Problém s papaním 6 mesačného bábätka

zuzankaaah
27. júl 2017

Prosím o radu. Zo zdravotných dôvodov musím prestať kojiť. Už mesiac sa snažím zavádzať príkrmy. Skúšame zeleninku,ovocie,ale dcérka nemá potrebu papať. Obcas popapá pár lyžičiek ale veľa krát ju z toho napína a odsúva mi ruku ked ju idem kŕmiť a odvracia sa. UM sa snažíme zavádzať od 4mesiacov. Odskúšaný Nutrilon,Sunar,Babylove,Hipp,Francúzske. Zo všetkých ju napína. Vodu ale z fľašky pije. Nechce ani ryžovú kašu. Chce iba moje mliečko. Už neviem,čo mám skúsiť. Prosím vie niekto poradiť? Za každú radu budem vďačná.

bosoriak
27. júl 2017

@zuzankaaah no nemas na vyber, ak to musi byt. Odstavit a ponukat, ponukat, ponukat. Skus aj kupovane vyzivy, mozno pomozu. A s tym mliekom budes musiet zabojovat, vyber jedno a to jej vzdy davaj v rovnaky cas, po rovnakom rituale. Ked zo zaciatku cucne aj len dvakrat, nic to. Ked bude hladna, ona si da.

ludkka0407
27. júl 2017

A prikrmy ako davas?lebo Zuzku napina,ked nie je uplne rozmixovane a tiez mi odsuva ruky prec☺a ovocie nechce vobec,ani surove,ani varene.a co sa mliecka tyka,asi sa treba trafit

zuzankaaah
autor
27. júl 2017

Papanie mixujem v smootie mixeri. Cize uplna kasa. Mliecko vzdy mame cca 1tyzden a niekolko krat za den ponukam. Ani lyzickou ho nechce. Skusala som aj kupovane papanie a to ju az striaslo

ludkka0407
28. júl 2017

Neviem,co vsetko si uz vyskusala,ale skusim ti poradit tak,ze sprav jej batat,na to sa deticky zvycajne chytia a zacnu papat.a skus jej jedlo davat chvilku predtym,ako ma cas dojcenia.a k mlieckam,pocula som dobre referencie na Humana a Amilk,ked este chcete vyskusat.drzim palceky,hadabm to bude dobre

petritta
28. júl 2017

Skús jej dávať do zeleninky tvoje mliečko, na začiatku viacej a potom postupne menej a menej...

monulka1989
28. júl 2017

ahoj, aj ja už postupne mesiac skúšam dávať malinkej príkrmy, je na mm, má 6 m a týždeň... nič mi nechce papať, drží všetko na jazyku, napína ju... neviem kedy sa rozbehne, skúšali sme: batat, hokaido, zemiaky, mrkvu, cukiny, tekvicu, brokolicu, špenát, ovocie-jablko, broskyňu.. ryžovú kašu a nič... takže cítim s tebou

zuzankaaah
autor
29. júl 2017

Tak ako u nás.

jankalukasova
29. júl 2017

U nas to iste... len ja sa ju nepokusam odstavit. Jedine co spapala bola cvikla. Inak sa osiva, odtlaca mi ruky, vypluva... hneva sa. Potom drapne prso a je spokojna. Asi to este necham tak.

ella024
29. júl 2017

Moja tiež nechcela jesť, čo som uvarila, to vôbec nejedla, kupované príkrmy trošku, ale často mi vyrazila lyžičku, viac bolo na stene ako v nej.
No časom to prešlo. Podstatné je, aby neubúdalo na váhe. Čo sa umelého mlieka týka, súhlasím, že niektoré vyberte a hlad ju donúti vypiť ho.

krasnanevesta
5. dec 2017

Ahojte ako ste od leta pokrocili v papani? Potrebovala by som poradit mam doma strasneho nejedaka prikrmov. Zacali sme super vsetko jedol aj dost vela a potom z nicoho nic prestal papat. Zato mlieka um stiahne liter za den aj viac.
@ella024
@jankalukasova
@zuzankaaah
Co vase deticky? Rozjedli sa?

jankalukasova
5. dec 2017

@krasnanevesta ahoj, no moja mala sa rozjedla.. len tie obedy su u nas problem. Akceptuje vacsinou len kupovane a aj tie musia obsahovat paradajkove pyre a naradsej ich papa z tych cucacich sackov.. snazim sa jej davat normalne lyzickou ale ked nema naladu, tak z toho sacku.. to spapa..ovocie a kase u nas az taky problem neboli ale nechcela som jej davat sladke, kym pekne nejedla zeleninu a maso.

siska53
5. dec 2017

@zuzankaaah vies no..su to prikrmy..nasa tiex veelmi dlho jedla pidi porcie. A z flase ani za svet.. Moj 4dnovy pobyt v nemocke prezila na kasi,desiatej a obede a lyzickovaniu vody, aspon vtedy tie prikrmy trosku viac.. A dojcila sa dalej.. UM.AZ V 2r., flasku vody az v roku..

Ak naozaj musis odstavit, tak jedine skusat a skusat,lebo dieta potrebuje x-krat vyskusat jedlo,aby si zvyklo..

jankalukasova
6. dec 2017

@siska53 mozno otazka mimo ale preco v 2r. UM? Ved to uz dieta davno moze normalne mliecko.

zuzankaaah
autor
6. dec 2017

No my máme za sebou už 2 pobyty v nemocnici a nič nezistili. Na jednej strane som rada, že nie je žiaden zdravotný problém ,na druhej sa však nič nevyriešilo. Máme 11ty mesiac. Naše vrabčie papanie pokračuje ďalej. Všetko musí byť riedke a vymixované úplne do hladka,inak nás napne a ide to von. Čiže bojujeme ďalej. UM z pohárika skúšame,ale max 30 ml vypije za deň. Stále iba prso. Aj som ju nechala hladnú,že snáď popapáme viac. Vtedy lyžičku nechcela ani k ústam,iba prso pýtala. Skúšame aj rožteky,vianočku,Brumík... vždy s vodou v ruke, keď ju napne,nech rýchlo zapijeme. Čiže stále bieda s papaním a vraciame stále ďalej. Každý deň vstávam s tým,že možno dnes bude deň D a začneme papať.

ella024
6. dec 2017

@krasnanevesta
Ahoj.
Naša malá už celkom pekne papá, ale len to, čo chce. Napr. zemiaky vôbec nechce, iba keď sú rozmixovane s niecim ako prikrm pre 6mes.dieta. Ale ryžu a cestoviny zje plnú misku, mäso zje same bez prilohy a prilohu potom tiez samú. Ked ju kŕmim, musím dávať polovičné lyžičky, inak to nevie prehltat, občas ju napne.
Ale papá, to je hlavné a trva nam to niekedy aj viac ako pol hodiny, kym zje obed. Najradšej má polievky 🙂

zuzankaaah
autor
6. dec 2017

Teraz sme dali ovocnú kapsičku od Mikuláša. Že vyskúšame kupovanú výživku. Spala asi 70ml a do 2 minút bola vonku😢

siska53
7. dec 2017

@jankalukasova pretoze kes som jek dala.kravske,zacala byt chorlavejsia- kazdu chvilu sople. Vratili sme.sa k UM a ustupilo to.UM som jej prestala davat vtedy,ked ho uz sama.nechcela pit - po 3.roku.
Potom.pila kravske,ked ona chcela. Ja mlieko ako take velmi neuznavam,ale muz a ona ho celkom maju radi, tak ked chcu,si daju.

jankalukasova
7. dec 2017

@siska53 fiha.. to by ma nenapadlo.. to je celkom zaujimavy poznatok. Ja mlieko ako take nepijem, okrem kavy... ale ako dieta som ho konzumovala dost. Ja zas "neuznavam" UM ale ked sa inak neda, tak sa neda...

krasnanevesta
9. dec 2017

Baby a myslite ze kusky/hrudky....proste nie hladku tekutu kasu sa dieta uci jest alebo na to musi dorast? Dcerka tiez nechcela kase a potom rovno jedla kusky ale nepamatam sa kolko casu preslo. Ona proste vobec mixovane nejedla. Ale neviem kedy zacala jest kusky. Syna napina z kazdej malej hrudky. Tak ci mam cakat ze to prejde same.

ella024
9. dec 2017

@krasnanevesta
Netreba na to tlacit, občas vyskušat v malych davkach, ale ked napne, pockat par dni a skusit zase. My sme tusim davali do ruky korku z chlebika, nech skuša použivat zubky.

zuzankaaah
autor
9. dec 2017

My skúšame stále. Aj rožtek nech sama kúše,aj chrumečky. Jak sa začne rozmáčať a dostane sa jej do úst,už ju napína

ella024
10. dec 2017

Rožok som nedavala, ten sa jej prilepil v ustach a tiez ju napinalo.

monulka1989
10. dec 2017

Ja som jej prestala zvlast varit.kase nechcela jest,rozmixovane maso ani zeleninu vobec.nakoniec som jej zacala davat polievky-roztlacila som jej vidlickou zeleninu,masko a vzdy z toho co som nam varila,samozrejme nie velmi okorenene.vtedy sa rozjedla.chlebik,rohlik,vselijake pecivo,ryzu,zemiaky,ovocie,zeleninu,chrumky,brumik vsetko pekne zje.nemozem povedat,ze obrovske porcie,ale kolko si pyta tolko jej dam.samozrejme stale kojim,ale snazim sa cim menej,tj 3 max 4x denne,vecer vstava velmi casto 4-5x a bez kojenia nezaspi😒ale kazde dieta je ine.

zuzankaaah
autor
10. dec 2017

Odomna pyta co mam na tabueei. Ked jej davam chutnat stavicku,tak papa