,,Odkvecnutá hlavička" v turistickom nosiči

strieza
12. júl 2012

Mamičky, ako riešite,keď Vám dieťatko zaspí v turistickom nosiči uvoľnenú,odkvecnutú hlavičku? Skúšala som malej podoprieť hlavičku nákrčníkom do auta, ale nepomohlo to. Chúďa bola tam dosť zalomená a keď som ju išla napraviť, vždy sa prebudila. Viete poradiť?Ďakujem.

hradnapani
12. júl 2012

nuz, podla mna je najlepsie ak je dieta v turistickom nosici iba v bdelom stave. Ako stare je to tvoje? myslim, ze takto sa napacha viac skody ako uzitku. Mna to tiez strasne uz laka na hory, ale presne kvoli tomuto tam zatial este nelozim, lebo si s tymto neviem poradit, resp, iba na kratke tury/ prechadzky,kde viem, ze maly spat nebude, ale bude pozerat okolo.
a potom mi pride este schodna cesta mat v ergonosici na chrbte a tam ked zaspi, tak si oprie hlavicku o moj chrbat/ plece, ale nemam z toho moc dobry pocit, takze radsej ani to nie.

emajbova
12. júl 2012

Ahojte, nemam radu ale tiez ma to zaujima, prave sme sa chystali kupit nakrcnik, ale ako citam ze nepomaha...nam krpec (10mesiacov) vzdy zaspi, aj ked je zrovna po 3hodinovom spanku.Ma vpredu aj taky vankusik kde sa moze opriet, aj si tam zlozi celo ale ako zaspi tvrdsie odkvecne mu hlavka nabok. My mame aj manducu, ale v tychto horkach ho nemozem mat na sebe, ved by mal potniky na celom tele..Dufam ze sa niekto najde kto poradi..🙂

martuska75
12. júl 2012

Používam manduku - tam sa dá hlavička zapnúť, aby nepadala. Používala som ju aj toto aj predchádzajúce leto a potničky sme nemali, ale asi ide aj o to v akom teple sa nosíte resp. čo má dieťa oblečené.

monr
12. júl 2012

tiež som za ergonomický nosič, hlavne pri takomto malom dieťati. predsa to sedenie nie je 100% ako trebárs pri dvojročnom dietku, a v ergonomickom nosiči si môže hlávku oprieť o teba, nožičky má pekne podopreté, a je to oveľa pohodlnejšie ako krosna. Pri väčších deťoch krosna ok, ale takto by som to dosť zvážila.
@emajbova kúp alebo si daj ušiť tričká z bambusu, nebude sa tak potiť, resp. bude to lepšie, a môžeš nosiť aj v manduci. a pri 30 stupňoch sa bude potiť každý, vtedy je tá túra dosť náročná aj pre dospelého v tých horúčavách. 😉