Nosič pre mesačné bábätko

maco2101
12. okt 2019

Ahojte, nase babatko ma mesiac a tyzden. Mame koliky a pediatricka nam poradila, ze ked place mame ju nosit na rukach a jemnucko tlapkat po ritke. Plac vsak trva kazdy den aj 4 hodiny. Preto rozmyslame nad kupou nosica? Viete prosim poradit aky kupit? Stretli ste sa s niecim takym? Dakujeme.

domka26domka
12. okt 2019

@maco2101 ahoj,doma mam 4mes synceka,mal tiez strasne koliky a teda nosic bol nasim vykupenim.hoci si tak zvykol nan ,ze nechce byt v kociku,ale som rada,ze aspon spi.my mame doma nosic richino flexible je odnarodenia do 20kg a som nadmieru spokojna ,mam doma aj tulu baby ,ktoru som kupila pri starsom,no tensa nosit nechcel a je to teda riadny rozdiel.tula je moc tvrda uz pre mna kedzs somzvyknuta na richino.skus na fb pozriet skupiny o noseni alebo skus pohladat predajnu kde by si si mohla nosic vyskusat pripadne pozicat ,lebo teda nie kazde babo sa chce nosit,ale pri takychto malickych to vacsinou ide 😊

lindusss2016
12. okt 2019

@maco2101 nosicov je na vyber milion, preto by si mala upresnit, co vsetko od toho cakas, aby ti niekto vedel poradit. Napis financne moznosti, ci chces nastavitelny alebo "jednovelkostny", viazaci alebo na pracky, do kedy ho chces pouzivat, ci ti zalezi na nejakom konkretnom dizajne

mala_katie
12. okt 2019

Ja by som ešte upresnila baby, určite si dávaj pozor na to, aby bol nosič ergonomický, a nie klokanka...rozoznas to tak, že ergonomicky nosič nemá vystuzeny chrbatik, a nôžky v ňom idú po polohy M.. čiže kolienka sú vyššie ako zadoček. Netrpia v ňom bedrové kĺby ani chrbátik.. v ergonomickom nosiči nie je možné nosiť tvarou von, tiež je tá poloha nevhodná, aj kvôli tomu, že sa nemá kde schovať voči vplyvom okolia.. žiaľ, niektorí ľudia nazvu aj klokanku ergonomicky nosič, aby predali, preto tak podrobnejšie opisujem..

petulkahu
12. okt 2019

@maco2101 neviem odkial si, ale uz v kazdom vacsom meste su predajne kt. robia aj poradenstvo. Ukazu, vyskusas, vysvetlia aj ponastavuju.

suesue1983
12. okt 2019

Najlepšie urobíš ak na fb vyhľadáš skupinku Nosíme naše deti 🙂

wena
12. okt 2019

Ahoj, my mame nosic Tula Free to grow, je vhodny od narodenia resp. od 3.5 kg. My sme malu v nom zacali nosit ked mala cca 2 tyzdne a bola to neskutocna pomoc a ulava, konecne prestal plac. Vzdy sa tam ukludnila a zaspala a je to aj ovela lepsie na chrbat ako ju nosit na rukach. Odporucam kombinaciu nosic + fitlopta + biely sum z youtubu napr. vysavac, uvidis, ze do minuty sa ukludni. Ja si bez nosica uz neviem predstavit fungovat, kludne si tam das malu a mozes vsetko robit, mas volne ruky a neboli ta chrbat.

mareka49
12. okt 2019

Nam.sa.osvedcila.Lenka

soviatko
12. okt 2019

Ako baby radia, skús pozrieť na face skupiny s názvom "Nosíme naše deti", tam ti určite poradia. Nosičov je mnoho, každý má iný tvar, nemusí ti dobre padnúť na postave, preto je výhodné navštíviť podpornú skupinku a nosiče si vyskúšať, prípadne požičať na doma. Navyše zistíš, či sa tam bábätku bude páčiť, a či v ňom vôbec vydrží. Ja som prvé tri mesiace pri kolike používala elastickú šatku, bola mi príjemnejšia ako nosič a keď synček trošku podrástol a začal sa viac mrviť a obzerať, kúpila som si rastúci ergonomický nosič Rischino Flexible a som veľmi spokojná.