Ročnej dcérke po očkovaní nechutí papať

0kristina0
20. aug 2017

Ahojte mamicky. Mame taky problem (pre mna dost vazny), dcerku (1r) vo stvrtok ockovali, este v ten den dostala teplotu ale papala pekne. Celu noc mala teplotu a vzlykala (teplotu som sa snazila zrazit). Rano (v piatok) sa zobudila s teplotou 38,9 a uz v ten den to zacalo byt s jedenim katastrofa. Predtym spapala 200 ml prikrm + mlieko UM dokopy a teraz ledva 120 ml aj to jej musim nasilu dat. Ked vidi flasku s mliekom, zacne ju rucickou odsuvat, predtym si flasku sama zobrala a papala.
Pripisovala som to tomu ze ma horucku, je ubolena tak jej nechuti, vody pila dost. V sobotu uz teplotu nemala a bola zase vesela, taka ako predtym ale to papanie sa vobec nezmenilo. Neviem co sa to a nou deje, predchadzajuce 2 ockovania tiez teplotovala ale jest jej chutilo. Mate s tym niekto skusenost? Viete, je to pre mna depresivne, pretoze od narodenia pribera po menej (no je v norme) a s jedenim to tiez bol boj a preto ked sa mi rozpapala na tych 200 som bola stastna. Teraz zacneme zase odznova. Ona jednoducho nie je hladna. Keby to mam nechat na malu tak vypije 80 ml mlieka a papa o dalsie 3 hodiny. Je vesela, stvornozkuje (este nechodi) po celej izbe, hra sa, robi zlotu, vyzera ze jej nic nechyba ale aj tak sa mi to nepaci. Na rocne dieta je to strasne malo. Uvazujem ze zajtra zavolam dr. Kto ma rovnaku skusenost? Kedy to prejde?

barbie17
20. aug 2017

No asi ti veľmi nepomôžem ale ak od narodenia nieje veľká jedáčka ale váhu má v poriadku tak by som sa veľmi nestresovala moja malá 8 mesačná papala vždy pekne ale teraz ked prišlo leto mi vypije 120 ml mliečka ale iné jedlo musím jej občas dať aspoň parú lyžičky na silu lebo mi to nechce jesť ked zje aspoň 2 lyžičky polievky tak som rada. Pýtala som sa na to aj dr. povedala mi že deti v lete veľmi papať nechcú a že má peknú váhu tak sa nemám čoho bať.

0kristina0
autor
20. aug 2017

@barbie17 lenze ona mi posledne 2 mesiace ukazkovo papala, zlom nastal po ockovani. Ona po troch hodinach neni hladna, hodi mi flasu o zem. Tym padom ma menej pocikane plienky lebo menej papa. Vodu pije ale nevypije tolko aby nahradila aj to mlieko co nechces.

altair
20. aug 2017

A neidu jej zubky? Moja vtedy jedla ovela menej. Vzdy to po cca tyzdni preslo.
V pripade, ze mi malo pila, sa mi osvedcilo menit pohare. Raz s naustkom, potom so slamkou, potom normalny dospelacky. A bavilo ju prelievat vodu z pohara do pohara, naberat lyzickou... Sice bolo vsetko okolo mokre ale pri hre sa aj dostatocne napila. (No to si niesom ista, ci vtedy nebola uz o par mesiacov starsia, ako jeden rok)

slavka1811
20. aug 2017

ja mam doma dieta,ktore zije z lasky a zo vzduchu,ale zakazdym ked ideme na poradnu ma vahu vzdy hore...je to frustrujuce to ti verim ale myslim,ze obavy zatial mat nemusis...to prejde,teraz mozno akurat zas prisla to takeho stadia,ze nepotrebuje vela jedla,vzdy jej ponukaj nieco na zobnutie aj v kratsich casovych intervaloch,a ked bude mat chut si zobne...to prejde...hladovat urcite mala nebude...

adriannasvk
20. aug 2017

Moj mladsi syn presne takto reagoval po kazdom ockovani...nie vzdy mal aj teplotu po tom co ho ockovali ale nechutilo mu papat..trvalo to cca 1-2 tyzdne kym sa to upravilo...hlavne nech pije vela vody a kolko mliecka vypije tolko vypije,nenut ju aby sa nepogrckala...pripadne jej daj ovocie alebo kasicku,neviem co papa😉 ja som bola tiez najskor nesvoja,ze co to,ale moj osobny nazor,to ockovanie mojmu malemu asi zatazilo nejak traviacu sustavu alebo co,lebo mal problem aj s vyprazdnovanim,dost ho zapekalo cca tie dva tyzdne,pomenej papal ale vravim,nenutila som ho,ponukla som mu vzdy,kolko zjedol,tolko zjedol,ci mliecko,ci tycinky,piskoty,ovocie atd😉 ja som mu kupila aj probiotika napr probiofix,pomohlo mu to na travenie. Takze myslim,ze mozes byt ok😉ak sa to do tych 2 tyzdnov a neupravi skus dr,ale myslim,ze to bude ok🙂

kluska
20. aug 2017

nechut do jedla je neziaduci ucinok ockovania, treba ho zapisat do karty

jonnie
20. aug 2017

zazila som to po 1.ockovani...2 tyzdne trvalo-kym sa dieta dostalo do starych kolaji

0kristina0
autor
20. aug 2017

@altair zuby jej asi idu lebo prstom si stale chyta dasno

@slavka1811 u nas je problem jej ponuknut nieco male lebo so vsetkym sa dusi, jedine co zje su kukuricne chrumky a piskota

@adriannasvk prikrmy mi uz papala pekne, teraz zje len par lyziciek a potom ju napina a mlieko ledva vypije 60 ml. Na noc vypije 120 ml a takto vydrzi az do rana a rano sa tvari ze nie je hladna. Probiotika davam.

@kluska zajtra chcem zavolat dr
@jonnie dufam ze u nas to bude rychlejsie

adriannasvk
20. aug 2017

@0kristina0 no tak jej to zatial staci🙂ja som tiez bola na pochybach ci nie je maly hladny,lebo oproti tomu co jedol bezne zjedol potom malinko. Nechaj jej cas,zlepsi sa to,ale nasilu do nej nepchaj aby sa zbytocne nedogrckala. Pripadne kludne dr zavolaj zajtra.

0kristina0
autor
20. aug 2017

@adriannasvk nie nasilu nebudem davat a dr zavolam. Dakujem

janinah
20. aug 2017

v tých horúčavach /okrem dneška už/ a pri horúčkach by nechutilo jesť asi nikomu,stačí,ak veľa pije...zarazilo ma ako jej "pcháš" fľašu a mliekom, 1 ročné hádam papká už skoro všetko,to nechcela ani polievočku,výživu,puding, vajíčko,mäsko s ryžou? nič?
môže to súvisieť s očkovaním,ale môže to byť náhoda a práve vtedy u nej vypukla dáka viroza,ak je stále chorá,tak treba ísť k pediatričke

0kristina0
autor
20. aug 2017

@janinah co je na tom zarazajuce ze rocne dieta pije mlieko? Uz som to sem pisala, prikrmy uz tiez nechce, ledva par lyzic a neviem kde som napisala ze je chora, ona nie je chora.

0kristina0
autor
21. aug 2017

Volala som dr. Dvihla to sestricka, povedala, ze z ockovania by to nechutenstvo nemalo byt, ze skor asi zuby, ak to neprejde mame prist v piatok sa ukazat.

kluska
21. aug 2017

https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/infanr... pribalovy letak k hexavakcine, ukazuje, ze ani samotni lekari ho v zivote nedrzali v rukach a ze neziaduce ucinky sa vlastne ani nenahlasuju, lebo s ockovanim nesuvisia a potom tu mame akoze ebzpecne vakciny