icon

Sú dnes obchody otvorené?

1. nov 2025

Prepacte, ale stracam prehlad, co sa v tejto krajine deje... Mam par otazok:
1. Je dnes sviatok?
2. Su dnes otvorene obchody?
3. Budu cez vsetky sviatky otvorene obchody?
Dakujem

Strana
z2
anonym_945405
1. nov 2025

@anonym_autor

anonym_b5bed1
1. nov 2025

@anonym_autor pracujem v obchode a tiež sme sa v tom strácali ideme nejdeme išli sme 😫
Môžu byť otvorené obchody, ale nemusia.

la_dolce_vita
1. nov 2025

Je v tom uz riadny chaos, ale kde nie je v tomto state...

anonym_24d8bc
1. nov 2025

LIDL otvorený ,nech sa páči,bude určite prázdny lebo ten každý obchádza z kilometra

autor
1. nov 2025

Dakujem. Fakt robia z ludi debilov...

gelifil
1. nov 2025
@anonym_autor

Dakujem. Fakt robia z ludi debilov...

@anonym_autor co si sprosta slovac necha...vsetko

anonym_c2d396
1. nov 2025

Mne to neva ,aspoň zaplatené sviatky 🎉

muchotrafka298
1. nov 2025

To, co si obchody dnes otvorene zalezi od prevadzkovatela daneho obchodu. Vo vacsine tych, co su bezne otvorene v nedelu otvorene je aj dnes a maju tie iste otvaracie hodiny ako v tu nedelu. Kto nechcel, ma zatvorene a sam si zvazil, ci mu trzba za to stoji alebo nestoji.
Akurat som vcera zachytila kauzu knihkupectva Martinus, ked ludia na nich utocia cez socialneho siete, ze si dovolia mat otvorene 1. a 17.11. a ako tam prestanu nakupovat. Nech sa paci, kazdemu ako chce. Ale je zaujimave, ze tym istym ludom neprekazaju otvorene supermarkety alebo drogerie.
Kto nechce, do obchodu nepojde, slobodna volba kazdeho, kde bude a kedy nakupovat.

janinah
1. nov 2025

Zasadne do obchodu nepojdem,ani dnes ani 17.nov.Ked uz tam tie predavačky nahnali tak nech si oddychnu.Ale to by sme nemohli ziť na SK kde je behanie po obchodoch narodnym sportom.Bohuzial....
Dnes budem na cintorinoch,17.nov.by som chcela byt na proteste na namesti,ak nejaky bude...a dôvodov by sa našlo dosť,ale kwd nam lepsie v tych obchodoch ako bojovat o buducnost nasich deti....

huxy
1. nov 2025
@anonym_24d8bc

LIDL otvorený ,nech sa páči,bude určite prázdny lebo ten každý obchádza z kilometra

@anonym_24d8bc tak u nás je v lidli často problém zaparkovať, takže asi ho nik neobchadza, prečo by mali?

klarissa25
1. nov 2025
@anonym_24d8bc

@anonym_24d8bc hej hej 😅😅

lenkasarka
1. nov 2025
@anonym_24d8bc

@anonym_24d8bc netrep hlúposti

anonym_24d8bc
1. nov 2025
@klarissa25

@anonym_24d8bc hej hej 😅😅

@huxy irónia 😁recenzie nečítaš? každý z neho grcá a obchádza zďaleka,ja sa furt pýtam kto potom sakra tam furt nakupuje, keď tam hlava na hlave,u nás tiež nonstop plnka
@klarissa25 čo si budeme však 🤣🤣

huxy
1. nov 2025
@anonym_24d8bc

@huxy irónia 😁recenzie nečítaš? každý z neho grcá a obchádza zďaleka,ja sa furt pýtam kto potom sakra tam furt nakupuje, keď tam hlava na hlave,u nás tiež nonstop plnka
@klarissa25 čo si budeme však 🤣🤣

@anonym_24d8bc veru že žiadne recenzie nečítam a preto nie som v obraze 🤷🏼‍♀️
U mňa jeden z dvoch obľúbených obchodov

biba_18
1. nov 2025

mňa ale zaujal ten velkonočný pondelok… akože vo veľkonočný pondelok sa ide riadne do práce? žiadne olievačky?

muchotrafka298
1. nov 2025
@biba_18

mňa ale zaujal ten velkonočný pondelok… akože vo veľkonočný pondelok sa ide riadne do práce? žiadne olievačky?

@biba_18 podla mna to je stale sviatok, len mozu byt otvorene obchody. Takze dievcata, co pracuju v obchodoch pojdu do prace. Aspon ja tomu tak rozumiem.

biba_18
1. nov 2025

@muchotrafka298 divné 🤨

martinkatinka
1. nov 2025
@muchotrafka298

@biba_18 podla mna to je stale sviatok, len mozu byt otvorene obchody. Takze dievcata, co pracuju v obchodoch pojdu do prace. Aspon ja tomu tak rozumiem.

@muchotrafka298 no ja tomu rozumiem, ze nielen dievcata, co pracuju v obchodoch. Proste je to pracovny den a zaroven sviatok. Otvorene by mali byt vsetky institucie aj urady.

muchotrafka298
1. nov 2025
@martinkatinka

@muchotrafka298 no ja tomu rozumiem, ze nielen dievcata, co pracuju v obchodoch. Proste je to pracovny den a zaroven sviatok. Otvorene by mali byt vsetky institucie aj urady.

@martinkatinka ja som pozera tu v zakone a tam je napisane, ze su to dni pracovneho pokoja, Velkonocny piatok aj Velkonocny pondelok.

https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pravne-predpis...

Len spravili to, ako je uz dlhsie v CR, ze su statne sviatky (dni pracovneho pokoja) a zaroven su otvorene obchody.

martinkatinka
1. nov 2025
@muchotrafka298

@martinkatinka ja som pozera tu v zakone a tam je napisane, ze su to dni pracovneho pokoja, Velkonocny piatok aj Velkonocny pondelok.

https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pravne-predpis...

Len spravili to, ako je uz dlhsie v CR, ze su statne sviatky (dni pracovneho pokoja) a zaroven su otvorene obchody.

@muchotrafka298 to je dobre pritiahnute za vlasy. Takze ako bezny zamestnanec nejdem do prace a dostanem za sviatok zaplatene. Ako predavac idem do prace, mam tu smenu zaplatenu vpodstate bezne a ako ostatni plus ten sviatok, aj ked su doma.

muchotrafka298
1. nov 2025
@martinkatinka

@muchotrafka298 to je dobre pritiahnute za vlasy. Takze ako bezny zamestnanec nejdem do prace a dostanem za sviatok zaplatene. Ako predavac idem do prace, mam tu smenu zaplatenu vpodstate bezne a ako ostatni plus ten sviatok, aj ked su doma.

@martinkatinka toto neviem, akym sposobom a ako je toto platene. Nedavno tu bol post od Mihala, kde je to presne napisane, ze kto ide do prace a kolko dostane zaplatene. Ja som bezny zamestnanec pracujici pondelok az piatok 8 hodin denne.

anonym_ae53cc
1. nov 2025
@martinkatinka

@martinkatinka ale bezni zamestnanci (po-pia, 8-16.30) nemaju zaplatene extra za sviatok ak ho nerobia...
Predavacky co budu pracovat budu mat (ak som z toho Mihala spravne pochopil)

nevenka
1. nov 2025
@huxy

@anonym_24d8bc veru že žiadne recenzie nečítam a preto nie som v obraze 🤷🏼‍♀️
U mňa jeden z dvoch obľúbených obchodov

@huxy aj ja mam rada Lidl, v pohode.

martinkatinka
1. nov 2025
@anonym_ae53cc

@martinkatinka ale bezni zamestnanci (po-pia, 8-16.30) nemaju zaplatene extra za sviatok ak ho nerobia...
Predavacky co budu pracovat budu mat (ak som z toho Mihala spravne pochopil)

@anonym_ae53cc ved ano... Ale budu mat okrem toho, co aj ostatni za sviatok, hoci su doma, iba klasicku sichtu. Ten priplatok za sviatok by mali, aj keby boli doma ako ostatni...
Ved bezne doteraz, ak sviatok vysiel v tyzdni, bola si doma a mala si zaplatene.

rozculena
1. nov 2025
@martinkatinka

@anonym_ae53cc ved ano... Ale budu mat okrem toho, co aj ostatni za sviatok, hoci su doma, iba klasicku sichtu. Ten priplatok za sviatok by mali, aj keby boli doma ako ostatni...
Ved bezne doteraz, ak sviatok vysiel v tyzdni, bola si doma a mala si zaplatene.

@martinkatinka no to sa mýliš,ten,čo je doma cez sviatok,žiadny príplatok za sviatok nemá,má len zaplatené,ako keby bol v robote,alebo nejakou priemerkou.príplatok má IBA ten,čo reálne pracuje

anonym_46aa10
1. nov 2025

Ja som išla doobeda na cintoríny cez 3 okresy a čo sme išli okolo obchodov Lidl Tesco a pod všade plno ľudí skoro plne parkoviska. Ja neviem čo tí ľudia dneska nakupovali ale to je už choré. Veď dnes by sa malo chodiť na cintor zapáliť si sviečky a nie na nákupy. Nech mi nikto nehovorí že nedalo sa včera nakúpiť potraviny na víkend.

martinkatinka
1. nov 2025
@rozculena

@martinkatinka no to sa mýliš,ten,čo je doma cez sviatok,žiadny príplatok za sviatok nemá,má len zaplatené,ako keby bol v robote,alebo nejakou priemerkou.príplatok má IBA ten,čo reálne pracuje

@rozculena dobre, ten co je doma ma zaplateny sviatok. Nebudeme to nazyvat priplatok.
Ten co pracuje, ma zaplatenu sichtu a priplatok. Takze realne, ked to spocitas, ten co je v robote ma v podstate oproti tomu, co je doma, zaplatenu len akoby sichtu. Chapeme sa?

rozculena
1. nov 2025
@martinkatinka

@rozculena dobre, ten co je doma ma zaplateny sviatok. Nebudeme to nazyvat priplatok.
Ten co pracuje, ma zaplatenu sichtu a priplatok. Takze realne, ked to spocitas, ten co je v robote ma v podstate oproti tomu, co je doma, zaplatenu len akoby sichtu. Chapeme sa?

@martinkatinka je to podľa ZP.

martinkatinka
1. nov 2025
@rozculena

@martinkatinka je to podľa ZP.

@rozculena ano, tym chcem povedat, ze radsej budem doma ako ostatni, kebyze som bezny zamestnanec, napriklad na urade. Tam im nenariadia, ze musia ist do prace vo sviatok.

rozculena
1. nov 2025
@martinkatinka

@rozculena ano, tym chcem povedat, ze radsej budem doma ako ostatni, kebyze som bezny zamestnanec, napriklad na urade. Tam im nenariadia, ze musia ist do prace vo sviatok.

@martinkatinka žiadny zamestnanec si nemôže vybrať,že chce byť doma a mať zaplatený sviatok

Strana
z2