Ergo nosič pre 7 mesačné dieťa

vivitn
29. jan 2021

Ahojte,poprosila by som vás o radu,ak máte niektorá podobnú skúsenosť.Plánujem kúpiť nosič pre malú (7mesiacov).Nikdy som žiadny nemala a malú som ešte v žiadnom tiež nenosila.Bude to náš prvý.Ideme sa sťahovať na miesto,kde sa nebude dať moc chodiť s kočíkom a tak si chcem na prechadzky prírodou kúpiť nosič.Moja otázka znie,ako si vaše dieťa viac mesačné zvyklo na nosenie a aký by bol najvhodnejší? 🤔ďakujeme 😊

ivangeline
29. jan 2021

No nemám prvotnú skúsenosť ale možno skús ju zopár krát vziať na ruky ako keby bola v nosiči, teda vpredu a hore hlávka. Či sa jej to bude vôbec pozdávať. Prípadne, nemáte niekde možnosť vyskúšať nosič, ak nie obchod, kde predávajú alebo nejakú podpornú skupinu, ktorá poradí v nosení, prípadne len nejaký ústretový človek, ktorý má nosič a vie požičiať. Určite by som nekupoval bez vyskúšania.

tosomja
29. jan 2021

Dceru som zacala nosit, ked mala polroka, pacilo sa jej. Teraz syna od narodenia najprv v satke, potom nosic, manduca, ale rychlo z neho vyrastol. Teraz mam pozicany, neviem znacku. Kup z druhej ruky, alebo pozicaj od niekoho vyskusat. Deti su radi pritulene, podla mna sa bude pacit. Otazka vsak je, ci nie je velmi akcne dieta, co chce vsetko vidiet a vtedy sa im velmi nepaci.

vivitn
autor
29. jan 2021

@tosomja Na rukách sa malá rada nosí a pestuje,ale akčná je tiež 😆 Požičať nemám od koho,ale kúpiť plánujem určite z druhej ruky.Je toho veľa,tak ešte len pozerám a robím prieskum.Len je to ťažko, keď nemám žiadnu skúsenosť a nemám s čím porovnávať.

tosomja
29. jan 2021

@vivitn hlavne, aby malo nozicky nasiroko a zadok ppdsadeny. Ergobaby su dobre

biba95
30. jan 2021

@vivitn ja som mala nosič kúpený od novorodenca a nechcel tam byť. Až keď mal 7 mesiacov zrazu v ňom nereval a ešte aj zaspal! 😂 Takže uz mesiac sa nosíme. Myslím že nemusí byť problém že nie je naučena 🙂 ale je to dosť drahé, nemusí sa jej páčiť, najprv by som z druhej ruky kúpila, a keď to bude v pohode tak nový. Držím palce 🍀

xjakubikovak
30. jan 2021

@vivitn ahoj, skús položiť otázku do FB skupiny - nosíme naše deti. Sú dve veľkosti nosičov takže možno by ste využili už aj veľkosť toddler, aby si zbytočne nekupovala ten menší a zachvilu vám bude malý.
Aj s tým najvhodnejším je to tazko- nosiče máj rôzne tvrdé bedrové pásy. Mala som viac nosičov tak to viem porovnať, kým pri bábätku som musela mať mäkký tak už keď bol drobec ťažší (9kg cca) tak som musela prejsť na tvrdý.
V tej skupine sa určite nájdu baby ktoré by ti boli ochotné dať vyskúšať svoje nosiče 🙂

enoula
30. jan 2021

Nosic je super pomocka, u nas vacsinou fungoval na zaspatie, do 10min vonku bol hotový 😃 kebyže teraz kupujem, idem opat do sestric, ale asi carrier one. Doma mame zaklad od nich.
Naj je vyskusat si vopred, skus mozno skupinu na FB a niekoho v tvojom okoli

vivitn
autor
30. jan 2021

@xjakubikovak ďakujem za radu.Pozerala som aj toddler veľkosti,ale píšu, že sú vhodné pre deti až od 18 mesiacov.Celkom sa mi pozdáva nosič Rischino flexible xxl.Je už tiež pre väčšie deti a dá sa zväčšovať.FB sa už pár rokov nepoužívam 😊

vivitn
autor
30. jan 2021

@biba95 ďakujem pekne 😉 kúpim určite z druhej ruky.Niektoré sa predávajú takmer nepoužité,tak určite by som nešla do nového.Verím, že sa jej bude páčiť a využijeme ho,inak bude musieť po svojich 😆

xjakubikovak
30. jan 2021

@vivitn môj mal 8 mesiacov keď som kupovala Moyo classa maxi 🙂 ale napr. Sestričke boli v Tom čase ešte veľké. Ešte na napadlo že Babywearhouse má v ponuke zapožičanie nosicov- myslím že posielajú aj postov.
K tomu rischinu- dosť ho chvália ale čítala som viacero sťažnosti na to že sa ťažko nastavuje.