Aký nosič pre trojmesačné dieťa?

krepes
21. aug 2017

Ahojte,prosím skúsenú mamičky poradte mi. CHCELA by som kupit nejaký nosič/šatku/vak ... Pre 3 mes.synceka,vyše 6kg.Velakrát sa mi už nechce teperit sa s kočíkom, ešte k tomu byvame v baráku bez výtahu, tak si viete predstavit :/ ale neviem co je vhodné a hlavne nech ho viem do toho rychlo vlozit, nech sa to nejak komplikovane neviaže a pod.Nechcem kúpit blbost, ako sa mi už stalo, že som kupila klokanku a maly sa mi do toho nezmestí.Budem vdačná za kazdu radu/typ.

erikabb
21. aug 2017

Klasické šatky na nosenie dieťaťa sú najlepšie. Nie je vôbec ťažké ich zaviazať (možno 1-2 krát), dlho vydržia a dieťatko je spokojné 🙂 Zvážiť treba len to, či ho dokážeš nosiť aj keď bude ťažší 🙂
Bolo by dobré, keby bol v tvojom okolí niekto, kto túto šatku vlastní aby si si to mohla vyskúšať 🙂

zbruna
21. aug 2017

Ja som si kupila satku, ale mala som ju iba par-krat ... nejak som si proste na to nosenie nezvykla, aj to dlhsie uväzovanie a ked bol maly tazsi, strasne ma boleli z toho nosenia krize. Takze predsa som skoncila pri tom kociku a decka, ked nevedeli este po schodoch, som vynasala na 4. poschodie bez vytahu 😨

andisko
21. aug 2017

@krepes zalezi aj od toho, kolko chces do toho investovat. ale co sa mna tyka, mne sa napriklad satka osvedcila kym bolo babo uplne male, 6mes. som uz nosila v manduce. niekomu vyhovuje, mne vyhovovala, aj muzovi. takze ja manducu odporucam. je tu aj skupina Nosime nase deti, tam ti dobre poradia. okrem toho aj skupina Bazar - Nosime nase deti, kde kupis nosice za lepsiu cenu. ale naozaj najlepsie je vyskusat si nosic. spytaj sa v nejakej skupine Sala, urcite je tam vela nosiacich mam a rady pozicaju a vysvetlia.

Určite je dobre najprv niečo vyskúšať, sú deti ktoré sa nosiť nechcú, najmä ak to nie je od narodenia ale neskôr, minimálne dva prípady mám v okolí, že dieťa v nosiči byť nechce, ani v šatke. Potom je to na Tvojich preferenciách. Rýchla je manduca a podobné ergonosice ale ja mám meitai aj ten je fajn, lepšie sa prispôsobí napríklad pri dojčení (pre mňa).

mikaelita
21. aug 2017

Ahoj. Najlepšie je si najprv požičať a vyskúšať, to je rada nad zlato 👍 Nosenie chce nejaký čas, musíte si zvyknúť obaja a poriadne ho nastaviť. My máme nosič Rischino a som veľmi spokojná. Nosím syna najmä na výlety do hôr.

1988majka
21. aug 2017

Na skupine Nosime nase deti tu alebo este lepsie na fb tiez poradia a su tam aj overene bazare a rozne zaujimave clanky a albumy s radami o noseni. Kazdemu vyhovuje nieco ine ale najlepsie je poskusat - skus zistit ci v mieste tvojho bydliska su nosiace mamicky co sa stretavaju urcite pomozu a daju poskusat. Satka je naj ale ak hovoris ze ti ide hlavne o rychlu manipulaciu tak zvol nosic (aktualne z nosicov vam bude velkost standard alebo su tiez tzv. rastuce nosice co vydrzia dlhsie). Manduca ako bolo spominane je taka klasika ale su mnohe aj o dost pohodlnejsie/makksie nosice.

krepes
autor
22. aug 2017

Dakujem za rady.Skusim si najprv pozičat a poskúšat a uvidí sa 🙂