• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Hormonálny profil a vaše skúsenosti

16. októbra 2017 
Chcem sa opytat, ci pri beznom hormonalnom profile, ktory sa robi 23den cyklu zisti lekarka, ci by som bola tehotna ....... ? / ked zistuje prolaktin, estrogen a progesteron /..... Tehotentvo sa da zistit len testom z krvi, kde sa zistuje HCG ? alebo aj nejake ine latky sa v tele menia....
22. jún 2009 o 13:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte..viete mi povedat ktore konkretne hormony sa vysetruju pri hormonalnom profile? :wink:
20. júl 2009 o 20:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Babenky, mohli by ste mi povedat, v ktorej dennej hodine ste boli na testoch??'Lekarka mi zabudla totiz povedat, ci treba ist rano alebo je to jedno...
Dik moc
21. sep 2009 o 14:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj Guiri...podla mna treba ist rano na lacno. Ja som tak isto bola!
21. sep 2009 o 15:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
alabu...pokieal viem..tak estrogen,progesteron,testosteron,prolaktin a urciye dalsie...ostatne neviem...ja si pamatam tieto,lebo neboli ok...ňguiri..zalezi,na ake odbery iders..HP alebo?
ak ano..je to jedno...nemusis ani na lacno ist...ved ti nejdu robit cukor,ale hormony :grinning:
Dolewzite je klen dodrzat dev pocas cyklu..
Ja som tusim chodila 5.den (a 21?? :sweat_smile: ..nepamatam)
21. sep 2009 o 16:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no ja som bola dvakrát a vždy ráno nalačno mi kázali, bola som v ľubochni a tam sú na to odborníci , vyšetrujú sa tieto veci : tyreotropín, trijódtyronín, tyroxín, prolaktín - na ten pozor , progesterón, estradiol, luteinizačný hormón, folikulostimulačný h., dehydroepiandrosterón, sex hormon, kortizol, testosterón, kalcium, fosfor, horčík, tak asi toľko. pri nás čo sa snažíme potehotnieť je dôležitý prolaktín, ak je zvýšený hrozí neplodnosť, dôležité je nestresovať sa, lebo tým sa zvyšuje :wink:
21. sep 2009 o 17:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
prilaktin bol aj moj problem :angry: uzivala som hormony
21. sep 2009 o 17:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
môj kolíše :unamused:
22. sep 2009 o 16:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja som mala zvyseny....hormony to upravili a potom som uz nemusela ani uzivat..neajoo sa to ztovnalo..Inak som mala aj zvyseny testosteron a nizsi progesteron... :confused:
22. sep 2009 o 17:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja som mala ešte tyreotropín zvýšený, ale len prvýkrát, potom som mala vynikajúce výsledky, a teraz musím skúmať ďalej prečo mimi nechce prísť, teda idem na laparo :confounded:
22. sep 2009 o 18:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tak drzim palceky :sunglasses:
23. sep 2009 o 15:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte babulky, ja mam tiez otazocku...a to, zijem v nemecku a taktiez sa snazime uz rok a pol skoro, jedine co mi urobila moja dotorka je hormonalny profil, ale to len na 10den po mrche mi odobrala krv a to bolo vsetko, ziadne 3x ako pisete a este mi kukla aj vystrenia stitnej zlazy, resp, ten hormon a bol tiez v poriadku...tak to potom asi nebol hormonalny profil ze??? :frowning2:
23. sep 2009 o 16:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ale abo..myslim,ze bol...
len tu ,pokial viem...sa robi 2x.. 5. den a 21 (???), asi aby vedeli,ako kolise hladina hormonov v priebehu cyklu. A stitna zlaza je tiez casto problem....
nerobila ti ultrazvuk...folikulometriu...ci mas ovulacny cyklus?
23. sep 2009 o 18:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
puska - mne vyšli prvé výsledky zle, tak ma hneď objednali na kontrolné vyšetrenie. inak podľa normálu by ťa mala poslať aj na folikulometriu, genetické vyš., muža na spermiogram a ak bude všetko ok, tak nakoniec na laparoskopiu - to je štandardný postup
23. sep 2009 o 19:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
lienka79 - ano robila mi ultrazvuk, povedala mi, ze jej sa zda ze moje vajecniky su v poriadku, ale folikumetriu mi nerobila, este sa ma opytala ci si meriam BT tak som povedala ze ano, a pak sa len opytala ci mi teplota vystupi aj nad 37, jasnacka vystupi...a tak povedala ze v nemecku je standard ze sa skusa 2roky a pak sa zacne nieco riesit, lenze ja bych chcela riesit uz teraz, pretoze mam uz 29 a pol a prosto viem ze na babo som uz pripravena aj s muzom...asi tam opat zabehnem...
24. sep 2009 o 07:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kocky, urobi mi HP gynekolog na poziadanie??? :confused: :sweat_smile: :wink: odmlada mam nepravidelny cyklus, teraz opakujuce sa cysty na vajecniku a neuveritelne bolesti jedneho prsnika :frowning2: :frowning2: myslim, ze za tym budu hormony :unamused: :frowning2:
9. nov 2009 o 19:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte - viete sa mi niekto na to mrknut? mam PCO a dnes som bola na odbere - som 5 DC


LH 3,9 (2,4-6,6)
FSH 4,8 ( 3,4-21,6)
Estradiol 94 ( 77-921)
progesteron 0,5 (0,3-0,95)
Prolaktin 24,3 ( 1,2-29) ???? norma inde co som nasla ale je do 13,4???
testosteron 3,18 ( 0,45-3,75) norma inde od 0,07 do 0,65 ???
14. jan 2010 o 10:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
nikto? :confused:
14. jan 2010 o 12:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj Katka, no poradit ti neviem, ale spytam sa ta, doki ti dal k tomu nejaky komentar?

ja som minuly cyklus bola tiez na HP, 5DC, hodnoty neviem, lebo doki mi len sms zaslal s tym, ze vysledky su ok... idem na kontrolu o 2 tyzdne, tak az potom sa budem moct na to pozriet...
inac sa mi ale nezda, ze by to malo byt ok, ked mi cykly skacu ako dive... jeden cyklus 13 dni a hned nato dalsi 35 dni... mala som cystu, 4 cm, ale ta mi uz asi praskla... mozno to bolo len kvoli nej a po prasknuti sa hormony dali do poriadku? :unamused:
14. jan 2010 o 13:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
sukromny odber toto bol - k dokine s tym idem az vo stvrtok
14. jan 2010 o 13:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
aha a aj tak ti nedali k tomu nejaky komentar? tak potom treba pockat do stvrtku, to nie je tak daleko :wink:
14. jan 2010 o 13:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
riana mozno ano..

ja mam asi zvyseny ten prolaktin..vyzera to tak
14. jan 2010 o 13:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte, chcem trochu ozivit tuto temu. lekar z CAR mi dal ziadost pre svoju lekarku na hormonalny profil, aby som kvoli tomu n emusela cestovat X km do CARu.

Chcela by som poziadat svoju obvodnu lekarku, myslite, ze bude suhlasit?
10. feb 2010 o 19:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
myslim že tieto odbery ti urobi skôr gynekolog než obvodačka - s tym som sa teda nestretla ale spytať sa jej môžeš
10. feb 2010 o 19:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
v com by mohol byt problem? poistovna by jej mohla robit problemy so zaplatenim?
10. feb 2010 o 19:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ma niekto dalsi skusenosti s hormonalnym profilom?

ja som si to nakoniec u svojej obvodnej lekarky vybavila. ale podla vsetkeho mi budu brat krv iba 3. DC...cize iba 1x v cykle.

co ostatne? aj vam brali iba 1x? alebo vsetkym 2x?
11. feb 2010 o 12:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
gerdus...ja idem zajtra prvy x na HP a to mam 3 den cyklu...potom asi na 13 den a potom na 23 den...priatel mal spermie v poriadku takze sa ide zistovat pricina vo mne :frowning2:
11. feb 2010 o 16:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fiha, dokonca az 3x v cykle? hmmmm

v kazdom pripade drzim palce
11. feb 2010 o 16:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
gerdus dakujem...vysledky budu cca zajtra ale mne staci vediet az ked pjdem o 10 dni znovu na odber...sestricka mi povie co a jak...dala som si vysetrit aj hormon na stitnu zlazu :slight_smile: ....ma niekto podobny problem ako ja?
12. feb 2010 o 13:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
makovicka, tak 3x je uplne idealne, a kto ti robi odber?
Ja som bola u endokrinologicky a mne robila odber na 5 DC a 22 DC.

gerdushka, raz je malo, vypytaj si listok na endokrinologiu a na tvojom mieste by som zrusila aj ten odberu o obvodnej a riesila to uz celkovo, obvodacka nema skusenosti, ona ani nebude vediet ako dalej, keby bolo nieco zle.
Robi sa to preto trikrat, lebo na zaciatku, v tzv. folikularnej faze, kedy sa zistuje ake mas hormony, ktore podporuju rast folikulu, potom v ovulacnej faze, kedy sa zistuje, ci mas ok hormony na ovulku a potom po ovulke v tzv. lutealnej faze, kde sa zistuje, ci mas dostatocny progesteron a osatatne hormony potrebne na uhniezdovania vajka atd. Ale minimalne by sa malo vo folikularnej a lutealnej faze robit, v ovu faze sa velmi casto nerobi, neviem preco.
12. feb 2010 o 13:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok