Ako preniesť deti do bytu, keď nemáme výťah?
Prosím, je tu niekto kto mal dve detičky a uspával vonku v kočíku napriklad a potom musel obe preniesť do bytu bez výťahu? 🙂 ako ste to robili? Náš malý bude mať 22 mesiacov ked sa mu narodí surodenec a predpokladám, že budem uspávať aj vonku, možno aj oboch naraz v kočíku neviem.. napadlo mi jedného radšej na chrbte v nosiči a druhé na rukách preniesť? Alebo dá sa to nejako inak bez pomoci ? 😅 a nie nenechám jedno dole kým pôjdem druhé zaniesť 🤣..
Prípadne ako ste to inak robili? Uspávali iba doma alebo niečo iné ?
Poobedňajší spánok nechaj oboch doma. Ostatné spánky. kým bude spať mladší v kočíku, dáte si s väčším prechádzku, ihrisko, proste ostanete vonku. Neprenášala by som spiace dieťa po schodoch, to sa akurát tak zobudí.
@nattholla nechaval som jedno dole. Nechapem preco nie. Aj suseda to tak robila (ma dve male deti blizko pri sebe). Ale teda mne sa zobudili vzdy takze uspavanie v kociku a prenasanie nebola cesta. Myslis ze kym ho narves do nosica tak sa nepreberie?
@really8 no práve kvôli tomu aby mi ho susedia nezobudili, u nás nikto nemá malé deti a nechodia zrovna potichu po schodisku 🙂
Čo sa týka nosiča, tak skôr by som ho rovno uspavala na chrbte v ňom.. potom odpadá to "rvanie".., ale nikdy som nezobudila maleho kym som ho davala do nosica ale iba vpredu, dozadu neviem ci by sa mi to podarilo bez zobudenia..
Ako si to potom robila ?
Prečo ich musíš uspavat v kočíku? Prečo s nimi nedostaneš vonku, ked uz budú spať v kočíku?
Rozdel spánky tak, aby spali aj doma, aj v kočíku. Tak sme to mali my a nemôžem si vynachváliť.
Poobedňajší spánok nechaj oboch doma. Ostatné spánky. kým bude spať mladší v kočíku, dáte si s väčším prechádzku, ihrisko, proste ostanete vonku. Neprenášala by som spiace dieťa po schodoch, to sa akurát tak zobudí.
@patka06 jo ale aj doma nechápem vlastne ako to robit ? Starsi sa musí zahrať sam kym zaspi mladšie? Tak teraz ho prenasam a nezobudim ho 🙂 ci uz v nosiči alebo len na rukách, ale tie dve neviem ako vlastne fungovat
Ja by som sa dopredu takymto niecim asi moc nezapodievala, lebo aj tak to bude isto inak, ako si to cele naplanujes 😀
22 mesiacov je akurat čas na to, aby sa dieta naučilo spat jeden poobedny spánok doma v posteli. Miesto ekvilibristiky s detmi nacvicuj radsej toto.
Ja mám rozdiel 16m a mala som len 1 kocik,ziadne spoločne spanie vonku sa nekonalo.
@really8 no práve kvôli tomu aby mi ho susedia nezobudili, u nás nikto nemá malé deti a nechodia zrovna potichu po schodisku 🙂
Čo sa týka nosiča, tak skôr by som ho rovno uspavala na chrbte v ňom.. potom odpadá to "rvanie".., ale nikdy som nezobudila maleho kym som ho davala do nosica ale iba vpredu, dozadu neviem ci by sa mi to podarilo bez zobudenia..
Ako si to potom robila ?
@nattholla aky mate velky panelak ze je sanca ze zrovna niekto pojde? Tak ja som mala druheho pred letom (mam rozdiel 18m) takze nehrozilo naobed ist von. Spali doma. Ale teda oboch som ucila ze polozim ulozim a odchadzam. Akoze sak niekedy som sa aj 5x vracala no ale naucili sa. Starsieho som trenovala pred narodenim druheho ze musi zaspat sam
@patka06 jo ale aj doma nechápem vlastne ako to robit ? Starsi sa musí zahrať sam kym zaspi mladšie? Tak teraz ho prenasam a nezobudim ho 🙂 ci uz v nosiči alebo len na rukách, ale tie dve neviem ako vlastne fungovat
@nattholla Uložiť obe deti naraz, aby zaspávali súčasne. Alebo väčší v posteli zaspáva, kým menšie nadojčíš. Pritom môžeš rozprávať rozprávku, spievať uspávanku ...
Susedia ho chôdzou po schodoch nezobudia, deti nemusia počas dňa spať v úplnom tichu
Neviem koľkáte poschodie, ale mne príde nereálne 2rocne, min. 12 kilove spiace dieťa držať na rukách tak, aby sa nezobudil a popritom otvárať zamknuté dvere napr.... Aspoň teda moje dieťa by sa isto zobudilo na to.
Ja mam 20mesiacov medzi deťmi, starsi do roka spal cez deň iba keď som ho kočíkovala.... A vlastne teraz ma 3 a na obed stále spí v kočíku, ale v izbe (mame na to samostatný kočík). Bez kočíka nezaspím veľakrát ani po 1,5hodibe uspavania....
Staršie dieťa predpokladám spí už len 1x. Ja som to zorganizovala tak, že malinký spal v kočíku doobeda, kým som so starším urobila prechádzku (nemali sme súrodenecký kočík ani stupienok). Na obed som ich uspavala a uspávam spolu - starší v kočíku, jednou rukou ho hojdam, druhou rukou držím mladšieho a on zaspáva na prsníku. Pre mňa je to takto najrýchlejšie, najefektívnejšie. Síce som ti neporadil a k otázke, ale možno budeš premýšľať aj o iných alternatívach ako uspať oboch vonku.
@nattholla no to mas velky rozdiel medzi detmi, myslis ze ti budu obe spat naraz? Ja mam rozdiel 18m a teda mi dcera so synom zriedkakedy spolu spali...ja som sla von s kocikom a nosicom spolu - nemala som surodenecky kocik aj ked som po nom velmi tuzila. Byvali sme na 4tom s minipidi vytahom a tak som brala len v tej vanicke dieta...dcera malokedy spala, takze spolu so mnou slapala na stvrte (kocik ani vanicka nevosli do vytahu, potom neskor sportovy uz vosiel
@nattholla ešte k tomuto.... Ak sme neboli vonku, tak áno, bud starší sa pohral sám v kuchyni (ja som uspavala medzitým menšie v detskej, dvere som mala pootvorené) a starší to vydržal na počudovanie celkom dobre. Ak sa stalo ze pribehol, chcel sa mojkat, dovolila som, neposielala som preč, pritulil sa, akurát som u vždy vravela, aby bol ticho, našťastie v tomto nijako neprotestoval a nevyjadroval svoju žiarlivosť. Alebo som staršiemu čítala rozprávku a medzitým malého uspala na prsníku.
Prečo ich musíš uspavat v kočíku? Prečo s nimi nedostaneš vonku, ked uz budú spať v kočíku?
Rozdel spánky tak, aby spali aj doma, aj v kočíku. Tak sme to mali my a nemôžem si vynachváliť.
@anonym_e8422f nemusím uspavat v kociku, ale urcite budú dni kedy to budem robit.. momentalne starsi zaspáva uz iba v kociku alebo v nosiči.. prsnik na uspavanie som zrušila a v postielke zatial spat nevie sam a žiadne vyplakavanie neplánujem robit.. čiže ak sa podarí na to zvyknúť.. podarí, ak nei tak nie.. a kedze sa male narodí v januari tak pravdepodobne nebudem 2 hodiny vonku kým sa staršie vyspí..
@nattholla aky mate velky panelak ze je sanca ze zrovna niekto pojde? Tak ja som mala druheho pred letom (mam rozdiel 18m) takze nehrozilo naobed ist von. Spali doma. Ale teda oboch som ucila ze polozim ulozim a odchadzam. Akoze sak niekedy som sa aj 5x vracala no ale naucili sa. Starsieho som trenovala pred narodenim druheho ze musi zaspat sam
@really8 no zobudili mi ho aj ked som ho nenechávala dole, lebo cuduj sa svete nie každý ma susedov ktory chodia iba potichu hore dole 🙂)
@nattholla nikdy by som nenechala dieťa dole samé, v kočíku. Ani na sekundu. Alebo počkať, kým sa zobudia von, alebo preniesť jedno a staršie žiačky budiť. Osobne si ale myslím, že naraz spat nebudú.
Neviem koľkáte poschodie, ale mne príde nereálne 2rocne, min. 12 kilove spiace dieťa držať na rukách tak, aby sa nezobudil a popritom otvárať zamknuté dvere napr.... Aspoň teda moje dieťa by sa isto zobudilo na to.
Ja mam 20mesiacov medzi deťmi, starsi do roka spal cez deň iba keď som ho kočíkovala.... A vlastne teraz ma 3 a na obed stále spí v kočíku, ale v izbe (mame na to samostatný kočík). Bez kočíka nezaspím veľakrát ani po 1,5hodibe uspavania....
Staršie dieťa predpokladám spí už len 1x. Ja som to zorganizovala tak, že malinký spal v kočíku doobeda, kým som so starším urobila prechádzku (nemali sme súrodenecký kočík ani stupienok). Na obed som ich uspavala a uspávam spolu - starší v kočíku, jednou rukou ho hojdam, druhou rukou držím mladšieho a on zaspáva na prsníku. Pre mňa je to takto najrýchlejšie, najefektívnejšie. Síce som ti neporadil a k otázke, ale možno budeš premýšľať aj o iných alternatívach ako uspať oboch vonku.
@bolarazjedna tak nezobudi sa mi ani teraz tak ma 11 kg a v pohode to dávame🙂 kocik doma mat nebudem, mame malý byt, ale inak super rady dakujem 🙂) mozno si to len ťažko predstavujem, ale starsi je dost šikovný a mozno to ozaj bude zvládať..
@really8 no zobudili mi ho aj ked som ho nenechávala dole, lebo cuduj sa svete nie každý ma susedov ktory chodia iba potichu hore dole 🙂)
@nattholla Prilis spekulujes. Ja mam rozdiel 22 mesiacov a to som uz kocik pre starsieho nepouzivala. Mal odrazadlo, nechodili sme na dlhe prechadzky, ked nevladal, tak som zavesila odrazadlo na kocik a jeho niesla na rukach tych par metrov a spal doma - velakrat sme zaspali poobede vsetci traja 😅
@nattholla no to mas velky rozdiel medzi detmi, myslis ze ti budu obe spat naraz? Ja mam rozdiel 18m a teda mi dcera so synom zriedkakedy spolu spali...ja som sla von s kocikom a nosicom spolu - nemala som surodenecky kocik aj ked som po nom velmi tuzila. Byvali sme na 4tom s minipidi vytahom a tak som brala len v tej vanicke dieta...dcera malokedy spala, takze spolu so mnou slapala na stvrte (kocik ani vanicka nevosli do vytahu, potom neskor sportovy uz vosiel
@stvura jo tak ja kocik nemam šancu dostať do bytu bez výťahu na 3 🙂 preto zvazujem ten nosic alebo potom ozaj len byt s nimi vonku.. alebo posúvať spanky tak aby nespali naraz, ale to sa mi podla mna nebude dariť.. zároveň si predstavujem ze aspon polhodinu budem mat pre seba 🤣 ci uz na spanok alebo nie
Uložila by som obe deti do postele a ľahla si s nimi. Prvé dni budeš aj tak viac doma ako vonku. Potom sa už nejak zosúladíte.
@nattholla Prilis spekulujes. Ja mam rozdiel 22 mesiacov a to som uz kocik pre starsieho nepouzivala. Mal odrazadlo, nechodili sme na dlhe prechadzky, ked nevladal, tak som zavesila odrazadlo na kocik a jeho niesla na rukach tych par metrov a spal doma - velakrat sme zaspali poobede vsetci traja 😅
@dadis tak to je super ze vam to fungovalo, teraz ma 18 mesiacov, o odrazadlo záujem žiaden a ked chodi tak nikdy nie tam kam potrebujem a nie som ten typ co sa prechadza iba po sídlisku takze surodenecky kocik plánujeme mat, inak by som sa asi zbláznila.. ale mozno to spoločne uspavanie aj so mnou bude realita aj u nas 😁
@dadis tak to je super ze vam to fungovalo, teraz ma 18 mesiacov, o odrazadlo záujem žiaden a ked chodi tak nikdy nie tam kam potrebujem a nie som ten typ co sa prechadza iba po sídlisku takze surodenecky kocik plánujeme mat, inak by som sa asi zbláznila.. ale mozno to spoločne uspavanie aj so mnou bude realita aj u nas 😁
@nattholla Ano, jeho zase uz prestali bavit dlhe prechadzky a obiehali sme ihriska v okoli, kde som kocik s mladsou iba odparkovala..takze sme surodenecky nepotrebovali, ak sme sli niekam dalej, brali sme auto (lekar, vzdialenejsie ihriska a pod.), uvidis, ze ten rozdiel medzi 18 a 22m bude velky.. nechaj rozhodnutie na neskor, mozno ti bude stacit iba board)
@nattholla my máme napr taky menší kočík vhodny aj na palubu lietadla, otvoríš a zatvorí za okamih a zmesti sa to aj za gaučom, síce teraz ako 3 ročnému je to už krátky ale do 2,5 roka úplne v pohode.
Som si istá, že si nájdete svoj režim. Ťažko sa to predstavuje dopredu. Vies, môže mať malý aj reflux a potom súrodenecký kočík môže ostať nevyužitý (dúfam, že to tak nebude).
Mne napr na 95% sa podarilo ich uspávať vždy naraz, aj vtedy, keď malý mal 2 spanky a starší 1, a teda väčšinou to tak býva, že ten jeden spánok je vtedy, keď ten menší bdie.... Akú ťažko hlavu som mala z toho, že ako to budem riešiť s teda hlavne ako zabavím menšieho, kým mi zaspí starší., aby bolo ticho.... A nakoniec sa to nejako vyriešilo tak, že malý mal druhý spánok vtedy, keď starší spal na obed a stačilo mu to takto.
@nattholla Ano, jeho zase uz prestali bavit dlhe prechadzky a obiehali sme ihriska v okoli, kde som kocik s mladsou iba odparkovala..takze sme surodenecky nepotrebovali, ak sme sli niekam dalej, brali sme auto (lekar, vzdialenejsie ihriska a pod.), uvidis, ze ten rozdiel medzi 18 a 22m bude velky.. nechaj rozhodnutie na neskor, mozno ti bude stacit iba board)
@dadis to je pravda, zatial nekupujem a čakám ako sa to vyvinie, len zatial sa to moc nezmenilo, resp opačným smerom a v okolí mam práve kamarátky ktoré aj v 2,5 + roku musia pouzivat kocik lebo im deti proste zdrhaju.. tak nemam práve idealne predstavy :D dakujem za povzbudenie 🙂
@nattholla my máme napr taky menší kočík vhodny aj na palubu lietadla, otvoríš a zatvorí za okamih a zmesti sa to aj za gaučom, síce teraz ako 3 ročnému je to už krátky ale do 2,5 roka úplne v pohode.
Som si istá, že si nájdete svoj režim. Ťažko sa to predstavuje dopredu. Vies, môže mať malý aj reflux a potom súrodenecký kočík môže ostať nevyužitý (dúfam, že to tak nebude).
Mne napr na 95% sa podarilo ich uspávať vždy naraz, aj vtedy, keď malý mal 2 spanky a starší 1, a teda väčšinou to tak býva, že ten jeden spánok je vtedy, keď ten menší bdie.... Akú ťažko hlavu som mala z toho, že ako to budem riešiť s teda hlavne ako zabavím menšieho, kým mi zaspí starší., aby bolo ticho.... A nakoniec sa to nejako vyriešilo tak, že malý mal druhý spánok vtedy, keď starší spal na obed a stačilo mu to takto.
@bolarazjedna dakujem velmi za povzbudenie 🙂 mas pravdu ze som sa hlavne teraz zostresovala lebo som akurat prenasala maleho a vlastne som si vôbec nevedela predstavit ako fungovat. To by som bola aj ja rada keby spali spolu presne ako pises. Dakjjem naozaj
@dadis to je pravda, zatial nekupujem a čakám ako sa to vyvinie, len zatial sa to moc nezmenilo, resp opačným smerom a v okolí mam práve kamarátky ktoré aj v 2,5 + roku musia pouzivat kocik lebo im deti proste zdrhaju.. tak nemam práve idealne predstavy :D dakujem za povzbudenie 🙂
@nattholla Ano, deti su rozne. Ja som ani board nemala a pekne sme vedeli fungovat. Ja ked som zistila, ze cakam dieta mal 15m a kym som porodila, za ten cas sa vela veci zmenilo (uz nespal 2 spanky, odstavila som ho, odplienkovany bol). Ono sa to vzdy nejako zrovna a dobre bude.. 🙂
Mam rozdiel 24m, od 7- 8m spali deti obedny spanok zasadne v postielke. Odmietala som lietat po sidlisku s kocikom ako kometa. Mladsia bola kontaktna, takze ta ako novorodenec spala v nosici, kym som sedela pri starsej a citala jej rozpravku na obedny spanok. Neskor spala v postielke,kym som uspala starsiu. Starsia cakala,kym uspim mensiu. Tazko planovat logistiku,ked nevies ake bude dieta. Moja druha napr. nenavidela kocik od narodenia, takze sme sa zbytocne tesili na hodiny kocikovania.
A v škôlke bude tiež zdrhať z postele? Však sa musí naučiť spať normálne. Učiteľky ho kočíkovať nebudú. A keďže čakáš druhé, tak asi bude musieť skôr. Budeš uspavať dve deti naraz? Nie je jednoduchšie ich naučiť neuspávať? Ešte máš čas do januára.
@nattholla Pisala si, ze ma teraz 18 mesiacov a male sa narodi ked bude mat 22? Takto? To mas potom 4 mesiace na to aby si starsieho naucila spať v postielke. A kde dole si ho nechavala? Len tak v brane? Ak ano, tak urcite to tak nerob, privela riskujes. Ak sa starsi nauci spať v postielke a male sa narodi v zime, tak na zaciatku mozno v kociku pri otvorenom okne v izbe alebo na balkone by som ho nechala. 22 mesacny sa mi zda uz dost velky aby spaval v kociku. Ved skus si k nemu lahnut, precitat rozpravku, urcite si casom na to zvykne a pekne zaspi. Male bude potrebovat nejaky cas kym si vytvorite rezim a idelane aby poobede obe deti spali doma v postielkach. Doobeda vezmes starsieho na prechadzku a pojdete kocikovat, male bude spať.
A mozno starsi uz nebude chciet poobede spat, vela deti ( aj moja medzi nimi, synovci tiez) prestali pred 2.narodeninami spavat poobede

@nattholla nechaval som jedno dole. Nechapem preco nie. Aj suseda to tak robila (ma dve male deti blizko pri sebe). Ale teda mne sa zobudili vzdy takze uspavanie v kociku a prenasanie nebola cesta. Myslis ze kym ho narves do nosica tak sa nepreberie?