Neoprenové plavky pre dieťatko. Využili ste ich?

tamia
7. apr 2009

ahoj,
mali ste pre dieťatko neoprenové plavky? využili ste ich?
Zvažujeme ich kúpu len by som potrebovala vedieť či to nie je zbytočné. ďkaujem za každý postreh 😉

bubba
7. apr 2009

1. z hygienickeho hladiska to vyzaduju na kazdom verejnom kupalisku
2.je to hygienicke aj pre dieta
3.mozes kupit aj jednorazove

my sme vyuzili nepremokave (zdnuka von)plavky kedze sme chodili na plavanie batolat a usetrili sme kopec penazi za jednorazovky 😉

lienka79
7. apr 2009

co tym myslis neoprenove plavky?Myslis origonal neopren (na potapanie) ,alebo take overalove?
My sme mali pre maleho od 1-2 r...s OF 50+, objednane cez net...s australskou normou a bola som snimi velmi spokojna...netreba pod ne ani krem naietarat a maly prezil upne v pohode dovolenku pri mori..a vyuzijeme ich aj tento rok...Vrele doporucujem,aj ked som sa stretla s cudnymi nazormi..ze dieta ma behat nahe a pod 😅
No pred 100 rokmi urcite,ale dnes??? 🙄

tamia
autor
8. apr 2009

http://www.konfidence.sk/kategoria/neopreny

mám na mysli toto, a konkretne babywarma neoprenové plavky bez rukávov s krátkymi nohavicami...

tamia
autor
8. apr 2009

Warma Wetsuits™- Neoprén - takže nie babywarma

bihan
8. apr 2009

celkom nechápem.. to by ti bolo na čo? chystáš malú zasvätiť do tajov surfovania a ostane vo vode polku dňa počas celých prázdnin? 😅 lebo inak fakt nevidím dôvod na ich kúpu.

my máme pre malú tričko aj kombinézu s UV 40+, ale u nás je na to dôvod a aj tak ju často nevyužívame, takže by som poradila, aby si peniažky minula na niečo užitočnejšie 😉

bihan
8. apr 2009

My máme niečo takéto http://www.konfidence.sk/kategoria/uv-tricka ale hovorím, žijeme pri mori, na dovolenku alebo slovenské leto by som nič podobné nekupovala.

bubba
8. apr 2009

bihan 😀 😀

tamia a preco to vlastne chces pouzivat?

bubba
8. apr 2009

teda nie ty ale tvoje dieta preco by to malo pouzviat?

tamia
autor
8. apr 2009

bihan, práve preto som založila tému či sa mi to oplatí kupovať a nemusíš sa hned takto osopovať. Ak si si nevšimla v pase mám napísané, že sa mi dieťa narodilo o 3 mesiace skor a taktiež máme iné problémy a chcela som ho chrániť pred studenou vodou a zároven som chcela aby sa už kúpalo cez leto. Je náchylná na prechladnutia tak preto..

bubba
8. apr 2009

ja by som to asi neriesila s tymi plavkami skor by som ju este do studenej vody nedavala ja viem ze je to tazke ale ked hovoris ze je nachylna na prechladnutia tak asi nie kupanie.

bihan
9. apr 2009

Tamia, určite nie si jediná, komu sa narodilo dieťa o 3m skôr a ak je náchylná na studenú vodu, tak by možno nebolo odveci začať s otužovaním, ale ak si myslíš, že vám naoprénové čudo zabezpečí zdravé dieťa, tak nech sa páči...napísala som, čo si myslím a aj pre nedonosené dieťa je to v našich podmienkach totálna debilina a za tým si stojím...

tamia
autor
9. apr 2009

bihan, prepáč ale evidentne nevieš čo to znamená mať nedonosené dieťa a všetko okolo toho. Pokial dobre viem, a ak nie tak ma oprav, MK je na to, aby sa tu maminy niečo dozvedeli a jedna druhej pomohli. A mna zaujímalo práve toto tak neviem čo tu píšeš arogantným štýlom. ak nechceš poradiť tak neprispievaj do diskusie. Naozaj mi nie je za potreby čítať si tu také primitývne odpovede a ešte k tomu ked ani nevieš o čo mi komkretne ide. Naozaj nie som jediná s nedonoseným dieťaťom ale kežde takéto dieťa je iné a jedinečné.

trixi
10. apr 2009

tamia, ja pre maleho pouzivam od 6 mesiacov uv tricka, nohavice do pol lytok a siltovku s tym chranicom krku. Ak Ti mozem poradit nekupuj tie neoprenove. Tie tenke neopreny neuchrania dieta pred chladom, mozno na chvilku. A este ked budes kupovat tie bez rukavov. A v akej studenej vode sa chcete kupat? My sme boli pred nedavnom na dovce na Kanaroch a more malo cca 16 st. a nas maly do toho nevliezol a ani ja. Bazeny mali cc 22-24 st. a tam dokazal stravit aj hodiny keby som ho nechala.
Myslim, ze aj ked mas predcasne narodene dieta, tak skor vyuzijes tie uv. Dostat aj take overaly, ale tie sa mi neosvedcili. Nas maly nosi hlavne to tricko a beha pri mori s holou ritkou, a aj doma pri bazene ma hlavne to tricko.
A este na zaver, ak je dietatko nachylne, treba ho postupne otuzovat. A citam, ze Tvoja dcerka je uz velka slecna, takze nemusis sa bat. Ale sama zvaz, co je pre nu najlepsie.

tamia
autor
12. apr 2009

trixi, dakujem za radu...
napadlo ma to práve preto lebo som videla, čítala, pre malé bábätká taký neopren prepínací ktorý používajú maminy ked s nimi chodia na plávanie...
Kupanie zvažujem iba u nás napr. na kupku alebo prípadne v nejakej vodnej nádrži....

sonulik1
12. apr 2009

fiiiiha, som ani nevedela ze take nieco existuje pre tak male deti, nasa mala sa kupala uz v 11 mesiacoch (ale nie je predcasne narodena a nema zdravotne problemy) a pouzivali sme taky ten tensi overal s UV filtrom. pokial sa ale bojis hlavne chladu a zimy tak chod skor na kupalisko s vyhrievanymi bazenmi, resp. aj klasicke bazeny sa od slnka vyhreju skor ako velke vodne plochy

trixi
12. apr 2009

tamia, o tych neoprenoch som pisala z vlastnej skusenosti, chodim sa potapat, tak trosku viem ako to funguje, sice u dospeleho ale u deti to bude podobne. Ak budes chodit na kupka, tak na mnohych je voda ohrievana. My teraz chodime do Galandie (aj dnes sme boli) voda je super, vnutri tepla 30 st. a vonku o nieco chladnejsia.

Chodim s Matkom na plavanie, a este som sa nestretla, ze by niektore z deti malo neopren, alebo tie UV tricka. Deticky maju plavaciu plienku a plavocky. Aj ked sme boli na inych hodinach. Voda ma 32 st. a je velmi prijemna. To tie maminy chodia asi na plavanie do Stredozemneho mora, ked detom obliekaju neopreniky 😀.

Tiez som nevedela, ze su neopreny aj pre tak male deti. Co uz pre tie nase deturence nevymyslia. 😉
Za chvilu budu vyrabat potapacske jackety, automatiky a kyslikove flase 😀 a budem sa moct aj s malym potapat 😀 .