icon

Oplatí sa chodiť na nákup do Metra?

paulina291
25. nov 2025

Ahojte, tie čo máte možnosť nakupovať v Metre, oplatí sa to finančne? Dlhšie váham, že sme sme tam šli vo veľkom nakúpiť, no keď pozerám letáky, tak aj tie veľké balenia s DPH mi prídu cenovo ako v lidli či kauflande v akcii. Na aké veci tam chodievate? Mám veľký mrazák, nie je pre mňa problém kúpiť niekoľko kilové balenia mrazeného hrášku a podobne. Lebo čítala som, že sa veľké balenia oplatia, no podla letáku ani nemám pocit.

anonym_b59f30
25. nov 2025

my chodíme pravidelne, hlavne kvôli tomu, že napríklad mäso majú vždy čerstvé a poriadne vychladené (nie ako v malých marketoch), kupujeme aj mlieko na kartóny, kávu, konzervy, sladké-slané, syry... nie všetko je lacnejšie, ale mám potom dlho pokoj, chodíme tak raz mesačne

galganka
25. nov 2025

Ako v každom obchode. Niečo áno, niečo nie. Napr. sirupy sme naposledy nakúpili za polovicu toho, čo boli v Tescu, mrazené torty majú naj výber, makarónky tiež... my chodíme hlavne na hovadiny, máme to kúsok od domu. 🙂

anonym_9d2a68
25. nov 2025

@paulina291 Metro ani nie je o cenach (ak nechces 5l kybel horcice), ale o vybere... maju veci co inde nie alebo nie na jednom mieste (maso, morske veci, divina, vyber sladkosti, omacky a pod). Podla mna ked je akcia v Lidl, tak niektore veci ta vyjdu lacnejsoe tam. Nevravim, ze nieco obcas v normalnych mnozstvach nie je v akcii aj v Metre...

anonym_925342
25. nov 2025

@paulina291 okrem rýb a občas mäso nechodím.Tiez si myslím, že bežne reťazce majú lepšie akcie.Mrazena zelenina tam je otrasna.Ovocie, zelenina drahe.Ked tam idem tak kvôli salkam, tácke, nové príbory.Ja nevyužijem veľké balenia konzierv, drogéria je draha

anonym_4ab424
25. nov 2025

My to nemáme kúsok, sme akurát na pol ceste medzi BA a ZA, takže je mi jedno do ktorého pôjdem. Podla toho čo píšete, tam asi skočíme, keď budeme mať cestu okolo, inak nie. Je v niektorom väčší výber?

paulina291
autor
25. nov 2025
@anonym_4ab424

My to nemáme kúsok, sme akurát na pol ceste medzi BA a ZA, takže je mi jedno do ktorého pôjdem. Podla toho čo píšete, tam asi skočíme, keď budeme mať cestu okolo, inak nie. Je v niektorom väčší výber?

@anonym_4ab424 omylom som dala anonym😄 ale písala som to ja-autorka

paulina291
autor
25. nov 2025
@anonym_925342

@paulina291 okrem rýb a občas mäso nechodím.Tiez si myslím, že bežne reťazce majú lepšie akcie.Mrazena zelenina tam je otrasna.Ovocie, zelenina drahe.Ked tam idem tak kvôli salkam, tácke, nové príbory.Ja nevyužijem veľké balenia konzierv, drogéria je draha

@anonym_925342 dobre vedieť, že tam nie je dobrá mrazená zelenina. Nad rybami som presne rozmýšalala, lepší výber ako tam som asi nevidela

petronelag
25. nov 2025
@paulina291

@anonym_925342 dobre vedieť, že tam nie je dobrá mrazená zelenina. Nad rybami som presne rozmýšalala, lepší výber ako tam som asi nevidela

@paulina291 Ja si objednávam niekedy aj z Metra, na stránke košik.sk a dovezú mi to aj poobede.

natalka13
25. nov 2025
@anonym_925342

@anonym_925342 mrazena zelenina ovocie je tam top - mango avokado. a hlavne kvalitne nerozmrazene a nasledne zamrazene ako v bille
financne tonuz davno nieje vyhodnejsie ale malo ludi pohodlne nakupy, chodim pravidelne

doriiis
25. nov 2025

Chodievame. Oplatí sa tam kúpiť mäso, Granko, čistiace prostriedky,

paulina291
autor
25. nov 2025
@petronelag

@paulina291 Ja si objednávam niekedy aj z Metra, na stránke košik.sk a dovezú mi to aj poobede.

@petronelag žiaľ u nás košík.sk nedoručuje

zuzanita1609
25. nov 2025

Tiež chodíme. My pre vločky,orechy,kakao,strukoviny,mačacie konzervy, pracie prostriedky, hygienické potreby,proste také,čo sa je, používa skoro každý deň.

anonym_777a29
25. nov 2025
@petronelag

@petronelag
Tak isto cez kosik.sk cez den dovezu zadarmo ked si ich zakaznik tak aj na donasky davaju akciove cena z obchodu co velakrat ine retazce nerobia, plus maju iny tovar, original Portugalske postel de nata- super.

maranta_leuconeura
25. nov 2025

Praveze aj mrazene veci su tam super. Vela kupujem metro chef znacku. My mame metro radi, ale na ceny a akcie moc nepozerame, to je pravda.

lady083
25. nov 2025

ja mam metro kusok, chodim pre niektore veci ako maso, ryby, za mna aj mrazena zelenina a ovocie je dobre, cerstve bylinky, salaty alebo ked mi nieco vybehne v aplikacii, ze je dobra cena. a tiez vyber potravin.

anonym_b0fa9c
25. nov 2025

Ja som teraz dostala metro kartu a pôjdem sa tam pozrieť čo majú. Mňa len odrádza že treba tam kúpiť celý kartón že nemajú tovar na kusy.

vkatush
25. nov 2025

U mesiace nakupujem metro, resp košík.
Za mňa spokojnosť (jedine chlieb keby mi ešte vedeli nakrájať, tak dokonalosť 😂).

paulina291
autor
26. nov 2025
@anonym_b0fa9c

Ja som teraz dostala metro kartu a pôjdem sa tam pozrieť čo majú. Mňa len odrádza že treba tam kúpiť celý kartón že nemajú tovar na kusy.

@anonym_b0fa9c to som vôbec nevedela že sa na kusy nedá kúpiť. Veď majú normálne kusové ceny v letáku, tak som myslela že sa dá. Čiže nekúpim jednu kolu a jedno maslo?

doriiis
26. nov 2025
@paulina291

@anonym_b0fa9c to som vôbec nevedela že sa na kusy nedá kúpiť. Veď majú normálne kusové ceny v letáku, tak som myslela že sa dá. Čiže nekúpim jednu kolu a jedno maslo?

@anonym_b0fa9c
@paulina291
Dá sa kúpiť tovar na kusy samozrejme

lady083
26. nov 2025

nie kazdy tovar je na kusy, vzdy je to pri nom uvedene ale zase sa da v pohode aj kusovo nakupit

galganka
26. nov 2025
@paulina291

@paulina291 väčšinou drobnosti sa nedajú na ks, napr. brávame celé krabice Horaliek, celé balenia lízatiek, či cukríkov... ale Sirupy, veľké fľaše, a pod. kľudne na ks. dokonca aj malinké korenia sú na ks.

maranta_leuconeura
26. nov 2025
@paulina291

@paulina291 uplne v pohode sa da nakupovat na kusy. Pred velkymi sviatkami (najma Vianoce a Velka noc) ale casto zavedu pravidlo, ze sa balenia nemaju rozbalovat, takze vtedy napriklad kilo muky a jedno maslo si musis vybalit a byt za debila pri pokladni (normale ti to ale predaju) alebo kupit proste cele balenie (4 masla, 10 kg muky). Ale pocas roka je normalne dovolene rozbalovat balenia.

paulina291
autor
26. nov 2025

Ďakujem baby, takže ak sa niečo nedá na kusy, tak je to tam jasne uvedené, áno?

anonym_b0fa9c
26. nov 2025
@paulina291

@paulina291 U nás väčšina veci sa dá zobrať ako celý kartón malinoviek a celé balenie napolitanok džuse, maslo múky a také iba celé balenie.

anonym_3c2569
28. nov 2025

Uz ani nie.niekedy sa mozno oplatilo ale musela si kupit viac.take iste akcie su aj v inych obchodoch.mozno z hladiska vyberu ano.maju tam veci ktore bezne nekupis v obchode.a aj ryby tam maju dobre.

anonym_38edc4
28. nov 2025

@paulina291 pár krát sme boli, ale aby som išla 70 km do Metra a spat, to sa mi neoplatí. Ak sme mali cestu, zašli sme. Mäso kúpim aj v Kauflande. Často aj u mäsiara čerstvé. Divinu máme z vlastného chovu, filé kupujem tiež v Kauflande. Ceny sú v pohode, neriešim 2-3 eura.