icon

Ignorujú vás predavačky v potravinách?

kitty2803
8. nov 2025

V poslednom čase sa mi veľmi často stáva taka vec.. Bavíme sa o predajni potravín.. Predavačka blokuje nákup pani predomnou a rozprávajú sa.. (možno sú to známe, možno kolegyne kamarátky.. Neviem) rozprávajú sa popri blokovaní.. Pani zaplatí a očakávala by som ze si naloží nákup do tašky a odíde.. Ale nie rozhovor pokračuje ďalej.. Nákup sa do tašky nenaklada (akebo len veľmi pomali) takže mne sa blokuje nákup ktorý predavačka nemá kam dávať (keďže na mieste je stále nákup tej pani) rozhovor stále pokračuje.. Takže ja si držím v ruke tašku peňaženku košík a nákup dávam rovno do tašky.. Predavačka sa mi absolútne nevenuje lebo ma rozhovor... A ja by som napr. chcela poprosiť nech mi poda ešte čokoládu co je za ňou .. Ale to by som im musela skočiť do reči.. Co mi príde nevhodné.. Tak odchádzam bez čokolády.. Znechutená.. Co je toto za dobu??!
Véd keď by to takto fungovalo v každej práci ako by to vyzeralo.. Dúfam chápete pointu toho co chcem napísať..
Véd ta pani mohla s rozhovorom počkať kým sú tam není zákazníci a mohli sa rozprávať aj hodinu..

Strana
z2
o__o
8. nov 2025

Mne sa to este nestalo

anonym_55306d
8. nov 2025

@kitty2803 v takomto prípade proste slušne prerušim rozhovor, opýtam sa, kam si môžem posunúť nákup, košík, veci, vyziadam si čokoládu a spokojne odídem aj s čokoládou.

markusrasford
8. nov 2025

@kitty2803 zmen obchod ked sa ti to stáva často alebo plat pri samo obsluznej

ivanaks
8. nov 2025
@o__o

Mne sa to este nestalo

@o__o Ani mne sa to ešte nestalo, lebo ja nemám problém skočiť ľuďom do reči, keď niečo potrebujem alebo cítim, že ma niekto svojím konaním obmedzuje...

anonym_c314a7
8. nov 2025

@kitty2803 Nie, nestáva sa mi to často. V obchodoch má zvyknú občas štvať iné veci. Ale určite by som nejako naznačila, že ma to hnevá a obmedzuje.

nelca84
8. nov 2025

Nestalo, uz niekolko rokov si nakup rovno skenujem a nestracam cas vykladanim a prekladanim..

kitty2803
autor
8. nov 2025
@markusrasford

@kitty2803 zmen obchod ked sa ti to stáva často alebo plat pri samo obsluznej

@markusrasford bohužiaľ samoobslužné pokladne tam niesu , sú tam dve pokladne a z toho ide väčšinou len jedna, mne sa to stalo aj v inom meste.. Nieje to jednorázová záležitosť

lukbe
8. nov 2025

Nikdy sa mi to nestalo. Ak niekto nestihne naložiť do tašky, zvyčajne je tam ešte druha priehradka, ak nie, nejako by som poprosila posunúť.

anonym_078492
8. nov 2025

@kitty2803 nemusíš skákať do reči, počkaj so zaplatením až keď dohovoria, dá ti čokoládu a odkladaj si nákup až keď budeš pri ňom a nie ponad ďalší nákup

kitty2803
autor
8. nov 2025
@anonym_078492

@kitty2803 nemusíš skákať do reči, počkaj so zaplatením až keď dohovoria, dá ti čokoládu a odkladaj si nákup až keď budeš pri ňom a nie ponad ďalší nákup

@anonym_078492 no len za mnou je už ďalších 5 ľudí čo čaká v rade, proste predavačka to ma na háku..

petamich
8. nov 2025

Este sa mi to nestalo a ak sa to nestava pravidelne, nijako by som to neriesila. A slusne by som si vypytala, co chcem, aby mi podala, bez ohladu na to, ze by som ich musela prerusit.

anonym_879f54
8. nov 2025

@kitty2803 po doblokovaní a naložení nákupu by som tam ostala len tak stáť a keby na mňa predavačka prehovorila, že treba zaplatiť, povedala by som jej, že ešte si prosím čokoládu, ale nechcela som ju rušiť v rozhovore

miskakyska
8. nov 2025

Toto budú dedinské potraviny...u nás to isté..ale už tam chodím maximálne 4x za rok...to keby som im neskončila do reči, stojím tam dodnes...😆

autumn1
8. nov 2025

Nie nestalo sa mi to ešte nikdy. Stávali sa mi podobné situácie v Lidli s ich sluchátkom a prestala som tam chodiť, odkedy majú samoobslužné pokladne tam idem keď "musím" inak sa snažím Lidlu vyhýbať. Ale ja by som sa ozvala s úsmevom bez nervov. "Prepáčte, môžete sa prosím posunúť? Rada by som si zobrala svoj nákup." alebo "Prosím vás ešte tú, čokoládu by som si vzala." - veď nejak tej predavačke raz zaplatíš ten nákup tak minimálne ťa musí registrovať ale ako sa hovorí nemému decku ani vlastná mať nerozumie.

ivik4
8. nov 2025

Normalne si otvorim usta a popytam cokoladu 😃. Je v praci,vobec ma nezaujima ze debati

viestta
8. nov 2025
@kitty2803

@markusrasford bohužiaľ samoobslužné pokladne tam niesu , sú tam dve pokladne a z toho ide väčšinou len jedna, mne sa to stalo aj v inom meste.. Nieje to jednorázová záležitosť

@kitty2803 ale to je tvoja chyba, ze si odisla bez cokolady. Nic ti nebranilo pokladnicku poprosit aby ti ju padala, rvonako ti nic nebranilo poprosit jej znamu aby si svoj nakup zabalila a nezavadzala. Treba sa naucit asertivne stat za sebaou a svojimi potrebami. Tym sa nezastavam pokladnicky, maju jasne pravidla, mala ich dodrzat

januska12323
8. nov 2025

Počkala by som s platením kým si dáma uvedomí, že pracuje.

sara07
8. nov 2025

poviem prepačte že skačem do reči ale potrebovala by som
pripadne napišem email a stažnost že sa toto deje, ja som tak riešila v dm , a slečna sa polepšila aby som ja čakala kym sa vybjímaju rozlučia ,,,to kde sme, ked odidem kludne nech sa aj poskladaju

elz1920
8. nov 2025

Povedz: "neblokujte mi môj nákup, pani ešte neodišla". Ak by boli veľmi nechápavé, tak by som si dala zavolať vedúceho.

Nie tak dávno sa mi stalo, že sbskár z potravín posunul predo mňa predavačku z vedľajšieho stánku. Keď opadol šok, pýtam sa pokladníčky, že to čo bolo, veď som bola na rade. Ona na to, že konečne dotyčnej prišiel k stánku zákazník, tak preto. Že veľa ich tam cez deň nechodí. Tak som jej kontrovala, že aspoň sa ma mohli spýtať, nie som vzduch a že to bolo voči mne vrcholne neslušné. Že každý má len málo, jednu vec a pchá sa dopredu a my s plným košom, čo urobíme tržbu, máme každého dobrovoľne pustiť a dlhšie čakať? A že ak má zákazník seriózny záujem o tovar zo stánku, tak hádam chvíľu počká. Zahanbila sa. Aj za pravdu mi dala.

Netreba sa báť ozvať. Ľudia si dovolia len toľko, koľko im sami dovolíme.

euka210
8. nov 2025

@kitty2803 nie, ja by som predavacke povedala co chcem a pani poprosila, nech sa posunie. Spravanie tych 2 nie je vobec v poriadku. Aj ja mam znamu v obchode a ked je cas, tak trochu pokecame co nove. Ale ked ma dalsich ludi na platenie, tak cau-cau a nezdrzujem druhych ludi.

minenkaa
8. nov 2025
@kitty2803

@kitty2803 treba si hlavne uvedomiť ,že aj tie predavačky sú ľudia ,treba sa ozvať a poprosit o čokoládu
U nás napríklad počkajú kým je zbalený nákup a až potom blokujú ďalej

zuzana76
8. nov 2025

Stalo sa mi to par krat, normalne asertivne prerusim ich rozhovor a poviem, co potrebujem. napr. S dovolenim, nemozem si nakladat nakup, poprosim vas, podajte mi, este atmtu cokoladu, dakujem. Predavacka je tam pre mna a jej osobny rozhovor je druhorady. nema sa preco nahnevat.

andrejka1974
8. nov 2025

@kitty2803 jednoducho nechápem , prečo si tej žene nepovedala prepáčte , aké blogujete môj nákup , mohli by ste si svoj nákup už konečne dať do tašky ďakujem a bolo by mi jedno ako zareaguje

kitty2803
autor
8. nov 2025

Ďakujem za vaše názory.. Vidím ze sú rôzne 😊
Ako sa hovorí 100 ľudí 100 chutí
Samozrejme každý jeden rešpektujem, mňa zaráža to ze dve dospelé ženy nevedia ako sa správať..moja mamina tiež pracovala v obchode tiež sme sa rozprávali ale ani mňa ani ju nenapadlo počas blokovania viesť rozhovor aby sa ten zákazník cítil tak ako ja.. Aby nás musel prerusovat? Ci môže poprosiť to alebo to??
Véd ta predavačka je v práci.. Ma riesit zákazníkov a pracovné veci.. Tak hádam nechcem až tak veľa..

tykat
8. nov 2025

@kitty2803 ty si nevies v potravinach vypytat cokoladu? Ty nevies pockat s ukladanim do tasky kym pani nedokonci nakup a neuvolni priestor za pokladnou? Ved nech si to predavacka uklada aj na hlavu, moze ti to byt jedno.
Boze niektori ludia su ako snehove vlocky. Hlavne ze o tom napisu na kona a hladaju niekoho kto ma rovnaku skusenost, lebo to im urcite pomoze. 😃

minenkaa
8. nov 2025
@kitty2803

Ďakujem za vaše názory.. Vidím ze sú rôzne 😊
Ako sa hovorí 100 ľudí 100 chutí
Samozrejme každý jeden rešpektujem, mňa zaráža to ze dve dospelé ženy nevedia ako sa správať..moja mamina tiež pracovala v obchode tiež sme sa rozprávali ale ani mňa ani ju nenapadlo počas blokovania viesť rozhovor aby sa ten zákazník cítil tak ako ja.. Aby nás musel prerusovat? Ci môže poprosiť to alebo to??
Véd ta predavačka je v práci.. Ma riesit zákazníkov a pracovné veci.. Tak hádam nechcem až tak veľa..

@kitty2803 ty sa venuješ v práci práci na sto percent?

anonym_a1c656
8. nov 2025

@kitty2803 nechodíme do rovnakých potravín?🙄 stáva sa mi to pravidelne, vždy odchádzam s nervami... a keď som sa naposledy ozvala, ešte na mňa hádzali nepríjemné pohľady

ukgirls
8. nov 2025

lina huba hole nestesti .... cakat tam jak truba a este si nekupit co chcem - hold tvoja chyba ... treba sa slusne a milo ozvat ,ci by si nemohli skocit na kavicku a tam pokecat

kiki68
8. nov 2025

@kitty2803 to je v Rakusku na vidieku standard, to vobec neriesim. Patri to tu ku kulture. Mimo Lidl a Hofer to je tak asi vsade.

bystrozraky
8. nov 2025
@kitty2803

@anonym_078492 no len za mnou je už ďalších 5 ľudí čo čaká v rade, proste predavačka to ma na háku..

@kitty2803 áno, ale to je zodpovednosť predavačky a nie tvoja. Neboj sa, tí za tebou to tiež vidia, kto zdržuje. Vypýtať čokoládu trvá 10 sekúnd aj s podaním. Kľudne počkaj s platením, kým ti nepodá, čo chceš. Týmto dosiahneš dve veci: 1. Nebude ťa rozčuľovať taká banalita, ako je rozprávanie predavačky. 2. Pôjdeš domov s čokoládou, ktorú si chcela. ...Ešte ak by si nevkladala tie veci priamo do tašky a len sa na ňu pozrela, ona by si svoje veci rýchlo odpratala. Si človek, čo robí "obety", ktoré od neho nikto nechce. Obeta č. 1: Nekúpila si si čokoládu, ktorú si chcela. Obeta č. 2: Musela si skladať veci rýchlo a nemohla si ich ani usporiadať. Ten tvoj hnev (skôr asi rozčarovanie) tam nie je preto, že sa ona rozprávala, ale preto, že si spravila dve obety bez vyžiadania. Ber to pozitívne... v čokoláde je cukor a čím menej, tým lepšie 🙂

Strana
z2