Ako vyriešiť podvod po zaslaní peňazí?
stalo sa niekomu že poslal peniaze na čislo účtu a viac nič vyriešili ste to ? ako ste to riešili nebola to mala suma
@kkkksvvdhxnd vieš skutočné meno príjemcu platby?
skontroluj si to tu https://www.tatrabanka.sk/sk/overenie-prijemcu/
@maranco meno sedi
@maranco meno sedi
@kkkksvvdhxnd daj ho do googlu pripíš slovo podvod či sa niekde nevyskytuje zmienka alebo aj bez slova podvod, prípadne aj čisto číslo účtu vygoogli
môžeš potom kontaktovať ďalších podvedených a pripojiť sa k oznámeniu
ak nič nenájdeš pozbieraj si všetky dôkazy ulož/vytlač komunikáciu, kontaktuj aj inzertný portál a nájdi ochotného policajta ktorý s tebou spíše oznámenia na priestupok proti majetku a bude to riešiť
Môžeš to napísať aj sem https://podvodnabazaru.cz/ aspoň ostatný ho nájdu ak budú googliť
@kkkksvvdhxnd áno, stalo, my sme mali aj zmluvu vypísanú, a keď sa previedli peniaze, zázrakom sa pod tým pánom zlajla zem. Ani polícia nepomohla.
banka v tomto asi nepomôže však?
banka v tomto asi nepomôže však?
@kkkksvvdhxnd banka môže len vyzvať príjemcu platby, aby ti ich dobrovoľne vrátil
@kkkksvvdhxnd koľko to je peňazí? Asi nie malo však?
A podla mňa by banka vedela nejak pomôcť. Neviem no.
@kkkksvvdhxnd koľko to je peňazí? Asi nie malo však?
@bielasovicka dokopy 1000€ a 2 účty
@kkkksvvdhxnd banka môže len vyzvať príjemcu platby, aby ti ich dobrovoľne vrátil
@maranco banka to nahlasuje na políciu ? ak ano ako to riešia potom telefonicky alebo osobne
@maranco ide o to že to bol podvod nie že bazoš ale nakup cez podvodnú stránku bohuzial stalo sa prišla som nato neskoro mozno že peniaze pristáli na ucte niekomu kto o to ani nevie alebo neviem keďže mam aj meno na overenie a overene to bolo
@kkkksvvdhxnd je to §92 https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...
ale to je na to ak omylom niekde pošleš peniaze tak banka vyzve príjemcu aby ich vrátil a ak ich nevráti do 7 dní tak ti banka dá jeho údaje aby si sa mohla súdiť
Ale ak je to suma 1000€ tak to rieš rovno cez políciu.
O čo vlastne malo ísť, čo si mala sľúbené? Účet bol slovenský alebo zahraničný?
Môžeš skúsiť poslať na ten účet 1 cent a do správy príjemcu napísať že nech ti vráti všetky peniaze o ktoré ťa podviedol, lebo pôjdeš podať na políciu trestné oznámenie
§ 221 Podvod
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...
@kkkksvvdhxnd je to §92 https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...
ale to je na to ak omylom niekde pošleš peniaze tak banka vyzve príjemcu aby ich vrátil a ak ich nevráti do 7 dní tak ti banka dá jeho údaje aby si sa mohla súdiť
Ale ak je to suma 1000€ tak to rieš rovno cez políciu.
O čo vlastne malo ísť, čo si mala sľúbené? Účet bol slovenský alebo zahraničný?
Môžeš skúsiť poslať na ten účet 1 cent a do správy príjemcu napísať že nech ti vráti všetky peniaze o ktoré ťa podviedol, lebo pôjdeš podať na políciu trestné oznámenie
§ 221 Podvod
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...
@maranco islo o nieco ako online maketing co všetci teraz propaguje zo začiatku mi prišli peniaze hneď a nakoniec mi to aj stiahli z účtu a ešte viac a odišlo to akoby som to poslala ja
@maranco islo o nieco ako online maketing co všetci teraz propaguje zo začiatku mi prišli peniaze hneď a nakoniec mi to aj stiahli z účtu a ešte viac a odišlo to akoby som to poslala ja
@kkkksvvdhxnd zdroj podvodu bude potom v zahraničí a ten s účtom bude biely kôň ktorý naletel na inzerát na privyrobenie
ale kľudne by som mu takú správu posiela každý deň s tým 1 centom nastaviť trvalý príkaz, nech vie že to nenecháš len tak
z účtu ti nemôže nikto len tak niečo sťahovať ak si im neposkytla číslo karty alebo heslo do internet bankingu
Ten účet kde si dobrovoľne poslala peniaze začínal SK?
@kkkksvvdhxnd zdroj podvodu bude potom v zahraničí a ten s účtom bude biely kôň ktorý naletel na inzerát na privyrobenie
ale kľudne by som mu takú správu posiela každý deň s tým 1 centom nastaviť trvalý príkaz, nech vie že to nenecháš len tak
z účtu ti nemôže nikto len tak niečo sťahovať ak si im neposkytla číslo karty alebo heslo do internet bankingu
Ten účet kde si dobrovoľne poslala peniaze začínal SK?
@maranco ano začínal SK
@maranco ano začínal SK
@kkkksvvdhxnd keď si googlila čísla účtov a mená ľudí našlo ti niečo?
@kkkksvvdhxnd keď si googlila čísla účtov a mená ľudí našlo ti niečo?
@maranco neslo nič práveže
@kkkksvvdhxnd vysvetli mi toto
"nakoniec mi to aj stiahli z účtu a ešte viac a odišlo to akoby som to poslala ja"
a čo presne si podvodníkom ty dala, aké údaje a či si niečo inštalovala do mobilu alebo do PC aby mohli na diaľku ovládať tvoje zariadenie?
@kkkksvvdhxnd vysvetli mi toto
"nakoniec mi to aj stiahli z účtu a ešte viac a odišlo to akoby som to poslala ja"
a čo presne si podvodníkom ty dala, aké údaje a či si niečo inštalovala do mobilu alebo do PC aby mohli na diaľku ovládať tvoje zariadenie?
@maranco
@maranco
@maranco
@maranco
@maranco
@maranco
@maranco takto ja som to poslala ale mam platby 3 a som si vedomá len 2 na 2 cisla účtov s inými menami a na jedno z toho si stiahli ešte raz a to netusim ako ale uz som dala aj zablokovať kartu aj je to nahlásené v banke
mala som to ako link na stránku z instagram následne skupina na telegrame
@kkkksvvdhxnd chod do banky a uvidíš , ale ak si všetko potvrdila tak nemusíš pochopiť a jednoducho si naletela ja som takto raz prišla o peniaze nenávratne
@maranco
@maranco
@maranco
@maranco
@maranco
@maranco
@maranco takto ja som to poslala ale mam platby 3 a som si vedomá len 2 na 2 cisla účtov s inými menami a na jedno z toho si stiahli ešte raz a to netusim ako ale uz som dala aj zablokovať kartu aj je to nahlásené v banke
mala som to ako link na stránku z instagram následne skupina na telegrame
islo to cez stránku kopea.cc
vieš mi povedať ako fungujú tí biely koni ? že ako to vlastne majú ?
Stránka vznikla v septembri s utajeným vlastníkom https://www.whois.com/whois/kopea.cc
Tie 2 platby bol prevod na účet a tretia platba ak pozrieš pohyby bola platba kartou alebo prevod na účet?
Tebe tiež prišli nejaké peniaze na účet od cudzieho človeka? Ten môže byť rovnako podvedený a bude žiadať vrátiť peniaze od teba.
Boli na YT videá ako funguje tento podvod ale teraz si nespomínam kde.
Ale jednoducho točia peniaze hore dole, tie čo ti prišla akože "výplata" boli od iného podvedeného ktorý robil prvý vklad, takže všetci ste spolupáchateľmi podvodu a nakoniec peniaze skončia niekde v zahraničí alebo na kryptopeňaženkách.
Stránka vznikla v septembri s utajeným vlastníkom https://www.whois.com/whois/kopea.cc
Tie 2 platby bol prevod na účet a tretia platba ak pozrieš pohyby bola platba kartou alebo prevod na účet?
Tebe tiež prišli nejaké peniaze na účet od cudzieho človeka? Ten môže byť rovnako podvedený a bude žiadať vrátiť peniaze od teba.
Boli na YT videá ako funguje tento podvod ale teraz si nespomínam kde.
Ale jednoducho točia peniaze hore dole, tie čo ti prišla akože "výplata" boli od iného podvedeného ktorý robil prvý vklad, takže všetci ste spolupáchateľmi podvodu a nakoniec peniaze skončia niekde v zahraničí alebo na kryptopeňaženkách.
@maranco čiže vela asi nepochodim však
@kkkksvvdhxnd tak dá sa niečo riešiť zo slovenskými účtami cez políciu, ale samotný zdroj podvodu SK polícia nebude riešiť v zahraničí
pošli na tie bankové účty správu aby ti vrátili peniaze o ktoré ťa podviedli prípadne si nastav trvalý príkaz každý deň 1 cent a s tou správou nech vie že to myslíš vážne
a ty si si čo myslela že čo robíš, že pracuješ/obchoduješ na burze alebo čo
keď posielaš peniaze na základe pokynov od cudzích anonymných ľudí na nejaké neznáme účty že to je práca?
Alebo si myslela že investuješ do krypta?
O čom bol ten inzerát/reklama na čo ťa nalákali?
@kkkksvvdhxnd nevyriešis nič, banka s tým nič nespraví, nemá čo. Kontaktuj políciu, ale neverím, že peniaze získaš späť. Toto je pre teba drahé ponaučenie
@kkkksvvdhxnd tak dá sa niečo riešiť zo slovenskými účtami cez políciu, ale samotný zdroj podvodu SK polícia nebude riešiť v zahraničí
pošli na tie bankové účty správu aby ti vrátili peniaze o ktoré ťa podviedli prípadne si nastav trvalý príkaz každý deň 1 cent a s tou správou nech vie že to myslíš vážne
a ty si si čo myslela že čo robíš, že pracuješ/obchoduješ na burze alebo čo
keď posielaš peniaze na základe pokynov od cudzích anonymných ľudí na nejaké neznáme účty že to je práca?
@maranco ono to bolo najprv tak že sa im posielali olajkovane videá a potom to islo po malých sumách ktoré sa mi hneď vrátili a nakoniec to skočilo tak že chceli stále viac a viac
@maranco ono to bolo najprv tak že sa im posielali olajkovane videá a potom to islo po malých sumách ktoré sa mi hneď vrátili a nakoniec to skočilo tak že chceli stále viac a viac
@kkkksvvdhxnd vracali sa ti od rovnakého človeka, alebo zakaždým to bol niekto iný?
ty si tie drobné sumy posielala na rovnaký účet alebo stále iný?

@kkkksvvdhxnd vieš skutočné meno príjemcu platby?
skontroluj si to tu https://www.tatrabanka.sk/sk/overenie-prijemcu/