Nechce papať moje ani umelé mlieko. Čo mám robiť?

paula80
29. júl 2008

Ahojte, nemáte niekto podobný problém ako ja?:Moj 3,5 mesačný synček sa pred dvoma týždňami úplne odstavil od prsníka, vzpieral sa plakal, nechcel chytiť, skúšala som všetko:zmeny polohy, homeopatiká, čaje, aby neprišla o mlieko, ale nič nezabralo.Hneď prestal priberať doc.kázala dokŕmiť.Lenže malý úplne odmietal fľašu a akékoľvek mlieko.Nakoniec sme skončili v nemocnici s tým,že nechcel ani prsník ani fľašu.Boli sme tam dva týždne a nakoniec začal trocha piť sunar 1, ale všelijako v spánku, a keď aj za bdela tak sa pri tom krúti a horkoťažko vypije 100-120 ml na dávku a aj to pije asi pol hodinu, cumlík mu musím stále poťahovať, aby neprestával piť. A to už som šťastná ak vobec vypije tú dávku každé 3 hodiny.A inak nikdy skutočne neviem odhadnúť či je hladný, lebo je spokojný, usmievavý, nikto mi nechce veriť, že máme takéto problémy. Viete niekto poradiť, čo s tým? Dík za každú radu Paula

paula80
autor
29. júl 2008

Ešte som zabudla dodať, že malý váži 6200 g. a porodnú váhu mal 3750 g. Nato, že má 3,5 mesiaca je hrozne drobný a tenučký. Inak všetky vyšetrenia v nemocnici mal v poriadku, iba má mierny reflux, preto mu dávať sunar 1, že je vraj čiastočne protirefluxný. Inak je šikovný, začal sa pretáčať z chrbátika na bruško pred týždňom.
Dúfam, že sa nájde niekto s podobným problémom a poradí ako ho vyriešil. Dakujem

libka1
29. júl 2008

Paula????
Naša malá všetko to čo píšeš robí od narodenia, narodila sa s 2810 g, momentálne má okolo 4500, nemám pocit že je vychrtlá... taká ok, len nevyzerá ako buchtička... Ja dúfam že sa to zmení s prvými príkrmami, uvidíme, možno nie je na mliečko ale bude na zeleninku a ovocie 😉

paula80
autor
29. júl 2008

Ahoj libka1, aká stará je tvoja malá, a ako papká tiež ako ten náš? Aj ja čakám na príkrmy, ale mám obavu,aby to zabralo aj u neho a začal pekne papať. Pijete aj čajík, chutí malej?

sonoga
29. júl 2008

paula, mozno by si mohla skusit dat na lyzicku. viem, ze to da dost namahy a urcite aj nervov kmit dieta lyzickou, ale ked sa inac neda. Ja som moju kojila donedavna, ale nastupila som do prace na pol dna a museli sme ju naucit pit z flase. vobc nechcela, cajik zacala pit az ked mala 9 mesiacov a mliecko z flase prvykrat vypila ked mala 10 mesiacov. No, u mna to nebolo az take nutne nauict ju to, ako u teba. prvykrat som jej dala do mliecka trochu vanilkoveho cukru, aby to malo dobru chut. vypila flasku a uz som jej ten cukor nedavala.

libka1
29. júl 2008

Bude mať 3 mesiace, čajík jej niekedy chutí, niekedy nie, ako kedy. Papká presne ako ten tvoj, neustále sa mi odtŕha od prsníka a bojuje s ním. Fľašu vypľuje, potom reve že ju chce späť. Polhodinové papanie je najkratšie z fľaše aké sme kedy absolvovali.. trvá to aj hodinu niekedy...
A 120 ml dávku ešte nespapala v živote 😅

paula80
autor
29. júl 2008

Sonoga, ďakujem za tip, ale skúšala som aj tou lyžičkou, aj striekačkou, všetko povyplúval, alebo dokonca vyvrackal.

paula80
autor
29. júl 2008

Mne doktorka kázala nedávať čaj,kým si nezvykne na mlieko.Inak si dobrá,že ešte kojíš,moj malý už prsník pred 3 týždňami nechcel ani chytiť. Mlieko sa mi odstriekať nedalo iba to predné a to málo, tak sa mi postupne stratilo.Aké dávaš umelé mlieko malej?

alexandra
29. júl 2008

Skus s nim zacat chodit plavat ak sa da.. Vodicka zvykne pomoct hladu..

marianeta
29. júl 2008

Paula

Moj maly ma uz 4 mesiace a doteraz pije 130 niekedy len 100 a stava sa,ze vypije 50 ci 30 je uplne happy a dalsie 2-3 hodiny si nepyta.Tiez sa kvoli tomu trapim lebo nie je taky baculaty skratka len ruky a nohy.Ked ideme na poradnu vidim ze priberie aj 500g ale nie je to na nom vidiet. ja vidim iba to ze sa predlzuje.

paula80
autor
29. júl 2008

Ahoj marianeta, to ti aj tak pekne malý priberá, na to, že pije tak menej. Aké mliečko a akú flašu mu dávaš? A koľko ti váži. Náš malý veru pol kila za mesiac nepriberá.Ale uvidím, dúfam, že sa rozpapá. A príkrmy už papáte?

marianeta
29. júl 2008

Paula
Davam francuzske mlieko a napadlo ma ci mu vyhovuje dudlik na flaske moj napriklad nechcel pit s tych klasickych ale len s tvarovaneho a flase puzivam sklenene len cajovu mame umelu.A dierku na dudli ma aku?

marianeta
29. júl 2008

Paula
Kolko vazi neviem tento stvrtok ideme na poradnu ale myslym ze uz ma nieco cez 6 kil, prikrmy este nedavam ale coskoro zacnem spytam sa dr kedy mozme zacat.

libka1
29. júl 2008

Ja dávam Nutrilon HA, lebo jej ho dávali už v nemocnici keď skončila vyhladovená ny infúzkach...
Tiež keď som skúšala len kojiť mi sestrička zakázala dávať čaj. Ale teraz keď dokrmujem a hlavne sú také teplá povedala že nech dávam. Malá si ho niekedy sama pýta...
No bojujem, ona niekedy reve na prsníku a zúri, pár minút vydržím a potom sa skľudní opica malá 😀

paula80
autor
29. júl 2008

Marianeta, skúšali sme všetky cumle a flašky, čo existujú a skončili sme pri Mam ultimate, dúfam, že som to dobre napísala, ten jediný ako tak chytil. Dierku má od 0-4 mes., skúšala som väčšiu, ale nechce ho vůbec.Tak flaškou ani cumlom to asi nebude. Práve som našla príspevok z apríla, čo mali mami takýto problém ako my. Ale diskusia skončila a vyriešenie problému som sa už nedozvedela. Ale aspoň viem, že je viac takých detí ako ten můj, že nechcú piť mlieko ani z prsníka,ani z flaše. A mami sa tak trápia ako ja.Ale je to hrozný pocit, keď je dieťa závislé od mlieka a za nič na svete ho nechce.

caira
29. júl 2008

paula nedes se toho, ze ti moc nepije, nase P. mi ted { a to je ji 5 mesicu} horko tezko vypije 150ml, do tech 4 mesicu byl boj do ni dostat i 120ml, proste od mala neni velky jedlik. Dulezite je, jestli ti pribira tak jak ma, pak bych to vazne neresila. Ja tez vsude ctu, jak deti v jejim veku by meli pit cca 180-210ml pri kazdem krmeni no a my proste pijeme 150 nekdy 180 { ale to fakt vyjmecne..mozna jednou za par dni} a je spokojena, pribira cca 120g tydne a nic ji nechybi, jen proste nejsme velike mimco ;-}

marianeta
29. júl 2008

paula
a ine mlieko si neskusila?moja sestra mala s malou podobny oroblem pri dojceni sa sponovala ako guma a ked sestra zacala stracat mlieko zacala ju prikrmovat nutrilonom.Ten nechcela pit a tak od 5 ci 6teho mesiaca jej prevarala trvanlive plnotucne mlieko a to pila ako diva.

martina46
29. júl 2008

Ahojte. My máme tento problém už 5 mesiacov. Malá teraz vo svojom veku nevypije viac ako 120. Boli sme aj v nemocnici, nič nezistili. Mali sme mierny reflux, domnievali sme sa, že je to z pálenia žáhy, ale asi nie. Kojím stale, lebo fľaša nie je šanca. Prikrmy slabota. Kojím ju už 5 mesiacov hlavne v spánku. Noc prespí už dávno, ale ja ju v noci kŕmim v spánku 3x aby aspoň niečo vypila. Lyžička nič, vypľúva, žiaden hrnček, máme ich asi 5, voda nič. 5 druhov cumľov. Žiaden nechce. Som už úplne vyčerpaná. Ale! Váži 8 a pol kila. To je z toho krmenia v spánku, ináč neviem čo by bolo. V bdení pije už iba tak, že nad ňou kľačim, strkám prso do úst a stlačam. Mlieka mám menej a menej, pomaly sa spúšťa. No čo viac napísať.
Ja keď som bola malá, nepila som vraj 6-7 hodín. A čo mala mama so mnou robiť? Nikdy som nebola dehydrovaná, celý život ma chcel niekto vykrmovať. A som tu. A mám asi dieťa po mne. Musíme to vydržať. Čo sa dá. Robiť.
Skúste UM osladiť Frapkom, je to do mlieka, dostať jahodu a banán.

martina46
29. júl 2008

Ešte doplnenie.
To frapko je super, ja som si to dala do mlieka a mňam.
Možno deťom zachuti.
Ďalšia vec.
Rozčuľujú na tabuľky. Sú robené na určitý priemer a ak sa nejaké dieťa ďaleko vymyká tomuto priemeru, lekári stresujú a kto si to odnesie? My! Dieťa je samozrejme spokojne, nič mu nie je. Je chudšie, ale čulé a spokojne. Som rozčúlená. A to že dieťa nechce piť nutrilon... ani sa mu nečudujem.

paula80
autor
29. júl 2008

Marianeta,
skúšala som aj všetky mlieka, v nemocnici, mi kázali vydržať pri tom poslednom t.j.sunar 1, vraj si musí zvyknúť na chuť. O tom obyčajnom mlieku som už počula. Uvidíme, keď všetko ostatné odmietne úplne.

Martina 46 -
čítala som tvoj problém, keď som hľadala odpoveď na ten můj. A dúfala, že sa ozveš do fóra.
Aj tak si dobre vydržala s kojením, mne sa z tých stresov už mlieko nespúšťalo, tak sme pred mesiacom skončili kůli tomu v nemocnici prvý krát. V nemocnici som sa skľudnila a začalo sa spúšťať a malý papal ako tak. Po 5 dňoch nás pustili. Doma bol týždeň pokoj a potom to začalo.Malý odmietol prsník úplne, natriasela som ho pri ňom, aby chytil a nič. Potom sa mi mlieko prestalo spúšťať zas a malý bol hladný. Fľašu nechytil nijaké mlieko, cumeľ až nakoniec s nervami a plačom čosi vypil. Ale po týždni zas nechcel ani tú fľašu. A skončili sme zas v nemocnici. Robili mu vyšetrenia všetky čo existujú a všetko dobre, jednoducho skonštatovali, že si musí zvyknúť na mlieko. Boli sme tam 2 týž. a posledné dni na jiske.Pod dohľadom sestričiek a tie ho tiež skúšali kŕmiť, vraj som už vystresovaná a prenášam to na neho. Ako tak posledné tri dni začal piť, ale v polospánku,ale aj to úspech.Teraz sme od piatku doma a trápime sa. Niekedy vypije keď je hore ale zaspí pri tom a ja ho musím kŕmiť poťahovaním cumla aby vypil.Uvidím dokedy mu to vydrží, ale teraz dokáže vypiť aj 100-130, v noci ani 100 ml a to každé 3 hodiny, cez deň.Ale mám dojem, že je to prechodné, ale snáď nie.
Koľko má teraz tvoja malá a ako dlho to už trvá? Vládzeš ešte. Ja som mávala také depresívné stavy, úzkosti, myslela som, že sa zbláznim, tak som sa o malého bála, aby nebol dehydrovaný. Drž sa a napíš

sonoga
29. júl 2008

no, u nas nie je problem s mliekom. ked uz zacala pit z flasky, tak vypije hociake. Davala som jej Sunar, Nutrilon, teraz davam Hero Baby Lactum. Ani so synom som nemala problemy, dokonca ked mal podozrenie na alergiu, tak som mu davala obycajne sojove mlieko, co mnohym detom nechuti. a on s tym problem nemal.

a skusala si dat aj trochu vanilkoveho cukru? u nas to zabralo u obidvoch.

paula80
autor
29. júl 2008

sonoga, buď rada, že nemusíš zažívať také starosti ako aj a iné maminy.
Vanilkový cukor som neskúšala, sunar sa mi zdá aj tak až moc sladký, neviem, či by mu to strašné sladké mlieko chutilo. ale ďakujem za radu

martina46
29. júl 2008

Paula80,
máš to ťažšie v tom, že už nemáš mlieko. Ja som to ešte včas podchytila s tým krmením v spánku. Malá bude mať za pár dní 8 mesiacov. 8500g, aspoň máme z čoho chudnut ☹
Tiež sa mi už zle spúšťa mlieko, bolo to úplne zle, teraz trochu lepšie. Ale s jedením je to snáď čoraz horšie.
Paula, určite vyskúšaj ten van. cukor, alebo Frapko, dostať ho v Bille tam, kde je granko a takéto nápoje.
Ja to už nezvládam. Horšie je, že mám podporu iba v mojom manželovi, ostatní sa čudujú, čo riešim, keď priberá, do frasa, ale za akých okolností!
Neskúšala si malého vyhladovať? Ja som skúsila maximálne 5 hodín. Veľká spokojnosť, žiadne známky hladu. To že ti malý menej priberá by snáď nemuselo až tak vadiť, len keby papal aspoň ako tak pravidelne.
Máš to ťažšsie aj v tom, že máš ešte jedno dieťa. No skús to mlieko ochutiť, možno pochodiš.

adetka
29. júl 2008

nestresujte sa... Mirka vypila este v 15 mesiacoch maximalne 150 ml na jeden krat... v osmych to bolo 100 - 120 ml... papaniu tiez vela neda... som rada ak spapa polku maleho tanierika... a je zdrava... tiez patrime k lahsim a stihlejsim detom... teraz ma 9,8 kg... ale je zdrava a neskutocne ziva...

adetka
29. júl 2008

mne doktori hovorili... ze kym je dieta spokojne... dobre spinka... a ked je hore je cule... je dobre... aj ked vypije menej.. ako pisu v tabulkach 😉

paula80
autor
29. júl 2008

Martina 46,
ja som malého skúšala prikladať aj v spánku, lenže aj tak sa odťahoval, asi že mu mlieko ťažko tieklo. Skúšala som všetky finty.Aj to s tým vyhladovaním, iba čo sa viac rozzúri.Dnes to robím tak, že keď začne byť moc mrzutý, skúsim dať flašku a chytí ale pri pití zaspáva a prestáva ťahať, tak mu ju stále poťahujem a takto pijeme aj pol hodiny, kým úplne nezaspí. Neviem dokedy ho to takto bude baviť. Dnes vypil tak 120,120,100 takýmto štýlom.Teším sa z toho, ale mám aj obavu.
A čo sa týka toho, že ti malá priberá a všetci sa čudujú, ja to dobre poznám, v nemocnici som sa s tým stretala pri každom doktorovi, že čo chcem, keď priberá a nechudne, ale naozaj nikto to nechápe v akom strese a čím musíme prejsť, ak ich chceme nakŕmiť. Chápem to, lebo to důverne poznám. Musíme to vydržať, ty to máš o to lepšie, že malá je už predsa väčšia, ale moj je od toho mlieka celkom závislý, keďže ešte nepapá iné.
Skúsim si teda trocha vydýchnuť a uvidíme, čo bude ďalej.

Adetka
aj vy priberáte pekne, aj keď nepapáte veľa, ale múdry doktori v nemocnici mi vysvetlil, že aj keď dieťa papá menej, zúžitkuje všetku energiu aj v tom málo čo spapá. Iné deti síce vypijú omnoho viac, ale nespotrebujú to všetko.Tak to dúfam bude platiť aj u nás.
ďakujem vám všetkým, že si nájdete čas a napíšete, človek hneď trochu pookreje, že nie je s tým problémom sám 🙂

martina46
29. júl 2008

Paula,
tak to fakt neviem. Keď vyhladovanie vám nezaberá.
No áno, a máš to ešte ťažšie aj v tom, že ti to malý urobil náhle. U nás to šlo postupne.
Tak asi len vydržať. No píšme si sem minimálne, čo je u nás nové. Ináč, v batoľatách je taká téma, že 18 mesačný syn bez potreby jedla a tekutín. Pozri.

martina46
29. júl 2008

Adetka,
a priberala ti malá? Ako často papala?

adetka
29. júl 2008

martinka... kazde tri hodiny.. obcas aj styri... v noci spinkala bez papania aj sest hodin... a priberala... prve tri mesiace 600 g... potom do roka po cca. 400 gramov... teraz cca 100 gramov mesacne

aschin
29. júl 2008

Ahoj holky, tak trosku jsme vase tema nakously prave v diskuzi Hypoalergenni mlicka. U nas to bylo to samy. Ja jsem to nakonec nevydrzela a nechala si malou vysetrit. Odebrali ji krev, aby vyloucili zanetlive zmeny v organismu a alergii na kravske mleko a celiakii. No a da se rict, ze mi vlastne nikdo z doktoru neporadil co s tim. Tak jednam podle sve intuice. Hlavne si myslim, ze z toho jidla nemuzeme tem detem delat stres. Pri svem patrani jsem narazila na maminky, ktere mely take tyto problemy a objevili u tech deti 3 priciny. Nadmerne mnozstvi plynu ve strevech, ktere zpusobuje krece pri piti mleka, reflux a na konec zanet jicnu. Tak pokud to mate s tim krmenim doma tak drasticke jako tomu bylo u nas (zaplat buh za prikrmy!!!), tak nechejte deti vysetrit, uz pro vas klid, ze nic nezanedbate.

aschin
29. júl 2008

.....jo as to krmeni ve spanku mi v podstate zakazali, pry je to dost nebezpecne...... lehko se jim to rekne, ze 😎