Dokrmovanie po 10. mesiaci dieťaťa

alissaalmany
12. dec 2017

Ahojte maminky. Máme 14eho 10 mesiacov a mala priberá málinko . Papáme skoro všetko z ničím nieje problém akurát , že sa doktorke zdá že priberá pomenej. Mne sa nezdá chudunka veľa sa sarpe a je živá. Poradila nám kúpiť Nutrilon dvojku. stále je plne kojena tak ju mám dokrmit dva krát do dňa po 30 ml. Malá mi to ale odmieta plače stále len prsník a prsník veľmi nevie piť z fľaše. Cajiku logá tak iba po dvoch glgoch . Dávam jej častejšie aby nebola smädná. Ako to riešiť ? Všetko umelé čo zohrejem sa vyhodí. Môžem jej dávať aj normálne mlieko už ? PrevareEne? Ak ano aké ??? Ďakujem krásne 😘😍🍼

rybka80
12. dec 2017

Pokial kojis , nedavala by som uz umele mlieko. Sama pises, ze nema problem s papanim, len slabsie pribera. Ale pribera, je zdrava, ziva, . Kazde dietatko je ine, aj vahovo aj rastovo. Myslim,ze z toho netreba stresovat. Ved aj dospely je kazdy iny, jeden vysoky druhy nizky, jeden chudy,druhy silnejsi. A taktiez treba mysliet na to, ze dieta rastie, vaha ustane, potom zase priberie, atd..

zuzik307
12. dec 2017

Vobec by som dieta a seba nestresovala flasou a UM...je normalne, ze uz tolko nepribera, viac sa pohybuje...dojci kludne aj dalej, k prikrmom ponukaj vodu z pohara/netecuceho hrnceka...

jamabe
12. dec 2017

A papa prikrmy? UM by som uz neriesila, od roka sa bezne dava kravske plnotucne mlieko. Radsej jej ponukat normalne jedlo, kase a tak.

olifcek
12. dec 2017

nedavaj um... dojcic astejsie 🙂

alissaalmany
autor
12. dec 2017

@rybka80 ďakujem krásne za radu tiež si to myslím nechápem coto vymyslela v 10om mesiaci začať s umelým

stanislavicenka
12. dec 2017

To su hrozne rady pediatra. Dojcenemu dietatku ponuknut umele. Len dalej krasne dojci a tes sa, ze babatko nepozna flasu. Moja mala do 18 mesiacov 9.5 kila a lekarka to neriesila. Vela sa dojcila, malo jedla, zlomilo sa to az pred 2hym rokom, ze sa rozjedla. Ja som ostala tehotna a stale dojcim a pediatricka mi povedala, ze jej mam dat umele mlieko, rada za vsetky drobne. Ani obycajne kravske, kozie, ci hocijake ine nepije, dieta to vobec nepotrebuje. A 10.mesacne babatko uz nepribera tolko, ved sa hybe, nema preco priberat. Nasa dcerka od 7meho mesiaca do toho 18teho nepribrala ani kilo, rozhybala sa, bola aktivnejsia. Je to normalne. Drzim palce

katkazuz
12. dec 2017

Pripajam sa aj ja,10 mesačne bábätko, pokial pije MM a dostáva prikrmy nepotrebuje UM. Je to názor aj WHO, všetky pokračovacie UM sú úplne zbytočne. Pokial dieťatko prospieva a je spokojne, nepokaz si dojcenie UM.
MM je aj v tomto veku to najlepšie. Veľa zdaru.

miriam108
13. dec 2017

@alissaalmany Ahoj prosím ťa môžeš mi povedať koľko váži tvoja dcérka? My máme tiež 10 mesiacov, ale papáme Um od narodenia. Moja má 8300 gramov ale skoro 80 centimetrov. Za dva mesiace nepribrala ani kilo. Papáme všetko a krásne, je veľmi aktívna. Neposedí ani minútu, ani pri jedení. Preto by som chcela vedieť koľko vážite. Na to čo moja všetko zje, veľmi málo priberá. Ďakujem

alissaalmany
autor
15. dec 2017

@miriam108 my vážime 7210g pôrodná váha bola 3110g a sme plne kojene.

luba41
15. dec 2017

@alissaalmany váha je v pohode, moja najmladšia bola taká istá, v roku 7,7 kg..nikto nič neriešil, ani doktorka..priberala a priberá svojim tempom stále..rodičia ste výškovo váhovo ako na tom? musíš aj podla toho porovnať..

katrin21
15. dec 2017

tak vaha je ozaj nizsia na ten vek, ale tak co uz... mozes davat napr. kasu tak o 6 vecer a potom pred spanim este nakojis.. UM by som netrapila , ked ho nechce..
a co papa pocas dna?pises, ze papa dobre, ale co a kolko toho zje?

janifer
16. dec 2017

@stanislavicenka ja som dojcila temer do druheho porodu a syn sa narodil 4090g, cize ziviny mu nechybaju, to len ak by mal niekto poznamky k tebe. Ale mozno by som s odstupom casu odstavila v polke tehotenstva.
@alissaalmany moj druhorodeny v 14m kolkokrat na veceru nic nezje, celkove poriadne nechce jest😭, vaha 14kg je dojceny. A ak nieco zje tak blbosti typu kasa, banan, hruska, zelenina nula bodov ani mrkva brokolica, este zje cuketovy privarok s koprom a detsku vyzivu s piskotami. Nehovorim, ze ho tym napchavam, on zje tak 2-3 piskoty za den. Vecer sa dojcime a na olovrant (skora vecera) mava kusok kase (kukuricna, ovsena s troskoj masla) a cerstve ovocie par guliek hrozna, polku jablka hrusky bananu.

alissaalmany
autor
16. dec 2017

@luba41 tak ja mám 37kg a 154cm a priatel má 98kg a 185cm

alissaalmany
autor
16. dec 2017

@alissaalmany pardon 47

evittam
16. dec 2017

@alissaalmany Ako ti uz bolo napísané. Pokial papa normalne a je zdrava tak neries. Co papa cez den? Nedojcila by som castejsie. To uz netreba.
A btw.aj ty si dojcena...🤔

alissaalmany
autor
16. dec 2017

Ďakujem baby veľmi pekne. Moja mala má zachvilu zje dojčí sa aj viac ako 30 krát za deň. Nevie sa odtrhnúť od prsníka

alissaalmany
autor
16. dec 2017

Áno papa príkrmi koľko spapa toľko spapa ak spapa menej dám jej o pol hodinku znovu nechcem ju nútiť do jedla aby mi neprestala jesť a prestalo jej chutiť. Nezdá sa mi malinká ani nič . Tak nerozumiem. Skoro som prišla o nervy keď som prišla domov od dr. A snažila som sa jej dať z fľaše a ona plakala ako šialená . Navyše jej idú zúbky a za dva mesiace nám ich vyšlo 8 . Mozno aj preto tá nechuť do jedla.

alissaalmany
autor
16. dec 2017

Malá papa od vyzivy chrumiek piškót maska zemiackou zeleninových polievok aj jogurt má rada najviac ľúbi mandarínku . Spapa všetko nemá problém len nie fľašu . Cajiku si ledva cicka po pár glgoch aj to z flase pre dojčiace deti . Ale nevie z toho piť napr. Niekoľko minút vkuse.

diana228
16. dec 2017

@alissaalmany moja mala ma o tyzden 11 mes. Ma cca 7200g. Co sa taky jedenia, tak strieda fazy jedenia a nejedenia. Je kojena, stale v pohybe a ja sa nestrachujem o jej vahu. Vidim na nej, ze je to stastne babatko. Ak by mi dokina povedala, ze mam dokrmovat um, tak by som to odmietla. Neviem preco by mala pit moje, vodu a este aj umele...
Raz mi chce len kasicky jest, raz len nejake kusky, raz si sama vybera. Stale sa to meni. Ked vidim, ze papa pomenej, tak jej stale ponukam ovocie, chrumku, alebo sa idem ja nejest a vtedy zazracne by zjedla aj mna 😂
Rozhodni sa sama, ci das um alebo nie. Ja by som nedavala.

yanni
16. dec 2017

Nemyslim si, ze malo vazi. Kolko meria? Nasa mala v roku presne 8 kg a takmer 80 cm. Teraz ma 2 roky a 4 mesiace, 91 cm a 12 kg. Deti, ked sa zacnu hybat priberaju malo. Nasa bola od ca. 3. mesiaca velmi dobry jedak a teraz zje aj za troch a predsa je dlha spagetka. Ale to dieta sa nezastavi.

Kludne koj dalej, ja som kojila malu do 18 mesiacoc, pokym sa sama od seba neodstavila. Ale co ma zaraza, ze "kojis" 30 x za den. To nie je kojenie. Urcite si len cucne, mozno ani to nie. Ak poriadne je obed a veceru, nema co cuckat 30 x za den. A tiez by som vyradila z jedalnicka piskoty, chrumky atd. To takemu dietatu este vobec netreba. Naplni si tym brusko, zaleje mliekom a je po jedeni.

Tiez caj. Nepchaj jej zbytocne flasu. Daj jej bud riadny poharik alebo ten nekvapkajuci, daj jej tam cistu vodu ak jej caj nechuti.
Z nasich 4 deti vypije caj len jeden, aj to len obcas, mala caj odmietala vzdy a neda ho do ust ani teraz. Pije len mlieko a cistu vodu.

alissaalmany
autor
16. dec 2017

@yanni práveže papa cicku stále viac ako 10 minút tak ja už neviem mlieka mám plno. Hneď ako začne papať mi druhá bradavka stvrdne a mlieko z nej začne tiecť a potom uz aj striekať. Neviem prečo je taká závislá . No môže byť ďakujem za radu

evittam
16. dec 2017

@alissaalmany To,ze je dieta "zavesene" na prsníku 10min neznamena,ze "papa". Uz starsie dieta ako 3mesiace sa dokaze z prsníka najest za 2-5minut a ostatný cas sa len hra, ukľudnuje. A 10mesacne dieta denne 30x dojcit po 10minut-predpokladam,ze z kazdeho prsnika?! To myslíš vážne? Takze ty tráviš denne dojcenim skoro ročného dieťaťa cca 10hodin.....

janifer
16. dec 2017

@alissaalmany super ze tak pekne papa, sj masko, nas sa toho ani nedotkne. tak urcite sa nestrachuj, uz sa hybe tak tolko nepriberie. Do prikrmov daj kvapku olivoveho konopneho alebo tekvicoveho oleja na konci. A urcite nie umele mlieko a dudel flasky k tomu, pokial mas svoje mlieko a nemas zdravotny problem, bud rada za svoje mliecko, je to to najlepsie aj na imunitu. Deti su meteosenzitivne, moze boliet hlava, idu zuby tak chce mlieko vyse. Ak si pyta mliecko daj, ved vycika.

katrin21
16. dec 2017

@alissaalmany pred hlavnymi jedlami ako je obed je aspon 2h nedavaj chrumky, piskoty a ine veci... bude lepsie papat obed a viac zje... tiez pri jedle mozes ukazovat rozne hracky, stlacat ich - zvuky,hovorit o nich, vselico v knizke ukazovat... dieta tak zje viac, ako ked papa bez toho.. Ja som to praktizovala, kedze po 4-5 lyzickach uz akoze nechcela ,ale takto zjedla vzdy super este ..
takto 🙂 jedlo mam ja v ruke

UZ by ti mala papat aj chlebik s masielkom napr. na olovrant, alebo tak....mozno papa, lenn si nenapisala , tak preto pisem..

ale akoze dojcit 30x za den?? ti si dufam robis srandu. ci si dudel?podla mna to je aj od smadu.. skus jej kupit netecuci poharit a naucit ju z neho pit vodu. maju aj v Pepco

mojitka13
16. dec 2017

Ja mam tiez 10 mesacnu a ma 7060 g /2580 g pri narodeni). Lekarka to vobec neriesila. Vzdy si len odsleduju, ci pribera. Je kojena a papa aj prikrmy. Chuti jej, ale je velmi aktivna. Cez den jej prso nechyba, kojim ju len pri zaspavani doobeda a vecer. Obcas si vypyta po prichode z prechadzky, ale to sa podla mna chce len pomojkat. V noci ale chuda velmi zle spava a niekedy potrebuje byt na prsiach pomaly stale (alebo sa ich aspon drzat). Chcem sa len spytat, ako podavate detom chlebik alebo pecivo s maslom (kedze som to citala v predchadzajucom prispevku). Rozok ci vianocku je mala bezne bez masla bez problemov. Skusala som aj s maslom, ale to si len roznesie po prstoch a hra sa s tym. Skusala som jej aj odlamovat a davat do ust, ale vzdy si to vyberie a skuma, co to je. Keby mala zjest pol rozka, tak by sme pri stole mohli sediet pol dna :(Je velmi zvedava a vsetko potrebuje preskumat. A teda aj za nas musim povedat, ze ked vidim, ze sa jej do jedla nechce, ukazem jej nejaky obrazok alebo hocico co mam po ruke. Ona to skuma a papa bez problemov.

alissaalmany
autor
16. dec 2017

@katrin21 tak ťa je úžasná presne to aj praktizujem s tými hračkami. Neviem ako ju odnaucit od prsníka . Nie celkom ale aby prestala toľko cicat. Má osem zubkov a strašne kuse. Nemá cumlík takže možno aj preto si ho urobila s môjho prsníka

katrin21
16. dec 2017

@mojitka13 davala som odhryzavat a drzala som to...alebo som to nakrajala na kocky a davalatie do pusy a ju som zabavala inym aby to nechytala

katrin21
16. dec 2017

A roztek len suchy..maslo som jej davala na chleba a vianocku..roztek sa naprd kraja😆

erickatt
16. dec 2017

@alissaalmany blbosť, nedavaj umelé. Mne dcéra vazila v roku 8 kil. Papala máličko. A dr vravela, len kojte. To je najlepšie