je teraz-dvojrocaka ktorý nespí v posteli

funicka
10. okt 2025

Ahoj, urcite naucit deti spavat v postielke. Idealne od narodenia. To neni hejt, skusenosti 😀 niet nad to uspat naraz na ten jeden spanok aspon a chvilu byt "bez deti". Pri prvom som tiez tak na tom nebazirovala a pekne si to posr...dalsie dve deti od narodenia hlavne v postielke spanky

anonym_7ed7d9
10. okt 2025

Realne zivot matky 2 deti s takym vekovym rozdielom? Vies kolko krat sa stane ze sa im budu spanky krasne spolocne prekryvat? Malo…..
Starsie davat ma spanok doma v postielke..to bude tvoj priestor sa venovat mladsiemu..navarit , upratat atd.
A hlavne neviem si predstavit situaciu ze starsie spi a mladsie sa zobudi ze chce jest a ty si vonku. Hlavne ked zacnes napr davat prikrmy, alebo zle pocasie a ty budes kojit a neni v okoli ani lavicka a prsi, snezi atd..alebo mladsie dieta na UM a rozrabat kdesi na ulici mlieko (zalezi kde byvas samozrejme).
Nekomplikuj si to a nauc starsie spat v postielke.

anonym_92c8e2
10. okt 2025

mame kocik na balkone

anonym_cb5f29
10. okt 2025

Treba jednoznačne naučiť 2 ročného na obedný spánok doma. Teraz máš čas a vôbec nie je potrebné nechať dieťa vyplakať. Stačí vysvetliť a odísť a keď bude protestovať, čo isto bude, (keďže doteraz spáva v kočíku),tak sa vrátiš. Opakuješ, kým nezaspí. Intervaly predlžuješ. Dieťa to pochopí, lebo mu to s láskou a vľúdne vysvetluješ a opakuješ. Robíš to pre jeho pohodlie a aj pre to svoje. S príchodom 2.dieťaťa sa mu už nikdy nebudeš venovať, tak ako kým je sám, uč ho, čo môžeš, aby bol samostatný. Jedlo, hygiena, obliekanie a aby sa sám aspoň chvíľu prehral. Skús prekonať to bielo-čierne videnie, že všetko okrem behania v kočíkú s dvomi deťmi, je zlé a dieťa učiť spať v posteli = nechať dieťa vyrevať. Pracuj na tom teraz, potom už bude neskoro, keď budeš padať nahubu. Ďalšia vec je, že s novorodencom v januári byť vonku si neviem predstaviť. To malinké nemôže byť niekoľko hodín vonku a každú chvíľu bude chcieť papať. Treba prebaliť, lebo je citlivá koža. Ak bude fúkať vietor, tak to ani ísť von nie je dobrý nápad. Na druhej strane väčšinou sú také malé detičky bezproblémové, keď majú základné potreby naplnené. Ani uspávať netreba. Skôr treba zvládať to staršie.

kaca222
11. okt 2025

My máme dve deti, 3r a novorodenec a úplne v pohode nám starší spáva v kočíku. Keď sa dá a chce sa nám, ideme von, keď nie, spí na balkóne. Denné spánky má starší výlučne na vzduchu v kočíku odkedy mal pár týždňov, dovtedy sme bojovali s postielkou.
Nenechaj si nahovoriť že MUSÍ spať v postieľke. Nemusí, ide len o to, čo vám bude najlepšie vyhovovať

andreatytler
11. okt 2025

@nattholla Nosit 2 spiace deti na rukach na 3 poschode 2x denne bez toho aby sa zobudili? To je sialeny napad. To sa nebojis ze na tych schodoch spadnes? Naco vobec planujes takuto akrobatiku? Celkove to nie je dobry napad spajat spanok s takymto nosenim. Radsej planuj ucit deti spat v posteli.

linduska86
11. okt 2025
@nattholla

@patka06 jo ale aj doma nechápem vlastne ako to robit ? Starsi sa musí zahrať sam kym zaspi mladšie? Tak teraz ho prenasam a nezobudim ho 🙂 ci uz v nosiči alebo len na rukách, ale tie dve neviem ako vlastne fungovat

@nattholla nemáš balkón ? A ak nie takého nauc ich späť posteli ako ja rozmýšľam prečo niektorí ľudia majú deti keď x sa na internete dokážu pýtať tak stupídne otázky keby nebol modrý koník tak čo by ste s tými deťmi robili?

lienka9
11. okt 2025

@nattholla ja by som na ten jeden spanok mensie uspavala v nosici kludne vpredu (nechapem preco na chrbte pises) starsie v kociku..mladsie potom vyniesla hore a vratila sa pre starsie..to aj ked by spalo menej cez obed nic sa nestane (ak by ho zobudili) sama pises ze aj teraz ho prenasas,tak snad nieje az taky haklivy na presuny a hluk..a zas kolko moze trvat kym vynesies jedno dieta hore,zlozis do postielky a vratis sa..my sme byvali tiez na 3tom bez vytahu..

detickyy
11. okt 2025

@nattholla Existuje aj kočiar pre dvojičky, ak by mali obe deti spať naraz vonku. Osobne si myslím, že spánok staršieho dieťatka sa už vonku nemusí konať. Naši starší mali 24 m rozdiel a spinkali poobede v postieľkach spolu, keď boli starší. Zo začiatku starší syn spal sám v izbičke a ja som riešila bábätko ako bolo treba, lebo každý deň bol iný 🙂. Neskôr sme mali dvojičky a tie som mala jeden spánok v kočiari vonku na prechádzke alebo niekedy aj na balkóne, aby som niečo stihla urobiť. Druhý spinkali doma v postieľkach. Všetko je o nastavení danej mamky a rodiny.

evelina9
11. okt 2025

@nattholla mame rozdiel 23 mesiaciov, a neriešila som kočík s vanilkou, ale do sportaka som dávala takú tú vkladaciu vaničku, perfektná vec, starší predpokladám pomaličky schody zvládne popri tebe a malého si prenesies v tej vanícke ako v taške :D

dzina007
11. okt 2025

Ja som mala rozdiel 15 masiacov, a vzdy som jedno zaniesla dole hore a druhe cakalo. A inak obe mi spali presne naopak, to co spalo doma vonku nespalo a to co spalo vonku nespalo doma cez den. 😀
Je dost mozne ze to 2 rocne ti uz po schodoch vycupita aj same.

majlo1234
11. okt 2025

A teda starsi ked potreboval spanok a odmietal, tak som ho uspavala v aute, na bajku, v kocari, v nosici, hocijako🤣len aby spal

evkatk
12. okt 2025

Nasúkať do kočíka 2 - ročné dieťa, ktoré má v priemere 98 - 100 cm a do 15 kg nie je jednoduché. A pochybujem, že je to pohodlný spánok. Čerstvý vzduch je aj pri otvorenom okne a to taký istý ako vonku. Akurát na poschodí je o niečo čistejší bez prachu, a priamych výfukov z áut, čoho je dole neúrekom.