Babyšatka verzus nosič

michaelafenclova1
1. jún 2014

Ahojte mamicky. Idem sa was opytat ci mate skusenosti s babysatkou alebo nosicom, a ak ano napiste mi wsetky pre a proti. Newiem sa rozhodnut co kupit. No skor sa priklanam k babysatke ;) dakujeem

lubinkas
1. jún 2014

Podla mna oboje su dobra volba. Ja mam nosic a nedam nan dopustit. Moja mala v satke nechcela byt, ale v nosici bez problemov, ten zboznovala. Nosic ma podla mna trosku vyhodu v tom, ze sa jednoduchsie zapne a mozes ho aj dlhsie vyuzivat, resp. pre vacsie deti je podla mna nosic vhodnejsi. Aj teraz ked vytiahnem nosic, tak sa mala donho priam hrnie a to ma uz 2,5 roka🙂. Pre malicke deticky je spociatku podla mna lepsia satka, ale ako som napisala, treba zacat pokial mozno co najskor, pretoze potom sa moze stat, ze dietatko v satke uz nebude chciet byt. U mna nosic vyhral aj preto, pretoze manzel povedal, ze on so satkou chodit nebude, ale v nosici bude nosit rad a aj tak bolo🙂)). Pekne nosenie prajem!

nicolle21
1. jún 2014

ja som vobec ani nezvazovala, zeby som maleho nosila, kym sa nenarodil a nestala sa z toho nevyhnutnost pocas obdobia kolik a tak sme si na to zvykli, ze sa nosime doteraz, vacsinu zimy sme sa nosili tiez, kedze nechcel kocik a ja som ho trapit a drzat ho tam nasilu nemienila..
na zaciatok je urcite lepsia satka, mozes nosit od narodenia, ja som sa bala viazania, takze sme kupili manducu, ale aj ked ma novorodenecku vlozku, da sa v nej nosit realne az od toho 4-5tyzdna..
inak si nosic neviem vynachvalit, je to perfektny pomocnik a na leto mozno asi aj praktickejsi, urcite vetra lepsie ako satka 🙂

sheila72
1. jún 2014

@michaelafenclova1 ak by si chcela, môžem ti posunúť babyšatku za 10 €. Pôvodne stála 25. Je nepoškodená, zelenej farby, má 5 m. My sme boli spokojní. Pekný deň 🙂

mimla
2. jún 2014

Treba počítať s mužským faktorom 🙂
Muži šatky poväčšinou nenosia. Ale nosič si väčšona z nich bez problémov zavesí.
U nás som v šatke nosila iba ja, tatinko nosil v nosiči na chbte.

modrofuzik11
2. jún 2014

mame baby vak "baby bjorn" a za nic by som ho nemenila. je to super vec. babatko je s vami a vy mate obidve ruky volne. tento ma vystuzenu zadnu cast, preto z neho nebolia krize. vrelo odporucam.

solvia
2. jún 2014

Spočiatku som mala len šatku, chvíľu mi trvalo, kým sa mi podarilo malého do nej dať tak, aby sme boli obaja spokojní. Časom sme však kúpili aj nosič, práve pre pohodlnejšiu manipuláciu a pre možnosť využitia aj oteckom 🙂 Mne sa nie veľmi pozdáva nosenie bábätka do tých cca 4mesiacov v nosiči (aj keď sú tam vložky), skôr sa prikláňam k šatke, no pre väčšie detičky je zas lepší nosič, no ten tiež využiješ tak cca do 2rokov dieťaťa, kedy už detičky aj tak viac chodia a sú na nosenie aj dosť ťažké, pokiaľ mamička nie je športovkyňa zvyknutá na záťaž je to pre chrbticu zbytočne zaťažujúce.

behulka
2. jún 2014

Nosič sa nedá tak dobre prispôsobiť malému bábätku ako šatka, kvalitná dobre uviazaná šatka je pre malé bábo pohodlnejšia ako nosič
šatka je najvariabilnejšia spomedzi pomôcok na nosenie. Od narodenia, až dokedy budete vládať 3-4 roky.
Dá sa využiť aj ako prebaľovacia podložka na výlete, či húpacia sieť.

Má omnoho vyššiu životnosť. Nosič je po dvoch deťoch zrelý na vyhodenie.
Z druhej strany chce šatka na úvod viac cviku, pokiaľ sa naučíte čo a ako, je náročnejšia na manipuláciu pri nosení na chrbte, Vpredu je to podľa mňa to isté. Muži majú pred šatkou rešpekt (ale nie všetci)

Prípadne sa skús ešte opýtať aj v skupine o nosení detičiek:
https://www.modrykonik.sk/group/1862/