Budem môcť na jeseň nosiť dieťa v šatke alebo nosiči?

januska555
23. jún 2011

Ahojte maminy keďže 1 dieťa mám a druhé čakám a rozdiel medzi deťmi bude necelých 18 mesiacov riešim ako to budem s nimi riešiť prepravu a nákupy a tak. Myslíte si že sa mi oplatí kupovať babyšatku, ked sa malá má narodiť na jesen budem ju v nej vôbec môcť nosiť ked bude vonku zima? Lebo na jar to už budú obaja väčší tak neviem či sa mi teda oplatí do toho investovať.

gretkab
23. jún 2011

Tak bud satku/nosic + siroku bundu (existuju aj take origos na nosenie, ale tie su dost drahe) + existuje este taka akoby "deka" na satku/nosic - akoby flisove, teple, schova to dietatu aj nozky. Alebo potom surodenecky kocik - ja som mala medzi mojimi detmi 2 roky, povodne som nechcela kupovat, ale nakoniec som kupila (lebo starsi nemal ziadny zaujem chodit tym smerom ako ja) a veeela sme ho vyuzili (kupovala so pouzity, takze nebol taky drahy).

babulina
23. jún 2011

ja som nosila v manduce malu a na tom som mala manzelovu sportovu bundu, ked uz nechces kupovat surodenecky kocik tak aspon skejtik (nam ho vyrobil svokor - naklady boli minimalne)

syslica
24. jún 2011

@januska555 Budeš môcť 😉 pod bundou , ale bude to náročné. Časom asi sama prídeš na to, že súrodenecký kočík všetko o dosť uľahčí a zjednoduší. Presne ako píše Grétka.
Ja som istý čas nosila syslíky vo vaku aj v zime - to už naozaj ľudia divne pozerali, niektorí si ťukali po čele a zopár babiek mi dokonca vynadalo 😀.

martuska75
24. jún 2011

Uplne vzime som nenosila ale skoro najar som mala malu vsatke pod manzelovou bundou a tiez som mala taku zateplovaciu kapsu na satku.

monr
24. jún 2011

v zime som nosila v pohode pod bundou, nebol problém, dá sa to , a isto je to pohodlnejšie, ako kočík a druhé dieťa za ruku. pokiaľ by bol súrodenecký kočík, je to o inom.
skús nakuknúť do témy: https://www.modrykonik.sk/forum/tema/noseni-deti/ kpec o nosení popísané, a ak máš doplňujúce otázky, kľudne pýtaj.

strapadielko
24. jún 2011

no na jesen podla mna uplne v pohode, ja mam sice iba jedno dieta, ale nosila som ho v nosici vonku skoro na jar, a planujem aj na jesen, rada by som aj v lete, ale v tych horucavach nemozem, lebo v tom nosici sa spoti a potom je cely vyhadzany, ma citlivu pokozku
cize pre nas je na nosenie idealna jar/jesen
a novorodeniatko sa da do satky "schovat" cele, ked bude primerane oblecene, nevidim v tom problem

alebo teda ten surodenecky kocik

henulienka
24. jún 2011

Ja budem mať rozdiel necelých 14 mesiacov medzi deťmi, a kúpili sme súrodenecký kočík, šatku som ani nezvažovala, nepríde mi to také pohodlné ani pre dieťatko, ani pre mňa..... Keby bolo samé, tak O.K., ale keďže sa budem musieť venovať, zdvíhať, zohýňať sa aj k staršiemu dieťatku...

olifcek
24. jún 2011

mam iba jedno babo, ale nosime sa od juna min.roka. Kociar vobec. Na zimu som na nosic kupila teplu obojstranne zateplenu deku, to su vlastne dve deky a parada. Oliv bola v teplucku. Ja i ked bude druhe, budem nosit v ergon.nosici manduca, dostanem sa kam chcem a teraz, ho casto nosim zlozeny, lebo ho oliv vyzaduje iba ak je unavena. Ja odporucam manducu. I ked 18mes.rozdiel nie je vela, ale tolko ma i oliv a v pohode 3-4hodky vydrzi byt mimo nosica, cize nakup isto zvladnes v trojici bez kociara

feb13
24. jún 2011

Ahoj u nas povodne mal byt rozdiel 13 mesiacov a tak som planovala, ze mensieho budem nosit a starsieho tlacit v kociku kym mi neodrastie natolko, ze bude schopny nejaku tu trasu prejst, alebo aspon obstat na babyboarde. A nosit sa da aj doma... mne to pride prakticke napr. ked je maly mrzuty a ja surne potrebujem dovarit a nemozem ho mat na rukach... do troch mesiacov som pouzivala satku, ale potom uz bol tazky na nosenie vpredu (odporuca sa max. do 6-7 kil) a na chrbat ho v nej neviem dat, tak sme sa potom nenosili ale teraz som objednala ergonomicky nosic, ktory je na zapinanie, aby som ho mohla dat dozadu. A objdenala som k tomu aj zvlast novorodenecku vlozku, keby sme predsa mali druhe babo. 😉
V zime sa nosi v satke pod bundou a v nosici mozes aj nad bundou, len treba dieta dobre obliect + mozes si kupit aj specialnu deku na nosic (je vraj prakticka aj ked prsi).
Ak nechces do toho vela investovat, kukni do bazaru.