Ovulácia a užívanie clostilbegytu. Máte skúsenosti?

monikaz
7. nov 2007

Ahojte kocky, beriem uz druhy mesiac clostilbegyt - testy na ovulaciu som si robila, ale stale ukazoval len "jeden pasik" - tak som to jednoducho docasne vzdala - dnes mam uz 18 DC a priserne boliset v podbrusku - test opakovane negativny - mate s tym niekto skusenosti?

Lekar mi odporucil pri brani clostilu od 8DC mat pomer az dvakrat denne - to sa jednoducho neda.... na nete som citala, ze minimalne dva dni pauzy treba k tomu, aby "chlapci" boli funkcny...nuz teda neviem, skuste mi prosim poradit - skusat to teda denne alebo naozaj len sporadicky a nechat to na nahodu?

mmmk
7. nov 2007

Monikaz, podivej se do Liecba Clostilbegytom, tak ti holky rady odpovi. 🙂

lienka2
7. nov 2007

monika, ja som clostil brala na jar a vtedy ovulka bola, posunuta o take dva-tri dni oproti predoslym mesiacom, na 17DC. teraz zase beriem clostil, uz treti mesiac, a zatial mi vobec nezabral, foliky ziadne, napriek bolestiam v podbrusku (z ktorych sa nakoniec vyklula cysta 😠 ). a ze sa mate milovat 2x denne.. no neviem, ja by som to asi nezvladla.. co na to tvoj partner? moj napr. suhlasil ze kazdy druhy den (co podla mna uplne staci) ale po tyzdni uz bol cely zniceny.. 😅 a chodis na kontrolne usg ci ti clostil zabral? lebo to by si mala a potom ti lekar vie presne povedat, kedy asi bude ovulka a kedy sa mate milovat.

terezicka
7. nov 2007

Monika ja som teraz prvý cyklus brala clostil od 5DC do 9DC jednu tabletku denne. Na 14DC(bol to piatok) som mala folík 20mm a doki mi odporúčal stráviť celý víkend v posteli 😀 My sme snažilkovali 2x denne a tento piatok dúfam že moja mrcha nedorazí 🙂 A testovať na 18DC sa mi vidí veľmi skoro 😔

monikaz
autor
7. nov 2007

Terezicka, to Ti teda drzim palce, dufam, ze mrchu nedostanes! 😵
Lienka2, moj manzel bol ochotny raz denne - ale chudak, tiez uz toho ma dost 🙂 Co sa tyka bolesti pri ovul - mali ste? nemali?
Na sono nechodim, chodim len na kotrolu hormonalneho profilu z krvi - a tam ovul bola potvrdena, len neviem ci to staci.
Inak musim podotknut, ze pred clostilom som vobec menzes nemala - po vybrati clostilu prvy mesiac som dostala menzes - takze predpokladam, ze k ovulacii prislo.
Terezicka este k tomu 18 DC - to som netestovala, len som sa pytala, ci je mozne aby som ovulovala 18DC a tiez som si robila ovulacny test v tento den, nie tehotensky.

veron1979
12. nov 2007

ahojte zienky....poradte mi ak viete ktorý den po menzese je sanca ortehotniet?

mmmk
12. nov 2007

Veron, podivej se sem http://merenibt.xf.cz/, tam najdes hodne odpovedi na svoje otazky 😉

mirabela
31. jan 2009

Ahoj holky, chtěla jsem se Vás zeptat: můj dr mi napsal clostilbegyt na příští cyklus. Snažíme se 14 měsíců a zatím pořád nic. Ale podle měření BT a hlenu mám spolehlivě ovulaci každý cyklus (vždy 15-17 DC), cykly vcelku pravidelné (25-29 dní). Jsem z toho trochu zmatená, myslela jsem, že Clostyl se bere jen při anovulačních cyklech... (Samozřejmě jsem se ho nezeptala, napadlo mě to, až když jsem byla venku z ordinace 😅 )

achalteke
31. jan 2009

mirabela ráda bych tě uklidnila: měla jsem podobné cykly jako ty, taky jsem měřila BT a tedy vím kdy jsem měla ovulku, nicméně stále se nedařilo.....snažili jsme se 10 měsíců a v prosinci jsem se dohodla s mudrem, že zkusím Clostil na jeden cyklus (dosud jsem ho nebrala) pokud by nezabral, byli jsme domluveni, že od března začneme chodit do CARu....no a 29.12 jsem objevila //. Takže u mě stačil s Clostilem jeden cyklus, aby zabral 😉 .
Koukám, že jsme ze stejnýho okresu tak třeba máme stejnýho mudra 😉

mirabela
31. jan 2009

Ahoj achalteke, gratuluju k bříšku a díky za odpověď. Chodím do Budějovic k MUDr. Míkovi, slyšela jsem, že je dobrý a zatím jsem spokojená. Doufám, že nám to taky zabere tak rychle! 😀

achalteke
31. jan 2009

aha já chodim jinam, tak držím palce ať najdeš brzo // 😉

lienka79
1. feb 2009

ahoj..ja som bravala tiez clostyl...aj ovu testy som si kupovala.....
Moze byt,ze mas ovu neskor..u mna bola az 21.den 😉 , kedy ine koncia menstruaciu

lienka79
1. feb 2009

p.s...co to bolo za lekara?|
KaZDY NORMALNY TI POVIE,ZE JE TO BLBOST....pretoze sa tym znizuje pocet spermii v ejakulate....cize mensia sanca otehotniet.
Idelane je nemat 5-7 dni pomer pred ovu a potom staci kazdy druhy den..aj ked my sme skusali pre istotu kazdy 😉

lienka79
1. feb 2009

achalteke.....ja som mala tiexz pravidelny cyklus,ovulacny (potvrdene z UZV) a tiez spm brala clostylbegit...Ale to bolo asi take tapanie v hmle...lebo po potrate som zmenila gyndosa a ten mi ho uz nepredpisal..
On je na podporu tvorby vajicok..takze nechapem,navo bol mne a aj tebe

lauritka
1. feb 2009

lienka naopak moj lekar tvrdi, ze v obdobi ovu treba skusat aj dvakrat denne. 😉

a este jedne zaujimavy clanok 🙂 http://www.blesk.cz/clanek/79000/vice-sexu-leps...

lienka79
1. feb 2009

lauritka....my sme tak robili...ale lekari to neodporucaju...aj muz,ked bol na spermiograme,tak mu to vraveli..
Ale my sme sa tym neriadili.... 😉 a vyslo 😀
1-2x za den,ked som citila ovu a este na druhy den..pre istotu
Bolo to narocne na psychiku,aj fyzicno 😎 ,ale stalo to za to

lauritka
1. feb 2009

😉 lienka, verim ti . ten maly uzlicek stoji za vsetky starosti sveta 🙂

iknella
25. júl 2012

ahojte baby, je tu niekto, komu pomohol clostilbegyt liečba a za aký dlhý čas?
Ďakujem že sa ozvete baby. 🙂 🙂 🙂 🙂

kytkatka
12. sep 2012

Me "pomohl" treti mesic brani k trojcatum, o ktere jsem stejne nasledne prisla, takze bacha ...

blonda123
18. okt 2012

Ahojte.Ostalo mi 23tabletiek Duphastonu, 5tabletiek Clostilbegytu a cela krabicka calibrum babyplan(30tabletiek), ktora mate zaujem?Napiste

niqus89
5. nov 2012

Ahojte baby...no mi sme sa pokúšali asi 2roky, a nic, už sme boli s manželom na vyšetrení u mna vse o.k, okrem castych zapalov, a u manžela po prvy krat mal spomalene spermie, a po druhý už ich mal viac, .dali nám návrh na umele oplodnenie, ale mi sme ešte chcely počkať s umelym, ja mám 23, a manžel 28...Potom som si dala vypísať clostybegypt, a dufaston, brala som ho 3meisace po sebe, a na 4ty mesiac som bola tehotná, nechcela som tomu uveriť normalne asi 14testov som si spravila..🙂)...ale popri tom sme používali lubrigačný gél, pretože niekde som sa dočítala že to pomáha...takže neviem čo nám pomohlo, ...Ale určite robí veľa aj psychyka , pretože ja som už na to vôbec nemyslela...a v tedy to prišlo....teraz som v 16tt, tak len dúfam že vše bude o.k...bojím sa veľmi, som na rizikovom tak len dúfam že vše bude OK... 😒 ...Takže, všetkým snažilkám odkazujem, že určite nech to nevzdávajú....!!!!a Držím Vám palce!!! 😅

betovenka
7. nov 2018

Čau

matilda35
8. nov 2018

@iknella ahoj no mne pomohol mesiac som užívala a som otehotnela...

betovenka
8. nov 2018

Ja tiež som na clostilbegitu

angel24
28. okt 2019

@terezicka
Ahoj chcela by som sa opýtať a poradiť..doky mi predpísal clostilbegit a duphaston..len nechápem dnes som dostala menštruáciu a niesom si istá že a od 5dna od prvej menštruáci sa ti počíta . Takže 1.11 vziať prvú? to mám brať do 9 dňa..

veronikahorvatova
25. dec 2019

Ahojte
Chcem sa s vami podeliť baby mám problém ze vajíčka vo mne nedozrievaju :( už druhý krát beriem clostil. Dúfam že mi nejak pomôže
Myslíte si že sa bude dat otehotnieť ak mám tento problém?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre