Turistické nosiče - skúsenosti

eliss21
29. dec 2013

Mamičky, chcem sa Vás opýtať, aké máte skúsenosti s turistickými nosičmi, a ktorý by ste mi odporúčili na cca polročné dieťa až trojročné.

sandri
29. dec 2013

tato tema aj mna zaujima 🙂

anuska74
29. dec 2013

Ja mám len také, ke´d ideme do tatier tam sa dajú na den zapožičať, také kvalitné a mali sme v tom 3 ročné dieťa a super pevné, také čo stoja cez 100 eur. teraz neviem názov.

yukki
29. dec 2013

Ja som mala Tatonku nosič, vynikajúce dačo, sme s ním vymakali aj rokliny v Slovenskom raji čo ja nemám ani 50 kíl ale tak dobre ergonomicky riešený bol...a malá v ňom aj vyspala, aj pesničky sa učila....ale teda predpokladá asi, že dieťa už pomerne pevne sedí...resp.nejaké to svalstvo na chrbátiku už je prispôsobené na také dlhšie sedenie

pietra
29. dec 2013

my sme mali ferrino wallaby a boli sme spokojni. Ale teda pre pol rocne dieta to este nie je vhodne, kedze v turistickom nosici by dieta malo vediet samostatne sediet. Aj ked je tam priputane, chrbatik ma podoprety, takze kratsi cas by tam vydrzalo

rutie
29. dec 2013

Pri prvych 2 som mala kvalitny turisticky nosic - Ferrino Caribou - stal myslim okolo 85 eur, pochodili sme tak vela, no potom, co som zacala nosit tretiu od babatka v satke a nasledne ergonomickom nosici - Patapum aj Manducu som mala - som ho uz nikdy viac na chrbat nedala, ani ked mali deti 3 roky a viac. To sa fakt neda porovnat - ta zataz na chrbticu, praktickost pri baleni, komfort dietata. V manduce som nosila deti do 15 kil a v porovnani s 15 kg v nosici, alebo batohu som ani nevedela, ze nieco nesiem, ta vaha dietata sa skvele pri priamom kontakte s chrbtom rozlozi. Nehovorim o kontakte dietata s telom rodica, ake je to prijemne, ked vam zaspinka s hlavickou ulozenou zozadu na vasom krku a dycha vam na ucho. Ked dieta bezkalo peso, manduca sa dala zbalit do batoha, v meste aj do kabelky (pre istotu), samotna hmotnost manducy a nosica je obrovsky rozdiel. Jedina vyhoda turistickeho nosica je, ze ma vrecusko na prirucnu batozinu, s tym som mala u manducy vzdy trosku problem, kedze som potrebovala okrem prcka odniest aj veci pre styri deti. Riesila som to cross-body taskou na kameru a lahsie veci sup starsim deckam do batozkov.
Na druhej strane, ten turisticky nosic sa skvele predaval. Predavala som ho za 75% povodnej ceny a mala som okolo 50 zaujemcov. Takze aj ak nebude velmi vyhovovat, lahko sa ho "zbavite". Ja by som sla do ergonomickeho nosica, ten vyuzijes aj do mesta, na cestovanie a tak, ja som s nim chodila s babatkom na vystavy do muszei a galerii. Predsa ten turisticky posobi v mestskom prostredi trochu divno.

ask
29. dec 2013

@eliss21 Odskusali sme cca 7 nosicov a najlepsie je odskusat nosic aj s konkretnym dietatom. Niektore dieta ani za svet nebude sediet hoci aj v znackovom nosici, ine je spokojne v comkolvek. Odskusali sme minituristicke, riadne vybavene znackove (Vaude) aj latkove ergonosice ...kazdy mal svoje vyhody a kazdy nam vyhovoval v niecom inom.

bubelko
29. dec 2013

@eliss21 ja som mala ergo na male babo - nevyhoda je v tom, ze tam nemozes pribalit nic ine. neskor sme mali deuther comfort kid II. bol skvely, pohodlny a aj miesto na veci sa naslo. este minuly rok v nom jonas sedel, ked sme boli v tatrach. 😉 kupovala som ho z druhej ruky. novy je velmi drahy.

januliku
30. dec 2013

@eliss21 My máme Tatonka baby carrier a sme max.spokojní. Používame od cca 8.mesiaca, keď už malá vedela pevne sedieť, aj sa sama posadiť.

eliss21
autor
30. dec 2013

dakujem Vám za rady... do leta hádam niečo poriešim... jediné čo mi prekáža na dnešných turistických nosičoch je, že dieťa pozera na chrbat ... ja si pamätám nosič, v ktorom nosili mňa a videla som všetko okolo...

andrejka1978
30. dec 2013

@eliss21 otazne je aky ste turisti a kde to chces nosit a aky zdatni ste nosici vy. ak ste velki turisti a chodite do tatier a pod. tak odporucam velke nosice vypolstrovane. tu ti manduca nepomoze. my mame znacku Deuter a je super. chalani vyskusali vselico ale tento nosic vraj je najpohodlnejsi pre nosica. pre dieta su podla mna vsetky znacky zhruba rovnake. manzel nosil syna skoro do 5rokov. ja osobne som nenosila v tomto nosici, mne tam bol maly tazky aj ked mal 2 roky. ale videla som aj take zdatne maminy.......vzdy obdivujem. ak chcete len tak obcas ponosit na mensie vzdialenosti tak ti staci manduca alebo ergo. je to skladne a ucel splni, na pol hodku ho ponosis a potom pojde uz samo.

patkobo
30. dec 2013

my urcite odporucame turisticky nosic Salewa .. absolutna spokojnost, je to velka investicia, stoji cca 160e, ale vrati sa Vam to v podobe spokojneho dietata na turistike. Nas maly vyrasta v turistickom nosici a cyklosedacke .. vid moj fotoblog
Ale samozrejme zalezi na tom ako intenzivne a kde turistikujete. 🙂

behulka
30. dec 2013

@eliss21 ja len pre pobavenie, bolo to niečo takéto? https://www.modrykonik.sk/blog/behulka/album/ob... 😉 nosenie je však len pre drsňákov . Pohodlnosť nulová. Zato drobec bol nadmieru spokojný 😀 . No na spanie ani dlhé nosenie to nie je. A určite až po roku, keď dieťa už chodí.

eliss21
autor
31. dec 2013

@behulka no take niečo :D dcera bude mat v lete 2 a pol roka... ale druhe babatko sa narodi cca o mesiac, tak to bude priblizne 7 mesačné, takže hľadám niečo pre aj aj... neplanujeme dlhe tury, len s kočiarom sa po tatrach tahat nechcem, bolo by to zlozitejsie... a urcite by sme vyuzili nosič aj pri behani po lese, lebo doteraz sme stale tahali kociar...
@andrejka1978, @patkobo no s manželom sa často chodievame do prirody poprechádzat, pobehat lesy a aj tie tatry, myslím, že už by sa nam nejaký ten nosič zišiel, lebo bud fungujeme s kočiarom, čo sa otrápime, alebo na rukach, čo tiež nie je najlepšia alternatíva

behulka
31. dec 2013

@eliss21 pre bábätko je lepší ergonomický nosič. Do turistického by som tak malé dieťatko nedávala. A určite využiješ aj doma a skôr, keď bude staršie potrebovať pozornosť a mladšie zase maminu pri sebe. Aj dojčiť sa v tom dá, čo v turistickom nejde. Alebo potom šatka na nosenie.

dzubo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz